Međunarodne bratovštine tisuća katoličkih svećenika traže razjašnjenje „Amoris Laetitia“

Bratovštine katoličkih svećenika iz SAD-a, Australije, Velike Britanije i Irske izdale su zajedničku izjavu vezano za pobudnicu Amoris Laetitia u kojoj kažu da vjeruju da bi bila velika vrijednost kad bi autor interpretirao apostolsku pobudnicu Amoris Laetitia u skladu sa stalnim učenjem i praksom Crkve.

Dalje se navodi: „Ova izjava izlazi u svjetlu stalnog i rasprostranjenog razilaženja u razumijevanju i rastućim podjelama u praksi. Razjašnjenje je nesporno potrebno kako bi se zaustavila zlouporaba apostolske pobudnice koja ugrožava svetu Tradiciju. Mi radi toga zahvaljujemo četvorici eminentnih kardinala koji su nedavno poslali svoju „dubiu“ Svetoj Stolici tražeći takvo objašnjenje. Bratovštine shvaćaju da ja ovakva akcija pokrenuta iz ljubavi prema Crkvi i brizi za spas duša. (…) Moramo se iskreno suočiti i jasno otkloniti veliku opasnost jedinstvu Crkve vezanu za rastući moralni relativizam.(…) Također je bitno da disciplina uvijek prati dogmatsko učenje Crkve. Naročito radi mnoge zbunjenosti koja danas vlada, potrebno je razjasniti da Sveta Pričest ne može biti dana nekome tko izabire živjeti u seksualnom odnosu s osobom koja nije njihov pravomoćno priznati bračni drug.“

Prema izvorima niže ove bratovštine predstavljaju tisuće svećenika u navedenim zemljama i ujedno najveću potporu do sada četvorici kardinala.

Confraternities of Catholic Clergy Issue Joint Statement on Amoris Laetitia

http://www.ncregister.com/blog/edward-pentin/thousands-of-priests-worldwide-call-for-clarification-of-amoris-laetitia

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *