Licemjerje Vrhbosanske nadbiskupije – da, Isus je pomagao svima, ali ne samo da se nahrane nego prije svega da se spase!

Tužno je gledati kako Crkvene vlasti u Bosni i Hercegovini podilaze lažnim religijama i kako zapravo niječu Isusovu zapovijed za širenjem obraćenja. Čini se kao da su zaboravili što je to obraćenje. Kao da obraćenje nije odbacivanje lažnih religija i prihvaćanje Isusa Krista kao JEDINOG puta ka spasenju! Svaki pravi katolik i kršćanin zna da je KRUH NEBESKI važniji od kruha zemaljskog i da je vječno spasenje važnije od punog trbuha. Ali neki su to očito zaboravili.

Podsjetimo se, 20. kolovoza fra Mato Vincetić na Plehanu je tijekom propovijedi izrekao slijedeće:

Ne možemo prihvaćati migrante u svoju kuću, dati im sve i onda oni bezočno, drsko dođu i kažu ‘ja sam musliman, moraš mi dati hranu koju hoću da jedem’. Došao si iz svoje zemlje gladan, žedan, gol i bos, tvoj Bog te ostavio gladnog, žednog, golog i bosog. Došao si u moju kuću gdje je Bog Isus Krist kojem se ja zahvaljujem za sve ove blagodati koje imamo na Zapadu. I sada ti meni naturaš tog tvog Boga koji te ostavio gladnog, žednog, golog i bosog da ja njemu i tebi moram ispunjavati volju.

Nakon medijske harange koja je uslijedila beskičmenjaci iz Vrhbosanske nadbiskupije ogradili su se fra Matine propovijedi tvrdeći da način na koji je tretirana tema migracija te u tome kontekstu i pripadnici druge religijske zajednice nije u skladu s naukom Katoličke Crkve ni s onim što ona, kako na općoj tako i na mjesnoj razini, provodi u svom djelovanju.

Isus je pomagao svima i, kako donosi evanđelje po Mateju, poistovjetio se sa svakim čovjekom koji je u potrebi kad je kazao: “Dođite, blagoslovljeni Oca mojega! Primite u baštinu Kraljevstvo pripravljeno za vas od postanka svijeta! Jer ogladnjeh i dadoste mi jesti; ožednjeh i napojiste me; stranac bijah i primiste me; gol i zaogrnuste me; oboljeh i pohodiste me; u tamnici bijah i dođoste k meni” (Mt 25,34-36).

Vjerna Isusovu nauku, Katolička Crkva slijedi Isusov primjer dobrote prema svima i kroz svoje institucije na različite načine pomaže upravo “gladnima, žednima, strancima, golima i sužnjima” te pri tomu poštuje njihovo ljudsko dostojanstvo i vjersko uvjerenje. Čini to u ime vlastite vjere u Presveto Trojstvo i u Isusa Krista i naučava da su svi ljudi braća i sestre.

Iskreno žalimo ukoliko su fra Matine riječi povrijedile vjerska i ljudska osjećanja kod drugih te još jednom podsjećamo svećenike na važnost propovijedi koja treba biti navještaj i tumačenje Božje riječi.

Na kraju su natjerali i fra Matu da se javno ispriča…

No Isus kakvog predstavlja Vrhbosanska nadbiskupija nekakav je humanitarac i predstavnik nevladinih udruga, eventualno neki humanitarni radnik u Karitasu. Ali to svakako nije ONAJ Isus koji je svojim učenicima naredio:

IDITE U SAV SVIJET I PROPOVIJEDAJTE EVANĐELJE SVIMA STVORENJIMA! TKO VJERUJE I POKRSTI SE, SPASIT ĆE SE; A TKO NE VJERUJE, OSUDIT ĆE SE. (Marko 16, 15-16)

To je Isusova posljednja zapovijed jedanaestorici na kraju Markovog Evanđelja. To je zapovijed na kojoj je zasnovana Sveta Katolička Crkva – jer samo oni koji prihvate Isusa bit će spašeni, a oni koji ne povjeruju bit će osuđeni!

Hoće li se Vrhbosanska nadbiskupija ispričati i zbog ovih Isusovih riječi? Je li možda Isus povrijedio vjerska i ljudska osjećanja drugih?

Sramota! Vidimo jasno tko je zatrovao srca vrhbosanskih velemoža – Jorge Bergoglio koji javno već godinama osuđuje Isusov poziv na obraćenje i stalno ga pogrdno naziva prozelitizmom. A što drugo očekivati od onog koji propovijeda jedinstvenu svjetsku religiju zasnovanu na bratstvu i jedinstvu svih religija i gradi zajedničke bogomolje za katolike, muslimane i židove. Čini se da su Crkveni moćnici u Sarajevu podlegli tom otrovu jer i oni pod nosom imaju jednu takvu grozotu (u N. Travniku, o tome smo već pisali).

Ako bosanski crkvenjaci zaista ljube i žele dobro migrantima, onda im trebaju dati Krista i kroz Krista spasenje – sve drugo nije ništa doli bijedno licemjerje.

Bože pomozi!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *