Lažni prorok u Maroku

U nedavnom posjetu Maroku, lažni prorok je svašta toga izgovorio, kao i obično puno demagogije pomiješane sa lažima.

 

Na primjer govor od otprilike 2000 riječi koje je održao na skupu nazvanom „Ekumenski koncil crkava“, na kojemu je bilo i nešto katolika. Tu smo sa riječi dijalog prešli na riječ bratstvo sa muslimanima.

Između ostalog je izjavio:

„Jer Isus nas nije izabrao i poslao da postanemo brojni! Pozvao nas je na misiju. Stavio nas je u društvo kao šačicu kvasca: kvasca blaženstava i bratske ljubavi po kojoj se, kao kršćani, svi možemo uključiti u stvaranje sadašnjeg kraljevstva …“

 

Ovaj “Isus” o kojem govori Bergoglio nije naš Gospodin; ovaj lažni “Isus” je plod čovječjeg uma; nove crkve čija misija nema sličnosti s misijom koju je Krist Kralj dao svojoj Crkvi:

 

„Idite, učite sve narode; krsteći ih u Ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Učeći ih da čuvaju sve što sam vam zapovjedio, i evo, ja sam s vama u sve dane, do svršetka svijeta.“ (Matej 28: 19-20)

 

Nasuprot tome, Jorge Bergoglio propovijeda vrlo različitu misiju; onu koja se provodi u službi, ne Isusu Kristu, nego lažnom bogu kojega on obožava.

 

Da bi ovu čistu demagogiju učinio katoličkom, Bergoglio se pozvao na Sveca čije je ime ukrao kad se pojavio kao papa:

„U tom kontekstu prisjećam se savjeta Svetog Franje svojoj braći dok ih je slao: “Izađite i propovijedajte evanđelje, a ako je potrebno i riječima.”“

 

Jedan pametan čovjek se našalio, da ovo dolazi od onoga koji je upravo objavio još jednu pobudnicu, Christus Vivit, koja teži više od 30.000 riječi!

 

Suprotno tome, suvremenik Svetog Franje, Sveti Ante je poslušao Franjin savjet i na primjeru magarca pokazao, kako se bez riječi može svjedočiti da je Isus Krist Bog, kada je Bog učinio čudo po ovome Svecu, pa je i magarac kleknuo pred Isusom u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

 

A Bergoglio je sada već dobro poznat po tome da odbija kleknuti pred Presvetim Oltarskim Sakramentom i to je njegovo svjedočanstvo (kao i svaki put kad otvori usta) da on nije katolik.

 

Bergoglio je dalje nastavio o Svetom Franji i rekao je:

 

„Kako ne možemo razmišljati o svetom Franji Asiškom, koji je na vrhuncu križarskih ratova krenuo u goste sultanu al-Maliku al-Kamilu?“

 

Od čovjeka koji propovijeda lažnog Isusa, ne čudi što ovdje prikazuje i lažnog Svetog Franju.

Zna se da je Sveti Franjo pozvao sultana i njegove ljude na obraćenje Gospodinu Isusu Kristu, što je sultan odbio.

 

Za razliku od Sveca, lažni prorok katolike sada uči da se otvore duhu plodne suradnje sa muslimanima u uzajamnom poštovanju. Netko će sada proglasiti da je to plod Duha Svetoga.

Mi znamo da to nije Duh Sveti, nego duh Antikrista, jer već su stvari otišle toliko daleko, da se i u hrvatskim katoličkim medijima, u ovom kontekstu poziva i proziva: „Fanatizmu i fundamentalizmu suprotstaviti solidarnost svih vjernika“

Dakle svi vjernici u ovom kontekstu su muslimani i kršćani koji slijede lažnog proroka, a oni katolici koji to odbijaju, ostajući na koljenima pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, već sada se nazivaju fanaticima i fundamentalistima.

Kako je prorečeno, oni koji odbiju prihvatiti ovu takozvanu sveobuhvatnu Crkvu, bit će smatrani nekršćanima. Oni će biti maltretirani i smatrat će ih se budalastima.

Samo zbog Duha Svetoga koji ih vodi, oni neće biti uvučeni u lažni i bestidni hram, koji će skrivati ružnu istinu koja leži ispod njegove površine.

 

 

Slika: Borba između đavla i Svetog Franje za dušu Guida da Montefeltra

 

Napomena: Ovaj članak je updatiran 12. 04. 2019.

One Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *