Lažni prorok Bergoglio već je potpisao kontroverznu reformu Rimske Kurije

Prema pisanju Francuskog Katoličkog Lista La Croix, Lažni prorok Bergoglio već je potpisao dugoočekivani dokument o reformi Rimske Kurije, koji se upravo prevodi na druge jezike svijeta.

Ova reforma, dovest će do brojnih novih imenovanja unutar Vatikanske birokracije.

Članak iz La Croix-a, kojeg je napisao Robert Micksen, nije uspio omogućiti čitateljima puno detalja o novoj reformi koja će se zvati Praedicate Evangelium.

“Ovo je možda najambicioziniji projekt ovog pontifikata,” rekao je Mickens.

Vodeći se pouzdanim izvorom iz Vatikana, Mickens tvrdi da je dokument već gotov, te podsjeća čitatelje o najmanje dvadesetak kardinala koji su poslani u mirovinu za vrijeme lažnog proroka Bergoglia.

“Bez obzira kada će se ovaj dokument javno objaviti, njegove posljedice biti će povijesne za Vatikansko birokratsko osoblje.

U svakom slučaju brojni kardinali koji su napunili 75 godina, a koji još uvijek drže pojedine Vatikanske kongregacije i druge dijelove Rimske Kurije biti će smijenjeni.

Micksen posebno tu spominje Kardinala Saraha, prefekta Kongregacije za bogoštovlje i disciplinu sakramenata.

Već je nekoliko puta lažni prorok Bergoglio javno kritizirao Kardinala Saraha zbog njegovih tradicionalnih vjerskih stavova u svezi liturgije.

Slijedeći kardinali koji bi prema Mickensu trebali biti smijenjeni uključuju Kardinala Marc Oulleta, prefekta Kongregacije za Biskupe, zatim Kardinala Leonardo Sandria, prefekta Kongregacije za orijentalne Crkve, Kardinala Giuseppe Versaldia, prefekta Kongregacije za Katoličku edukaciju i Kardinala Beniamino Stella, prefekta Kongregacije za kler.

Još u Siječnju 2020 godine kanonski odvjetnik Ed Condon rekao je za Catholic News Agency (CNA), da će reforma Rimske Kurije dovesti do ozakonjenja Njemačkog sinodalnog puta – koji prijeti uvesti značajne promjene u Katolički nauk o seksualnom moralu.

“To znači da će se čak i o pitanjima temelja vjere, primjenjivati princip subsidijarnosti. Odluke će se donositi na manjim birokratskim nivoima, a neće ih donositi autoritet nacionalnih biskupskih konferencija kao ni Kongregacije za nauk vjere kako je bilo do sada,” objasnio je Condon.

Službenici koji trenutačno rade u Kongregaciji za nauk vjere i Kongregaciji za biskupe rekli su za CNA kako će ova odluka potpuno dopustiti Njemački kontroverzni sinodalni put, po kojem bilo koje kritike Kurije neće imati nikakvu pravnu snagu.

Robert Mickens također je spomenuo glasine, kako je Vatikan nedavno naručio izradu 15 prstenova za nadolazeći kardinalski zbor koji će imenovati nove kardinale, vjerojatno na pozicije onih koji će biti uskoro smijenjeni.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *