Lažni prorok ismijava Crkvu

Lažni prorok je konačno odgovorio na optužbe koje mu se nameću putem otvorenog pisma biskupima iz različitih dijelova svijeta. 

To je učinio na toliko tipičan način za ovo najbizarnije papinstvo u povijesti Crkve, preko intervjua sa novinarom.

 

 

Lažni prorok je izjavio da je reagirao sa “humorom” na optužbe za herezu koje su se dogodile početkom svibnja.

Kako prenosi Catholic News Agency, :

“Uopće me to nije povrijedilo. Licemjerstvo i laži me vrijeđaju, ovo ne. Ali takva pogreška, da li uopće postoje ljudi koji pune svoje glave sa…ne, molim vas, trebali bi ste se pozabaviti i njima također”, rekao je Lažni prorok.

 

Da, pročitali ste dobro. Papa je optužen za kanonski zločin hereze i njegova reakcija je smijeh. Ovo nisu stvari za smijanje.

Čini se da njegov smisao za humor dolazi od mišljenja da je dogma vjere nebitna, to je stav koji dominira njegovim papinstvom.

 

Ipak, obzirom na posljednje događaje i okolnosti, npr., ponižavajuća degradacija Kardinala Raymonda Burkea, činjenica da Nadbiskup Vigano živi u izolaciji skrivajući se, šutnja Kardinala Saraha, imenovanje novog prefekta na mjesto vjernog Kardinala Mullera, ekskomunikacije i degradacije raznih svećenika, biskupa i kardinala itd., sve upućuje na to, da je malo za vjerovati kako će ovaj diktator papa olako zaboraviti na one koji mu se suprotstavljaju, kao što ga je opisao Henry Sire u svojoj knjizi Diktator Papa.

 

On pažljivo gradi javni imidž voljenog (mada ekscentričnog) oca, dok van oka javnosti gazi bilo koga tko stane na put reformi Katoličke Crkve, prema njegovoj zamisli. 

 

U istom intervjuu, Lažni prorok izražava svoju namjeru mijenjanja konstitucije Crkve:

 

“Država Vatikan i Kurija, što god da je, oblik je vlasti koja predstavlja posljednje utočište Europske apsolutne Monarhije. Posljednje. Ove strukture moraju pasti.”, rekao je Lažni prorok.

 

Međutim loše za Lažnog proroka, činjenica je da Crkva jest monarhija, ali ne u smislu post liberalne Francuske Revolucije. 

Njen ustav i zakone ustanovio je sam Isus Krist, što znači da je pod apsolutnom voljom i zapovijedima Božjim.

A Lažni prorok kaže da to mora pasti.

 

Kroz posredovanje Naše Gospe Fatimske, neka Bog uskoro oslobodi svoju Crkvu od kandži Diktatora Pape, koji ju uništava.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *