Manje od polovice Britanaca izjasnilo se kršćanima na popisu stanovništva

Ujedinjeno Kraljevstvo i službeno je post-kršćansko. Po prvi puta na popisu stanovništva Engleske i Walesa kršćanima se izjasnilo manje od polovice popisanih. Ove vijesti radosno su pozdravljene od Nacionalnog Sekularnog Društva. “Službeno je – nismo više kršćanska zemlja” izjavio je Stephen Evans predsjedavajući. “Rezultati popisa jasno pokazuju da se stanovništvo dramatično udaljilo od kršćanstva i od religije u cjelini. Trenutni status quo po kojem je Engleska Crkva duboko utkana u život države, nepošten je i nedemokratski te se čini sve više absurdnim i neodrživim.”

Biskup Shrewsburya mons. Mark Davies upitan za komentar ovakve situacije odgovorio je: “Prema trenutnom censusu, nešto više od 46 posto populacije trenutno se izjašnjava kršćanima, dok je više od 37 posto odgovorilo da su bez religije. To predstavlja izazov ne samo kršćanima u zadaći nove evangelizacije već je duboko izazovno i za Britansko društvo koje je ustanovljeno i izgrađeno na kršćanskim vrijednostima. Svjedočimo zaokretu od naših kršćanskih principa, čini se više zbog zaborava nego iz uvjerenja. Ljudi ne mogu dugo živjeti u vakumu i ukoliko ne dođe do ponovnog otkrivanja kršćanstva kao naše zvijezde vodilje društvo će ostati jako izloženo prolaznosti i štetnim ideologijama.”

 

Poražavajuće brojke za kršćanstvo dolaze u trenutku kada je princ Charles preuzeo titule Branitelja Vjere i vrhovnog poglavara Engleske Crkve nakon smrti kraljice Elizabete II. Iste će svakako puno utjecati na to kako će on oblikovati svoju vladavinu, a nedavno je izjavio da će služiti svim ljudima ”kakvi god bili njihovi stavovi i uvjerenja.”

Nadbiskup Yorka Stephen Cotrell ističe kako je Crkva svjesna borbe koja ju čeka kako bi se trenutni pad zaustavio. “Velika je to kušnja ne samo za našu vjeru da će Bog uspostaviti svoje Kraljevstvo na zemlji, već i za našu ulogu donošenja Krista drugima.”

Zanimljiv komentar dala je Lynne Cullens, poglavarica Anglikanske Crkve ističući kako se Crkva ne treba osjećati poraženom. “Moramo pasti prije nego se dignemo. Izrasti ćemo u Crkvu koje je više prilagođena  bogoslužnim potrebama zajednica sadašnjeg trenutka.”

Možemo samo zamisliti kakve će to bogoslužne prilagodbe biti u zajednicama koje su zadnjih godina preplavljene ne samo doseljenicima iz potpuno anti-kršćanskih kultura i okruženja već i sve moralno i ideološki devijantnijim mlađim generacijama koje se kroz obrazovni sustav te medijsku i inu torturu od malih nogu priprema na novo poganstvo. Sve je ovo najavljeno kroz Knjigu Istine i vjerujemo da su vam poznate Isusove poruke o tome kako će on biti izguran iz društva, a kasnije i iz Crkve, te biti zamijenjen poganskim idolima i uvjerenjima. Evo samo nekoliko citata kao podsjetnik:

“Poganstvo koje je zahvatilo ljudski rod sada na najvećoj je razini još od vremena pred Moje Rođenje na Zemlji” (Isus, 22.veljače 2013.)

“Moji neprijatelji će zaslijepiti Moj narod za Istinu i uskoro će Kršćani postati poput pogana. Ja ću biti odbačen na ulicu poput siromaha i vrata Moje Crkve će biti zatvorena pred Mojim Licem.”(Isus, 18.studeni, 2014)

“Nikada prije od Mog Raspeća kršćanstvo nije trpjelo takav progon, zbog prijezira prema Riječi Božjoj.”(Isus,06.svibnja 2015.)

No sve ovo koliko kod izgledalo obeshrabrujuće, samo je početak Božje Intervencije u svijetu i dio je puno šireg Božjeg plana za kojeg mnogi još ne znaju ili ne vjeruju u njega, a mi ga ovdje i na sve druge dostupne načine želimo objavljivati. Tako poruka od 17. rujna 2012. Najavljuje velike stvari upravo za Veliku Britaniju:

Moja predraga kćeri, Ja ti želim otkriti čudo koje sam planirao. Protestantska nacija, Velika Britanija, uskoro će se obratiti na Moje Putove, Moja Učenja i Istinu. Tako dugo je ova kršćanska Zemlja prilagođavala i izmjenjivala Zakone Božje da odgovaraju njenim oholim putovima. Nekoć kršćanska Zemlja, oni su stoljećima griješili protiv Zakona Božjih i uvjeravali se da su slijedili Božje Zakone koje je propisala Moja Crkva na Zemlji. Molitve odanih među njima i ljubav i vjernost koje su pokazali kršćanski čelnici u Velikoj Britaniji, suočeni sa nedaćom, dovela ih je bliže Mome Presvetom Srcu. Ova Zemlja će biti obraćena i Istina će spasiti milijune. Antikrist i mnogi njegovi sljedbenici su utjecali na mnoge na vlasti u ovoj Zemlji, ali oni neće uspjeti ukrasti Božju djecu. Moji sljedbenici će se ujediniti u svim Crkvama širom Britanije i Ja ću ih obuhvatiti u Moje Svete Ruke. Djeco Velike Britanije, znajte da će vam, uskoro, obraćenje koje će obuhvatiti vašu Zemlju donijeti velike milosti. Onda ćete pomoći voditi Moju vojsku zajedno s drugim narodima prema Mom Veličanstvenom Kraljevstvu.”

Ima li ljepše poruke u ovo adventsko vrijeme za jedan narod. Sjetimo se ponekad u svojim molitvama ovog naroda i Isusove velike nakane s njima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *