Lažni prorok opet iskrivljava Božju Riječ

U svojoj nedavnoj homiliji na Misi od 4. svibnja ove godine, lažni prorok Bergoglio iznosi dvije izjave, potpuno krive, koje tako često možemo čuti i sa oltara u Hrvatskoj, a nažalost su našle plodno tlo i kod nekih svećenika i biskupa u Hrvatskoj.

Poslušajmo zabludu lažnog proroka Bergoglia:

“Veliki, mali, bogati, siromašni i zli. Svi. Ovo “svi” je vizija Gospodina koji je umro za sve. Ali, da li je umro za onog bijednika koji mi uništava život? Umro je i za njega. I za onog razbojnika? Umro je i za njega. Za sve, Gospodin je umro za sve. Također i za one koji ne vjeruju u Njega ili su drugih religija: umro je za sve. To ne znači da se prozelitizam smije činiti: ne. Ali On je umro za sve, On opravdava svakoga.”

U ovoj izjavi i zaključku postoje dva temeljna problema a to su:

-da se nevjernici ne smiju pokušati preobratiti

-i da Isusova smrt opravdava svakoga

Jasno se vidi kako je lažni prorok Bergoglio suptilno pomiješao Otkupljenje sa Opravdanjem.

Otkupljenje je Kristovo plaćanje duga pravde, koje čovječanstvo duguje Ocu. Isus je ovo postigao Svojom krvavom žrtvom na Križu, koja je jedina bila prihvatljiva Ocu za otkupljenje ljudskog roda.

Ovo Otkupljenje primjenjuje se na dušu svakog ljudskog bića.

S druge strane Opravdanje, poznato kao i obnova, opisuje primjenu ovih plodova Otkupljenja Kristove Muke na svakog pojedinog čovjeka preko moći Duha Svetoga.

I zato možemo slobodno reći Krist je doista umro za sve nas, ali neće svi biti spašeni, neće svi biti Opravdani – nego samo oni koji su ujedinjeni sa Kristom u vjeri, ljubavi i milosrđu.

I zato je štoviše rad misionara i istinske evangelizacije neophodan. Kako Sveti Pavao uči: “Bilo tko, tko zazove Ime Gospodnje bit će spašen.”

Ali kako će zazvati Ime Gospodnje, ako nisu čuli za njega?

Kako će čuti za Njega ako im nitko nije propovijedao o Njemu?

Tko će im propovijedati, ako nitko nije poslan?

Stoga Sveti Pavao koji je bio najveći misionar u povijesti Crkve i koji je neumorno tražio obraćenje svih Židova i Pogana sa kojima je dolazio u kontakt i koji je govorio – jedini put spasenja je slušati Evanđelje i prihvatiti ga – a to znači ne samo govoriti da ga prihvaćaš, nego i živjeti prema učenju Isusa Krista.

Sada poslušajmo poglavlje 3 i 4 Koncila iz Trenta, što predstavlja najveći autoritet u Katoličkoj Crkvi po pitanju samog Nauka Katoličke Crkve, te kako je to u potpunoj suprotnosti sa propovijedanjem Lažnog Proroka Berrgoglia:

“Iako On umre za sve, svi ne primiše korist Njegove smrti, nego samo oni koji prihvatiše zasluge Njegove Muke, preko posvećujuće Milosti, jer ako se ne rode ponovno u Kristu, nikada neće biti opravdani!

Također u poglavlju 6 Koncila iz Trenta ističe se da će osoba biti opravdana samo, ako slušajući Evanđelje odgovori sa pokajanjem i željom za Krštenjem.

Osim toga Koncil iz Trenta podsjeća nas u poglavlju 14, da onaj koji padne u smrtni grijeh gubi posvećujuću milost – koja je neophodna za opravdanje o kojem lažni prorok Bergoglio govori, pa ako se osoba ne pokaje preko Sakramenta pokajanja, koji je Krist uspostavio upravo iz razloga da nam da “pojas za spašavanje nakon brodoloma u kojem smo izgubili Milost”, onda nema Opravdanja.

Za razliku od parole protestanata “jednom spašen uvijek spašen”, Katolička Crkva uči da mi moramo slobodno izabrati da ostanemo u Milosti Božjoj, te da moramo ustrajati u tome do smrti; da možemo istinski otpasti od vjere i da se također možemo vratiti obnovljeni nakon iskrenog pokajanja.

I kao što je Sveti Augustin rekao : ” Onaj koji vas je stvorio bez vas, neće vas spasiti bez vas.”

Ali kada čitamo homilije Lažnog proroka Bergoglia, odmah stječemo dojam da se radi o čovjeku koji čim progovori otkriva manjkavost vlastitog teološkog znanja.

I iako on nastoji svim silama progurati svoj krivi nauk, Isusove riječi baš tada dolaze do izražaja.

U tom trenutku usporedbe, najbolje se vidi koliko se Isusov nauk i tradicionalni nauk Katolike Crkve doista razlikuje od nauka lažnog proroka Bergoglia.

I tako dolazimo do toga da su Isusove riječi vrlo jasno mogli razumjeli svi koji su Ga slušali, od neukih ribara do oholih Farizeja, dok ove današnje svećenike, biskupe i kardinale ne mogu razumjeti niti visokoobrazovani pojedinci bez trosatnog objašnjavanja sa oltara – “što je pjesnik htio reći!”

Hvala dragom Bogu na Njegovoj Riječi koja je napisana u Bibliji, jer da nema Biblije svašta bi nas ovi današnji mudraci željeli “naučiti.”

One Comment

  1. Zlatko Janković

    Hvala za tumačenje. Krasno i osvježavajuće (za moj um), jer od prvog pozdrava s prozora, nakon konklave, koji ne bijaše blagoslov, već dobro veče (buona sera), bijaše nešto, što je u meni pustilo crv sumnje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *