Lažni prorok u Domu sv. Marte pruža zaklon biskupu čije izručenje zbog zlostavljanja seminaraca traži Argentina

Argentinski državni odvjetnik, María Soledad Filtrín Cuezzo, izdao je međunarodnu tjeralicu za bivšim biskupom Gustavom Zanchettom, koji je optužen da je seksualno zlostavljao dvojicu seminaraca. Argentinske vlasti odlučile su se za ovaj korak, pošto Zanchetta nije odgovarao na telefonske pozive i dopise koji su mu upućeni. Prije nekoliko tjedana policija je upala u Zanchettine urede i izvršila pretres.

Lažni prorok i bjegunac Zanchetta (desno). U skladu sa službenom politikom HKZ-a o neobjavljivanju fotografija lažnoga proroka, njegovo lice na fotografiji je zacrnjeno.

Prema informacijama upućenih u ovu situaciju Zanchetta se skriva u Domu sv. Marte u Vatikanu, gdje mu je utočište pružio lažni prorok Bergoglio. Ovu informaciju potvrdili su i rimski dopisnik za National Catholic Register, Edward Pentin, te novinar EWTN-a Raymond Arroyo u emisiji „World Over“ u četvrtak 21. studenog.

Postoji duga povijest prisnosti Zanchette i lažnoga proroka. Zanchetta je prvi argentinski biskup, kojega je imenovao Bergoglio. Iako je nakon toga izbio skandal zbog golišavih fotografija na Zanchettinom telefonu, pa se Zanchetta tada „zbog zdravstvenih“ razloga odrekao biskupske pozicije, Bergoglio ga je pozvao u Rim i imenovao na ključnu poziciju u upravljanju vatikanskim nekretninama.

Prije osam mjeseci pisali smo o tome kako je lažni prorok osobno pozvao Zanchettu da mu se pridruži u korizmenoj osami sa drugim Vatikanskim dužnosnicima i tako mu udijelio ekskluzivnu čast.

Kardinal Bergoglio je do sada bio poznat kao Zanchettin „duhovni otac“ i zaštitnik, a sada mu kao bjeguncu od zakona i to zbog homoseksualnog zlostavljanja sjemeništaraca pruža utočište u svome domu. Dakle njih dvojica žive pod istim krovom. Toliko o Bergoglijevom stavu nulte tolerancije prema članovima Crkve koji su krivi za seksualno zlostavljanje.

3 komentara

  1. marcijam

    Ne sprema Sprajc komentar o ovome, jer da sprema to bi znacilo da ima pameti u glavi i da vidi iza lazne fasade Bergoglia, ali mainstream mediji su u sluzbi laznog proroka i nije im cilj istinski pomoci zrtvama pedofilije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *