Lažni prorok i biskup koji slavi Misu za homoseksualni lobi

Raul Vera Lopez, biskup Saltilla, slavit će Misu na 17-godišnjicu utemeljenja Comunidad San Aelredoa 20. siječnja 2019.

José Raul Vera Lopez, rođen 1945., pripada Dominikanskom redu. Godine 1975. papa Pavao VI. zaredio ga je za svećenika u Rimu. Papa Ivan Pavao II. Imenovao ga je biskupom Ciudada Altamirana 1987. godine. Godine 1995. imenovan je biskupskim koadjutorom San Cristobala de Las Casasa. Godine 1999. imenovan je za biskupa Saltilla.

Pod Benediktom XVI. bio je ukoren, pod Franjom uživa povlastice

Dok je biskup Raul Vera Lopez pod papom Benediktom XVI. bio ukoren od strane Vatikana 2011. godine, pod papom Franjom uživa povlastice.

Pod trenutnim papom, meksički biskup bio je poznat po svojoj otvorenoj predanosti pobačaju i ubojstvu. I ubijanje nerođene djece i prakticiranje homoseksualnosti prema Vera Lopezu su „ljudska prava“ kao što to zagovara ljevičarski mainstream.

Dana 3. listopada 2015., dan prije početka Druge biskupske sinode o obitelji, biskup se pojavio kao “zvijezda” sastanka Globalne mreže katolika duginih boja, što su gej organizacije koje pozivaju na priznavanje homoseksualnosti od strane Katoličke crkve. U svom govoru biskup Raul Vera rekao je devijantnima:

“Vi ste naši spasitelji. Molim vas, pomozite nam! Papa Franjo vas sada treba. On je stavio na stranu doktrinu i prihvatio je evanđelje milosrđa, mira i ljubavi. Mali i dobro organizirani pobjeđuju čudovišta, a vi ste dobro organizirani i pobijedit ćete.”

 

Biskup voli biti “drugačiji”

Nekoliko mjeseci kasnije meksički list Capital Coahuila objavio je fotografije karnevalske zabave. Je li biskup bio prerušen u liječnicu ili muškoga liječnika ostalo je nejasno.

Novinar Emiliano Ruiz Parra, suosjećajan s biskupom, pisao je o njemu:

“Biskup Saltilla je uvjeren da nema spasenja na Nebu bez oslobođenja na zemlji. (…) On brani imigrante Srednje Amerike, rudare, homoseksualce, indijance, seksualne radnike, obitelji nestalih u građanskom ratu.”

Novinar sumira ponašanje biskupa Raula Vera Lopez rekavši da voli “biti drugačiji”.

Drugi mediji to su već vidjeli 2011. godine:

“Ljudi misle da biskup nije katolik.”

Razlog tome bio je zahtjev biskupa da legalizira pobačaj u Meksiku. Od 2011. Raul Vera surađuje s organizacijama za pobačaj. Njegova nominacija za Nobelovu nagradu za mir 2012 može se vidjeti u tom kontekstu.

Homoseksualnost “Bogom dana”?

Biskup smatra da Bog želi devijantno ponašanje poput sodomije, zbog čega ni jedan homoseksualac ne može promijeniti ništa oko njegove sklonosti. U intervjuu za El Pais, biskup Raul Vera Lopez ponosno je govorio o onome što je rekao majci koja mu je došla žaliti se zbog svog homoseksualnog sina:

“Morate sami prosuditi, jer je vaš sin postao takav u vašoj utrobi. Ako je postao onakav kakav jest, onda je došao iz vaše utrobe.”

Kritiziranje pape Benedikta XVI. tijekom njegovog pontifikata dobilo je dosta publiciteta u crkvenim novinama Saltilla.

Godine 2013. Vera Lopez govorio je na 33. Kongresu teologije oslobođenja u Madridu i ismijavao ono što Katolička crkva uči u Katekizmu o homoseksualnosti. Biskupu nije smetalo što su kongres sponzorirale organizacije koje zagovaraju pobačaj.

 

Tkogod odbaci homoseksualnost “je lud”

Svatko tko odbacuje homoseksualnost, prema biskupu, je “homofobičan”, a “homofobi” su “mentalno bolesni”. Meksički katolici prosvjedovali su u Rimu protiv biskupa “koji naziva katoličko učenje o homoseksualnosti ludost”.

No, bergolijanski Rim nije odgovorio. Dok je papa Franjo brzo intervenirao protiv konzervativnih i tradicionalnih biskupa i poslao apostolske vizitatore, s biskupom Verom Lopez dogodilo se suprotno.

Kad je papa Franjo u veljači 2016. posjetio Meksiko, ophodio se prema meksičkim biskupima uz istinsku pompu. Biskup Raul Vera Lopez, s druge strane, pripadao je maloj skupini od 20 izabranih, uglavnom laika, uključujući novinare, koje je Franjo pozvao na povjerljiv sastanak.

Franjo je tako poslao poruku episkopatu najveće katoličke zemlje u Americi da shvati kome su vrata zatvorena i kome su otvorena. U to je vrijeme Meksičku episkopiju još uvijek je vodio kardinal Norberto Rivera Carrera, koji je na početku druge sinode o obitelji bio među potpisnicima pisma žalbe, koje je kritiziralo manipulaciju sinodom i montiranim rezultatima.

 

Papa Franjo je “muy cuco”

Raul Vera Lopez opisao je Franju početkom veljače 2016. u intervjuu za novine El Universal, tvrdeći da je “muy habil, muy cuco”, odnosno “vrlo pametan, vrlo oštrouman”. Biskup je time mislio kako Franjo utire put sakramentima za razvedene. To je bilo dva mjeseca prije objavljivanja kontroverznog post-sinodalnog pisma Amoris laetitia.

Uništenje Sodome i Gomore, kaže biskup istom prigodom, nema nikakve veze s homoseksualnošću. Dva su grada bila “barbarima” naseljena “ekonomska središta” koja su “iskorištavala” druge ljude. To je reinterpretacija teologije oslobođenja.

  1. godine Raul Vera, koji voli pokazivati ​​svoju homoseksualnu zastavu, krstio je dijete lezbijskog para. Za biskupa do danas nije problem da homoseksualci koji koriste umjetnu oplodnju za “rađanje” in vitro djece često odabiru njihov spol. Gay muškarci preferiraju sina, lezbijke kćer. Biskup Vera Lopez također je krstio in vitro “rođenu” kćerku 25. svibnja 2016. u Monclovu lezbijskome paru koji živi u “gay braku”.

Također se nije brinuo za njihov “gay brak”. Dvije lezbijke, jedna od njih majka djeteta, opisale su biskupa kao “roditelja”. On je opravdavao svoje postupke govoreći: “Kako bih mogao odbiti krštenje? Ako roditelji to žele, to je zato što imaju kršćansku vjeru.” Nije pitao gdje je otac djevojke i je li začeta prirodno ili umjetnom oplodnjom. “Je li to bitno?” Biskup je rekao u telefonskom razgovoru za Vercruzanos.info.

 

Zajednica San Aelredo

  1. godine biskup Raul Vera Lopez započeo je s Misama za gay lobby. Za Comunidad San Aelredo to predstavlja početak njihovih aktivnosti u novoj godini. U njihovom pozivu stoji:

“Kao zajednica i društvena skupina, Comunidad San Aelredo 2006. godine pomogao je stvoriti zakon koji je donio velike promjene za LGBTI osobe u državi Coahuila i širom zemlje: Pakt o građanskoj solidarnosti, koji je usvojen u siječnju 2007. godine; o uvođenju jednakog građanskog braka, usvojenom u rujnu 2014., i Građanskom registru građanskog zakonika u Coahuili de Zaragozi, koji je u lipnju 2017. uveo Comunidad San Aelredo, a usvojio ga je Državni sabor 13. studenog 2018. San Aelredo organizira razne događaje u Coahuili, uključujući Lezbijski gej filmski festival, Saltillo Diversity March, Kulturni tjedan seksualne raznovrsnosti itd.

Zajednicu je 2002. godine osnovao Amerikanac Robert Coogan. Njujorški novinar koji se preselio u Meksiko, gdje ga je biskup Vera Lopez zaredio za svećenika biskupije Saltillo. Kada je došlo do sukoba s Vatikanom 2011. godine, biskup je tvrdio da je riječ o “dijalogu”. Zajednica je tada formalno razdvojena od biskupije, ali odnos biskupa se nije ništa promijenio. Pretežno homoseksualna muška zajednica promiče sudjelovanje djece i adolescenata u gay paradi.

Njihovi predstavnici, uz pomoć i poticanje Coogana i biskupa Vera Lopez, uvijek prakticiraju homoseksualnost.

http://eponymousflower.blogspot.com/2019/01/bishop-lopez-celebrates-mass-for.html

Iako je u gornjem tekstu zadržana izvorna terminologija, onoga kojega danas nazivaju papom Franjom, na HKZ-u nazivamo njegovim pravim imenom – lažni prorok.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *