LGBT gura James Martina da govori na Vatikanskom Svjetskom Susretu Obitelji

Isusovac, James Martin, koji upotrebljava društvene medije radi zagovaranja prihvaćanja homoseksualnosti u Katoličkoj Crkvi, prihvatio je Vatikanski poziv da govori na Svjetskom susretu obitelji u Dublinu 2018. godine.

Martinova prezentacija pod nazivom “Istražujući kako župe mogu podupirati obitelji s članovima koji se identificiraju kao LGBTI +”, u onome što možda predstavlja prvo negiranje Vatikana kako postoje samo dva spola.

Svjetski susret obitelji je velika vatikanski-sankcionirana katolička konferencija, koja će se održati u Dublinu u kolovozu 2018. godine. Papa Franjo govori na njoj, baš kao što je govorio na sastanku u Philadelphiji 2015. godine. Tema 2018. godine je Amoris Laetitia.

U 11:00 ujutro prema irskom vremenu u ponedjeljak, Ured za tisak Svete Stolice objavio je papin raspored za Irsku zajedno s onim što je nazvao “Pastoralni program za 9. Svjetski susret obitelji u Dublinu “. Martinov govor nalazi se u tom programu.

Martin “izaziva skandal gdje god ide”, izjavio je za LifeSiteNews Austin Ruse, predsjednik Centra za obitelj i ljudska prava. “Duboko je razočaravajuće, ali uopće nije iznenađujuće što je pozvan na ovaj događaj.”

“On kaže da ne mijenja crkveno učenje, ali kaže da homoseksualnost nije poremećaj, već tek drugačije uređenje”, nastavio je Ruse. “Nadam se da će vjernici Katolici u Irskoj snažno suprotstaviti njegovom pojavljivanju. On potkopava veliki rad skupina kao što je Hrabrost i zbunjuje mlade ljude koji bi mogli biti privučeni istim spolom. “

Martin je napisao danas na Facebooku da je “oduševljen podijeliti neke novosti koje su već neko vrijeme bile u doradi”.

“Na poziv Vatikanske Dikasterije za Laike, Obitelj i Život i nadbiskupije Dublin, u kolovozu ću govoriti na Svjetskom susretu obitelji WMOF2018 , u sklopu posjeta pape Franje Irskoj, o tome kako crkva može izraziti dobrodošlicu obitelji s LGBT članovima “, napisao je. “Poziv šalje jasnu i moćnu poruku od Vatikana prema LGBT katolicima, njihovim roditeljima i njihovim obiteljima: pripadate i vi ste dobrodošli.”

“Poruka [Svjetskog susreta obitelji] LGBT katolicima čini se vrlo jasnom: važno je biti dio crkve”, izjavio je Martin za magazin America . 

“Izuzetno sam zahvalan na ovom pozivu, ne toliko zbog onoga što govori o mojoj vlastitoj službi ili pisanju, već o onome što kaže LGBT katolicima, skupini ljudi koji su se tako dugo osjećali isključeni. Nadam se da vide ovaj poziv, koji je morao odobriti Vatikan, kao neizostavni znak dobrodošlice iz crkve. “

https://www.lifesitenews.com/news/lgbt-pushing-fr.-james-martin-to-speak-at-2018-world-meeting-of-families

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *