Lažni prorok krivi sotonu što je otkrio grijehe biskupa i time skandalizirao ljude

Rim, rujan, 11, 2018 – I dok se kontroverza nastavlja oko šutnje pape Franje, u svjetlu ozbiljnog i dalekosežnog zataškavanja seksualnog skandala, papa je rekao da sotona “pokušava otkriti grijehe biskupa kako bi skandalizirao ljude”.

U ovim vremenima, čini se kako je Veliki Tužitelj oslobođen i napada biskupe“, rekao je papa Franjo u današnjoj homiliji, kako je prenio Vatican News.

Istina, svi smo mi grešnici, mi biskupi. On pokušava otkriti grijehe, kako bi postali vidljivi iz razloga da skandalizira ljude“, dodao je.

 

Reakcije nije trebalo dugo čekati, mnogi su rekli kako se čini da papa sugerira da je otkrivanje grijeha biskupa na neki način djelo vraga.

 

“Sotona, pokušava otkriti grijehe McCarricka, kako bi oni postali vidljivi da skandaliziraju ljude”

Urednik Catholic Herald-a, Michael Davis rekao je:”Zapamtite, ovo je identično rezoniranje koje je Kardinalski Zakon upotrijebio da se zaštite svećenici pedofili”.

 

Na drugom Twitteru možemo pročitati: ” Wow, ovo je vrlo čudna izjava pape. Da li on zapravo govori, ako ljudi kritiziraju biskupe i otkrivaju njihove grijehe to je djelo vraga! To znači da mi svi trebamo držati jezik za zubima!

 

Katolički autor i komentator Patric Coffin napisao je: “Logički zaključak papinih riječi bio bi, grijeh treba ostati skriven kako vrag ne bi uzrokovao skandal. Nevjerojatno.”

 

Papina homilija rečena je ispred 140 biskupa u Kapeli Svete Marte, koji su se okupili na sastanku u Vatikanu.

 

https://www.catholicnewsagency.com/news/for-pope-francis-the-great-accuser-tries-to-uncover-bishops-sin-to-cause-scandal

 

Podsjetimo se, papa Franjo je također upleten u zataškavanje seksualnog zlostavljanja Mccarricka, jer ga je unatoč saznanju o njegovim zločinima, izabrao za svoga najbližeg savjetnika i to nakon što ga je njegov prethodnik Benedikt XVI sankcionirao. 

 

U međuvremenu, visoko utjecajno Udruženje Katoličkih Biznismena – Legatus, storniralo je svoju godišnju desetinu Vatikanu, koja se procjenjuje na milijune dolara, zbog kako su rekli : “trenutačne seksualne krize i sumnje koju ona baca na pravilno raspolaganje novcima u vrhu Katoličke Crkve.”

 

Sada nam dolaze najnovije vijesti iz Vatikana, kako će se papa ipak sastati u Četvrtak sa konferencijom Američkih biskupa, kako bi dao izjavu o McCarickovom zataškavanju.

Budući da je Franjo do jučer govorio kako je najbolje šutjeti kada vas napadaju, ne možemo se oteti dojmu da nagla promjena odluke ima neke veze sa odlukom Legatusa.

https://www.catholicnewsagency.com/news/legatus-withholds-tithe-to-holy-see-amid-accountability-questions-24973

Iako je u gornjem tekstu zadržana izvorna terminologija, onoga kojega danas nazivaju papom, na HKZ-u nazivamo njegovim pravim imenom – lažni prorok.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *