Lažni prorok i sablazni oko zvanja

Brojni mediji, vjerski i sekularni, objavljuju isječke preuzete iz dugih intervjua Franje pod naslovom “Snaga zvanja”.

Naslovi i većina komentara – čak i kod nekih od njegovih glasnih kritičara – usredotočeni su na to kako Franjo čuva katolički nauk o homoseksualnosti. Činjenica je, međutim, da ne čini takvo što.

Sjetime se s kim ovdje imamo posla. (Nije vikar Isusa Krista, već arhsluga protivnika.) Kao takav, kadgod i gdjegod izgovara istinu, možete biti sigurni da se otrov za duše izljeva u tom procesu.

Imajući to na umu, pogledajmo bliže na neke od izvoda.

Prema izvješćima, Bergoglio je dvaput ponavljao ideju da je “homoseksualnost vrlo ozbiljno pitanje koje mora biti dostatno uočeno od samog početka s kandidatima za redovnički ili svećenički poziv”.

Na početku ovo zvuči prilično dobro. Međutim, kada se razmišlja o onome što to znači, jasno je da nije točno da je on “sin Crkve” za kojeg tvrdi da je. On objašnjava: “Moramo jako paziti tijekom formacije u ljudskoj i afektivnoj zrelosti. Moramo ozbiljno razaznati i slušati glas iskustva koje Crkva ima.”

Da, slušajmo glas Crkve! To je baš katolički!

Zadržite pljesak, ljudi. Jasno je da Bergoglio zapravo nije zainteresiran za ono što Crkva govori o homoseksualnosti. Ako bi bio, ne bi se raspravljalo o formiranju homo-devijantnih kandidata za svećenički i redovnički život u smislu procjene njihove afektivne zrelosti – to jest, njihovog emocionalnog stanja – međutim, on će uokviriti raspravu u tom smislu njihove moralne zrelosti.

Drugdje u intervjuu, on ponavlja ovu ideju:

Uvijek imamo na umu da su to osobe [tzv. “homoseksualci”] koje će živjeti u službi Crkve, kršćanske zajednice, Božjeg naroda. Ne zaboravimo tu perspektivu. Moramo se brinuti za njih, da su psihički i afektivno zdravi.

A što je sa zdravljem njihovih besmrtnih duša? Dok nastavlja govoriti o toj temi, posve je očito da se Jorge Bergoglio ne bavi takvim stvarima jer uopće ne vidi homoseksualnu aktivnost kao moralni problem; mnogo manje ga prepoznaje kao unutarnje zlo. On kaže o homoseksualnoj aktivnosti među onima koji imaju poziv: “To nije samo izraz ljubavi. U posvećenom i svećeničkom životu nema mjesta za takvu ljubav. Stoga Crkva preporučuje da se ljudi koji imaju tu vrstu ukorijenjene sklonosti ne smiju primati u posvećeni život. Služba ili posvećeni život nije mjesto za njih. “

Napomena: Franjo vjeruje da se kandidati za poziv koji se smatraju nesposobnima da potisnu svoju želju za homoseksualnim porivom ne razlikuju od onih muškaraca i žena koji će vjerojatno naći celibat nepodnošljivi prema svojim prirodnim seksualnim nastojanjima.

Obratite pažnju na ono što je rečeno: U posvećenom i svećeničkom životu nema mjesta za takvu ljubav … Služba ili posvećeni život nije mjesto za njih.

Drugim riječima, Franjo vjeruje da postoji prostor za homoseksualnu aktivnost; samo ne u službi ili posvećenom životu.

To potvrđuje dok nastavlja:

Moramo poticati homoseksualne svećenike, i zaređene muškarce i žene da žive celibat s integritetom, a iznad svega, da su besprijekorno odgovorni, pokušavajući nikad ne skandalizirati ni svoje zajednice ni vjernike svetog naroda Božjega življenjem dvostrukog života. Bolje je da napuste službu ili posvećeni život, nego da žive dvostruki život.

VAŽNO: Ovo je vrlo suptilno, ali nemojte misliti da je homo-klerikalna mreža ovo propustila: Prije svega, biti besprijekorno odgovoran, pokušavajući nikada ne skandalizirati …

Drugim riječima, najvažnija poruka svima: Nemojte se dati uhvatiti!

Vidite, po Jorgeovu mišljenju, problem nije grijeh; već skandal koji nastaje kada homo-devijantni klerik krši zavjeta celibata. I zašto je to problem?

Ne zato što je Bog uvrijeđen, već zato što je Božji narod uznemiren.

[Napomena: I kad se to dogodi, proces premještanja čovječanstva prema religiji jednog svijeta nepotrebno je usporen. Još jedna tema za još jedan dan.]

Budući da je tako, ne bi trebalo biti iznenađenje da, prema Bergogliu, rješenje nije u svećeniku ili redovniku koji se koristi Milošću Sakramenata u potrazi za svetošću, nego je rješenje u napuštanju zavjeta!

I to je ono što danas prolazi pod obranu katoličkog učenja o snazi ​​poziva?

https://akacatholic.com/recent-interview-francis-decimates-vocational-integrity/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *