Lažni prorok, Oče Naš I Hrvatska

Svjedoci smo još jedne u nizu promjena koje uvodi papa Franjo, a koji se ovaj puta okomio na najvažniju Isusovu molitvu, Oče Naš.

Isus je ostavio u nasljeđe ovu molitvu svojim Apostolima, a time i svima nama. 

Pune 2000 godina, nikome iole razumnom, nije palo na pamet ispravljati Isusa ili što je još i gore, krivo tumačiti Njegove Svete Riječi.

No 2013. godine dolazi papa koji ubrzo potpuno mijenja Božju Riječ.

Riječ je o čovjeku koji preuzima na sebe papinsko ime Franjo, kako bi istaknuo svoju borbu protiv siromaštva. 

Ali, kao što vidimo on uopće nije, niti približno sličan Sv. Franji Asiškom, koji se isticao savršenom poniznošću i poslušnošću Božjoj Riječi. Ovaj čovjek naprotiv toliko se ističe ohološću, da se usuđuje ispravljati Učitelja svih učitelja, Isusa Krista. Posljednjih 5 godina, papa Franjo nastoji izokrenuti sve što su Isus, Njegova Majka ili Apostoli rekli ili učinili.

Doista, u ovom trenutku nikoga nema da stane u obranu Isusove Svete Riječi. 

Talijanska Biskupska Konferencija, donijela je odluku kojom se molitva Oče Naš mijenja, prema naputku pape Franje.

Ova vijest je odjeknula i u Hrvatskoj, te postavila pitanje, da li će Hrvatski biskupi kao i Talijanski, pokleknuti pred pritiscima Svete Stolice.

Suluda objašnjenja raznih Hrvatskih svećenika pa i biskupa, koji nastoje opravdati ovo svetogrđe, postaju smiješna pred spoznajom da svi Sveci i pape do sada, nikada nisu primijetili ništa neobično u napisanim tekstovima. Pogotovo nisu nikada sumnjali u istinitost Apostolske predaje. Time su pokazali da su vjerni sljedbenici Isusove Riječi. Svetom papi Ivanu Pavlu II , ne bi palo na pamet reći da u ono vrijeme nije bilo kazeta ili CD-a, kako bi snimili što je Isus stvarno rekao. 

Jedino objašnjenje je da se to radi s drugom namjerom.

Pa zašto i kome smeta molitva Oče Naš?

Naizgled bezazlena promjena “ne uvedi nas u napast” u “ne napusti nas u napasti”, ima za cilj, umanjiti važnost grijeha u Božjim Očima, kao i moć koju Bog ima nad svojim stvorenjem.

Jer ako je nelogično da nas Bog može dovesti u napast, onda također nema nikakvog smisla sumnjati da će nas Bog napustiti u napasti.

Svima koji su i donekle čitali Bibliju, jasno je da Bog ponekad dopušta napasti, kako bi se čovjek prokušao i dokazao, pred Bogom, pred samim sobom i pred svijetom, da li će pristati uz Boga ili uz Sotonu.

Jer kao što je i obećao: Bit ćete kušani kao što se kuša srebro i zlato u vatri.

Zato dragi vjernici, ovu promjenu tako lijepe molitve Oče Naš, trebamo shvatiti isključivo kao još jednu napast, da se odvrate pravi vjernici od svoga Stvoritelja i Boga.

Vjernike može najviše zbuniti, kada takvi svetogrdni prijedlozi dolaze od biskupa ili samog pape.

No i u tom trenutku treba se sjetiti Isusovih Riječi, koji nas je upozorio na lažne proroke.

“Ne vjerujte nikome tko vam kaže bilo što drugačije od onoga što sam vam Ja rekao”

“Čuvajte se onih koji mogu ukrasti Dušu, a ne tijelo.”

 

Stoga, ako Hrvatska biskupska konferencija bude toliko slaba I drska, da pristane na ovu izdaju Isusove Riječi, onda svakako mi vjernici ne smijemo nikada prihvatiti ovu promjenu. 

Upravo sada, u svjetlu ovih događanja proroštvo Knjige Istine ponovno upozorava: Kupite Biblije jer uskoro nećete imati tu mogućnost – pročitajte poruku:

780. NOVI OBLIK KRIŽA ĆE BITI UVEDEN

 

 Stoga učvrstite se u vjeri, nemojte se pokolebati, jer dolazi Dan.

 

Još jedno razmišljanje smo dobili od našeg drugog suradnika:

Hrvatski nakladnik zarađuje na promjeni Kristovih Riječi

Svjedoci smo situacije u kojoj se onaj koji se izdaje za papu usuđuje direktno ispravljati Krista i prepravljati riječi molitve koju nam je On sam dao. Dakle iako sam Krist u Svetom Pismu kaže: „I ne uvedi nas u napast“ lažni prorok se usudio nakon dvije tisuće godina izdati svoj Očenaš u kojem piše „ne prepusti nas napasti“.

Žalosno je što u našoj zemlji neki ne samo da objeručke prihvaćaju i promiču ovakvo mijenjanje Kristove Riječi, nego pritom i lijepo zarađuju. Radi se o nakladničkom društvu koje je već dobrano zaradilo na širenju nauka lažnoga proroka, a sada eto kroz prodaju njegove knjige ujedno propagira i zarađuje na ovakvom činu. Što reći osim „Oprosti im Gospodine jer ne znaju što čine!“

Pozivamo sve vjernike da mole kako bi se otvorile oči zabludjelih prije nego bude prekasno.

https://www.bitno.net/kultura/knjige/papa-franjo-oce-nas/

https://www.dnevno.hr/vjera/vjera-kultura-i-znanost/u-italiji-promijenjen-ocenas-evo-kako-ce-se-sad-moliti-1250961/

4 komentara

 1. Ninoslav

  Nakon ove promjene čini mi se da su i druge molitve bile mijenjanje od istog izvora u Vatikanu. Zar nije mjenjana molitva Dušo Kristova, ili Krunica Božjeg milosrđa. Naravno ne tvrdim da znam, ali ne bih se čudio da je to istina.

  • Barnaba

   Krunica Bozjeg Milosrđa se molila na vise nacina zbog razlicitih prijevoda pa su voditelji BM iz Poljske i Hrvatske u dogovoru i sa dopustenjem Hrvatske Biskupske Konferencije napravili jedan tocniji i jedinstveni prijevod iz samo jednog razloga, a ro je da bi svi molili ujednaceno. Raniji prijevodi su bili s Poljskog na Njemacki pa tek onda na Hrvatski. Ovaj zadnji je direktno sa Poljskog na Hrvatski uz sluzbene prevoditelje i lektore. Duso Kristova se i danas moli bar na dva razlicita nacina koliko je meni poznato ali Krunica BM je ipak vaznija u ovim vremenima. Tako da promjena Oce Nasa nema veze s ovim. S cim ima veze trebalo bi se uskoro pokazat, nazalost. Bb

 2. Marijan

  Na stranici Barnhardt Judica me Deus – Ann Barnhardt izlaže iscrpno i sa kristalnom jasnočom zašto je Benedikt XVI naš pravi i jedini Papa.Iako mi znamo da je Jorge Bergoglio lažni prorok, zanimljivo je da ga ona naziva Anti-papom.Pritom pojašnjava da to nije titula nego kriminalni čin.

 3. ŽANA BAN

  Meni osobno UOPĆE NIJE DRAGO DAPAČE MAČ BOLI MI JE SRCE ZAPARA na tu PROMJENU OČE NAŠ. PA TO NAM JE TASTAMENT OD NAŠEG PRE UZVIŠENOG GOSPODINA I SPASITELJA ISISA KRISTA. TO MI SE ČINI IZDAJA PREMA SAMOM GOSPODINU KOJI JE SEBE DAO ZA MOJE SPASENJE PA TKO SMO TO “MI” KOJI BI IŠTA MJENJALI I DIRALI U SVETOST. SVAKA ČAST SV. OCU PAPI “FRANJI” JA ČU I DALJE MOLIT KAO ŠTA SU SVI PRIJE MENE I NJEGA MOLILI. HVALJEN I U VJEKE SLAVLJENI ISUS I MARIJA! BOŽJI BLAGOSLOV BIO SA SVIMA NAMA! AMEN!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *