Londonska policija objavila nove smjernice za zločin mržnje: dokaz za mržnju nije potreban

London, Ožujak 19. 2018. Londonska policija objavila je nove smjernice za objašnjenje zločina mržnje, unutar njihove ovlasti. Širina ove definicije podigla je strah, da vlast prelazi granicu između pravog zločina, i zločina misli.

Smjernice tvrde da zločini mržnje koji su motivirani: invalidnošću, rodnim identitetom, rasom, seksualnom orijentacijom, religijom ili bilo kojom uočljivom razlikom, ne moraju biti fizički zločini u uobičajenom smislu riječi, ali mogu uključiti “uvredljiv jezik” o tome tko je osoba, bilo da je rečeno direktno osobi ili poslano online.

Nadalje smjernice ne govore o kriterijima za odluku o tome što će se procesuirati, potrebno je zapravo samo podnijeti tužbu o zločinu iz mržnje i proces može početi.

Kritičari se boje kako će ovo značiti da se bilo koji oblik neslaganja ili neodobravanja prema određenim grupama (npr. LGBT), može smatrati mržnjom i biti zakonski kažnjivo. I mada ono što je pojedinac učinio ne mora biti protivno zakonu, ali razlog zašto je nešto učinio može, te ga se shodno tome može optužiti za prekršaj.

Jedan takav primjer nedavno je objavio Life Site News. U Veljači ove godine, majka četvero djece našla se u situaciji policijskog unakrsnog ispitivanja zbog tweet-ova, u kojima kritizira Susie Green, izvršnu direktoricu pro transgender dobrotvorne ustanove, koja je odvela njenog 16 god. sina na Tajland radi promjene spola.

Green je prijavila majku policiji, koja je nekoliko puta rekla kako je ona pokusni kunić ovog novog zakona o ljudskim pravima. 

Prema izjavama majke, policija izjednačava transgender pokret sa borbom za rasnu jednakost, i da bi bila uhićena da je odbila doći u policiju na ispitivanje.

Christian Post, je objavio kako je njen slučaj trenutačno na Službi za Krivični Progon i ona još uvijek ne zna da li će biti optužena za zločin. Prošle godine izvršna direktorica ove službe Alison Saunders, pozvala je na oštrije akcije protiv online zločina mržnje u sprečavanju ekstremnih pogleda o seksualnosti i rodnom identitetu.

U međuvremenu majka četvero djece Keen Minshull je očajna:

“Ovo nije borba oko toga da li se slažete sa mojim pogledima o pitanjima transgenderizma, nego da li ja imam pravo na svoje mišljenje, pravo na slobodu govora. Neću dozvoliti da me se prisili reći da je muškarac žena ili da je sterilizacija djece u redu, ili ohrabrivati djecu koja se bore sa svojim identitetom, da primaju blokatore hormona za pubertet ili da primaju hormone suprotnog spola cijeli život”

2017 god., Britanski članovi parlamenta bili su među 6000 potpisnika peticije u kojoj se zahtijeva zabrana ulaska u zemlju evangelizatoru Franklinu Grahamu zbog govora mržnje protiv muslimana i homoseksualaca.

Također zabilježeni su brojni slučajevi uhićenja propovjednika zbog kritiziranja homoseksualnosti i govorenja da je to grijeh.

https://www.lifesitenews.com/news/london-police-issue-new-hate-crime-guidelines-evidence-of-hate-is-not-a-req

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *