Medicinska sestra svjedoči kako je bila prisiljena sudjelovati u abortusu: „Još uvijek imam noćne more!“

Dok još uvijek mnogi liberalni mediji govore o abortusu kao o „pravu žena“, oni cenzuriraju to kako abortus ugrožava ženska prava u medicinskoj profesiji – žene su ili prisiljene pomoći da se izvede abortus ili riskiraju gubitak svog posla.

U srijedu su pro-life vođe i oni koji izrađuju zakon bili na Capitol Hill-u na konferenciji za medije kako bi dali potporu The Conscience Protection Act 2017. Zakon štiti savjest onih koji su u zdravstvenom sustavu kojeg je osnovala federacija, a protive se izvođenju ili sudjelovanju u izvršavanju abortusa. Medicinske sestre, na koje će djelovati zakonodavstvo, svjedočile su na ovom događaju.

Po Diane Blacke iz Republikanske stanke (R-TN), zakon bi dozvoljavao profesionalcima u zdravstvenom sustavu da poduzmu legalna djela, ako ih se diskriminira zbog odbijanja izvođenja abortusa.

Na događanju su sudjelovale tri medicinske sestre koje su podijelile osobna iskustva i tako dale potporu ovom Zakonu: Cathy De Carlo, medicinska sestra iz New Yorka koja je bila prisiljena pomoći kod izvršenja abortusa, Sandra Mendoza, medicinska sestra iz Illinoisa koja je izgubila posao jer nije željela asistirati kod izvršenja abortusa i Fe Vinoya, medicinska sestra iz New Jerseya  koja je riskirala svoj posao odbijajući asistirati kod abortusa.

Svoje svjedočenje prva je započela De Carlo govoreći kako je započela svoju karijeru medicinske sestre u Filipinima želeći tako slijediti svoju strast da pomogne pacijentima i da služi Bogu: „Moja vjera u Boga i nauk Katoličke Crkve o svetosti svakog ljudskog života nadalje je poticala moju karijeru medicinske sestre jer me je ohrabrivala da s blagošću i poštovanjem služim svima onima koji su bolesni. Moja vjera je također ukazivala mojoj savjesti da nikada ne naudim ili namjerno oduzmem život nevine osobe.“

Nakon što je radila na Filipinima, preselila se u New York 2001.g. tražeći nove mogućnosti za napredovanjem u karijeri. Tri godine poslije, počela je raditi u bolnici u New Yorku koja ju je „uvjerila“ da ona „nikada neće morati kompromitirati svoju savjest i sudjelovati u abortusu“.

No to se promijenilo 2009.g.: „Pripremala sam se za nešto za što sam mislila da će biti uobičajena procedura kod spontanog pobačaja, a onda sam shvatila da se od mene tražilo da asistiram kod abortusa nerođenog djeteta starog 22 tjedna. Tražila sam da me netko zamijeni, što je odbio moj nadređeni i rekao mi da ako ne budem asistirala, da će me tužiti za neposluh i napuštanje pacijenta te da će biti gotova moja karijera medicinske sestre i mogućnost da brinem o pacijentima i privrjeđujem za obitelj“ Sjećanje je još uvije progoni: „Nikada neću zaboraviti taj dan jer sam u užasu gledala kako doktor komada i uklanja bebine krvave udove, a ja sam morala izbrojati sve dijelove. Još uvijek imam noćne more.“

Zbog ovog iskustva, De Carlo poziva Kongres da pusti The Conscience Protection Act tako da ni jedna druga sestra ili zdravstveni djelatnik nikada ne budu prisiljeni proći kroz ono što je ona prošla.

DeCarlo, Mandoza i Vinoya su također izrazili svoja uvjerenja protiv abortusa.

Nagrađivana medicinska sestra Mendoza je naglasila kako je ona izgubila posao 2015g. u Winnebago County Health Department zbog „svojih vjerskih uvjerenja koji joj priječe da oduzima ljudske živote, a to uključuje i abortus“.

„Pozvana sam da štitim život, a ne da ga uništim“, rekla je dok je citirala Hipokratovu zakletvu. „I dok se svi ne slažemo po pitanju abortusa, nadam se da se svi možemo složiti da ni jedan doktor ili sestra ne bi trebali ostati bez zaposlenja zbog njihove vjere i predanosti da zaštite život. Ako Kongres pusti The Conscience Protection Act, zaposlenici bi imali legalnu pravnu mogućnost traženja pravde u svom slučaju te bi se omogućilo da bolnice koje primaju federalni novac ne diskriminiraju niti prisiljavaju na gubitak posla medicinsko osoblje kao što su to učinili sa mnom kad sam tražila da zaštitim nevini život.“

Poput Mendoze, Vinoya je apelirala na to da sudjelovanje u uništenju ljudskog života nije samo kršenje njenih vjerskih uvjerenja, već se to sukobljava s njenim pozivom medicinske sestre da štiti život. Od nje se tražilo da bira između toga da slijedi svoju savjest i toga da zadrži posao kojim privrjeđuje za svoju obitelj, a s tim izborom se nijedan Amerikanac nikad ne bi trebao suočiti, kako je rekla.

Iako njena država, New Jersey, i federalni Zakon „ne dopuštaju diskriminaciju protiv“ nje i još 12 sestara koje su odbile asistirati abortusu, ona je upozorila u pisanoj izjavi da su „u praksi ti zakoni učinkoviti, ako postoji volja vladinih dužnosnika da ih sprovedu“.

Svoju izjavu je zaključila: „The Conscience Protection Act tumači postojanje zaštite i pruža osobno pravo na djelovanje tako da se medicinsko osoblje poput mene ne treba pouzdavati u bilo koju administraciju koja je na vlasti da će provoditi zakon.“

https://www.lifesitenews.com/news/nurses-testify-on-being-forced-to-do-abortions-i-still-have-nightmares

Pravila komentiranja: HKZ cijeni i potiče komentare čitatelja. Komentare ipak treba ograničiti na temu, da budu precizni i jasni, poželjno bi bilo da se podupru činjenicama, u svrhu davanja novih informacija ili produbljivanja postojećih.
Ovaj prostor nije namijenjen da bi se na njemu vrijeđalo bilo koga, niti je namijenjen za širenje osobnih duhovnih iskustava, također nije namijenjen za učestalo osobno blogiranje niti za teološke rasprave među komentatorima. Nije tajna da postoje uljezi koji mogu napraviti štetu, zbog toga neke komentare moramo brisati. Ako ispunjavaju ova pravila, objavljeni komentari ne moraju nužno odražavati stajalište HKZ-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *