Lažnog prorok Bergoglio i Juda Iškariotski

Vatikan je objavio video kojim se dokazuje da skandalozna slika golog Isusa kako grli Judu izdajnika, visi u osobnoj radnoj sobi lažnog proroka Bergoglia.

Vatican News je u srijedu objavio video lažnog proroka Bergoglia u kojem se obraća panameričkom odboru sudaca za socijalna prava i franjevačku doktrinu, gdje se vidi da kontroverzna slika doista visi u Franjinoj radnoj sobi, iza njegova stola.

Godine 2021. vatikanske novine L’Osservatore Romano otkrile su da je umjetnik darovao sliku Franji i da visi na zidu “iza Papinog stola”. No, dokaz za to do sada nije objavljen.

Publikacija L’Osservatore Romano koju je odobrio Vatikan 2021. prikazala je dio slike za naslovnu fotografiju. Usporedba pokazuje da je stvarno riječ o slici koja visi u Franjinoj radnoj sobi.

Navodno je ta slika inspirirana Franjinom knjigom iz 2018., Quando pregate dite Padre Nostro, u kojoj Franjo sugerira da Juda možda nije u paklu. Ova ideja je u izravnom sukobu s izjavama prethodnih papa i samog Gospodina, koji je za Judu rekao da bi bilo bolje da se nije rodio.

Godine 2020. lažni prorok Bergoglio je učinio istu stvar u televizijskoj propovijedi u svojoj privatnoj kapeli u srijedu Velikog tjedna, gdje je morao pročitati upravo onaj odlomak u kojem Isus kaže da bi bilo bolje da se Juda nije rodio.

“Kako je Juda završio? Ne znam”, rekao je tada Franjo.

Unatoč tome, učenje crkve je jasno o prokletstvu Jude. Katekizam Tridentskog sabora vrlo je eksplicitan po ovom pitanju, govoreći da je Juda “izgubio dušu i tijelo” i da mu je njegova izdaja unatoč svećeništvu “donijela vječno uništenje”.

Štoviše, prvi papa, Sveti Petar, bio je jasan da nakon što je Juda izdao Krista mora biti zamijenjen kao apostol, dok nakon smrti drugih apostola oni nisu zamijenjeni.

Teolog Peter Kwasniewski dobro je objasnio ovu točku u eseju na Rorate Caeli:

„Prvi papa tvrdi da je Juda svojim prijestupom zauvijek otpao od apostolstva. Imajte na umu da je Juda bio jedini apostol čije je mjesto moralo biti popunjeno nakon njegove smrti. Kad je Herod ubio Jakova (Djela 12,2), Petar i ostali nisu imenovali drugog čovjeka kao zamjenu za Jakova. Bilo je nasljednika apostola (i više od 12 njih!), ali nije bilo drugih zamjena. Naposljetku, svih izvornih 11 zajedno s Matijom napustili su ovaj svijet u smrti kako bi postali vječni temelji nebeskog Jeruzalema: „I gradski zid imao je 12 temelja, i u njima 12 imena dvanaestorice apostola Jaganjčevih. ” (Otk 21,14).

Jednostavno rečeno, apostol koji je umro u stanju milosti je apostol zauvijek, nezamjenjiv, ide prema svojoj nagradi kao trajni temeljni kamen Crkve.“

Štoviše o ovom pitanju je sam naš Gospodin izričit. Tri puta u Svetom pismu Isus daje naznake Judine konačne sudbine. U Ivanu 6,71 Isus Judu naziva đavlom.

Kaže “Zar nisam izabrao vas dvanaestoricu? A ipak jedan od vas je đavao.” Sljedeći stih objašnjava: “Mislio je na Judu Iškariotskog, Šimunovog sina; jer ovaj ga je htio izdati, a bio je jedan od dvanaestorice.”

U Ivanu 17,12 Isus naziva Judu “sinom propasti” u svojoj molitvi Bogu Ocu. “Dok sam bio s njima, čuvao sam ih u Tvoje Ime. One koje si mi dao čuvao sam; i nitko od njih nije izgubljen, osim sina propasti: da se ispuni Pismo.”

I na kraju, u oba Evanđelja po Mateju 26:24 i po Marku 14:21, čujemo kako Isus govori o Judi: “Bilo bi bolje za tog čovjeka da se nikada nije rodio.”

Na HKZ-u smo već pisali o ovoj slici u travnju 2021., kad je L’Osservatore Romano objavio priču, za koju sada imamo i dokaz da visi na zidu iza radnog stola lažnog proroka.

Članak iz 2021. pročitajte ovdje na HKZ-u na ovom linku:

http://hrvatskikrsnizavjet.com/lazni-prorok-u-radnoj-sobi-drzi-sliku-golog-isusa-kako-grli-izdajnika-judu/

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *