Međunarodni list Wall Street Journal: Papa mora objasniti istinu o McCarrickovom zataškavanju

New York, kolovoz 30, 2018, – Wall Street Journal, pozvao je papu Franju da progovori ili otiđe sa stolice Sv. Petra, riječima:

 

“Papa Franjo morat će otkriti i objasniti istinu ili izgubiti svoj moralni autoritet”

 

Izdanje se pojavilo jučer u Sjedinjenim Državama u najpoznatijem poslovnom magazinu, koji sumarizira i stavlja na stranu moguće motive i razloge optužbi nuncija Vigana, protiv pape Franje.

 

Nadbiskup Carlo Vigano, objavio je svoje svjedočanstvo u subotu, optužujući papu Franju što je maknuo sankcije sa kardinala Theodora McCarricka, unatoč saznanju o njegovim serijskim seksualnim nedjelima, te ga postavio za najvažnijeg čovjeka sa ključnom episkopalnom ulogom u Crkvi SAD-a.

“…Ovdje su motivi potpuno nevažni. Pitanje je da li su izjave nadbiskupa istinite ili nisu, a to bi se vrlo jednostavno trebalo utvrditi.” izjavio je urednik World Street Journal-a.

 

 World Street Journal hvali Američke biskupe što su implementirali reforme koje su “dizajnirane da zlostavljače klerike drže odgovornim prema zakonu i crkvi.”

Ipak, ako su Viganove optužbe istinite , kultura laži perzistira u Crkvi. 

 

“Papa Franjo nije sebi pomogao, kada su ga pitali o optužbama na putu kući iz Irske u Nedjelju, govoreći kako neće potvrditi niti negirati optužbe,” zaključio je WSJ (Wall Street Journal).

“Daleko veće ohrabrenje predstavlja reakcija predsjednika Konferencije biskupa Sjedinjenih Država, Kardinala Daniela DiNarda, koji je tražio detaljnu istragu o njegovoj izjavi, govoreći kako “postavljena pitanja zaslužuju odgovor koji će biti istinit i temeljen na dokazima.”

 

World Street Journal istaknuo je, da se čak i u poslovnom svijetu drži do određenog moralnog standarda, te da kapitalistički sistem kojeg papa Franjo tako rado napada, ne može samo tako izbjeći optužbama o seksualnom zlostavljanju, bez ikakve odgovornosti. 

“Ali upravo zato što papa Franjo nije izvršni direktor neke korporacije, posebno je važno da govori istinu!” zaključuje WSJ.

 

“Svakako da Katolička Crkva nije profitna korporacija, a papa Franjo nije izvršni direktor. Ali kada se dogode optužbe o zlostavljanju i zataškavanju protiv glavnog čovjeka i to od jednog od šefova, sigurno da to ima sasvim drugu težinu.” navodi WSJ.

 

WSJ zaključuje sa oštrim riječima: “Papa Franjo morat će otkriti i objasniti istinu ili izgubiti svoj moralni autoritet.”

 

Drugi Washingtonski listovi također su kritički pisali o odnosu Crkvenog vodstva prema krizi seksualnog zlostavljanja, pozivajući kardinala Donalda Wuerla da odstupi. 

 

Becket Adams iz Washington Examinera, napisao je članak naslova: 

 

“Papa Franjo inače ne prestaje govoriti . Odabrao je čudno vrijeme da ušuti.”

Franjo se ne ponaša kao pastir Božjeg stada. On se prije ponaša kao slab pollitičar koji kupuje vrijeme, izvlačeći se na novinarske predrasude o njegovim kritikama.” napisao je Adams.

https://www.lifesitenews.com/news/wall-street-journal-pope-must-explain-the-truth-about-mccarrick-cover-up

Iako je u gornjem tekstu zadržana izvorna terminologija, onoga kojega danas nazivaju papom, na HKZ-u nazivamo njegovim pravim imenom – lažni prorok.

One Comment

  1. Marcijam

    Vrijeme je da se stvari pocmu sve brže odvijati, ne bi bilo čudno da se uskoro ostvari ova poruka kako bi Franjo (Lažni prorok) dobio na svojoj reputaciji:

    25.7.2013.

    Drugi, slijepi za Istinu, slijediti će lažnog proroka u neredu. Njihova srca će biti zavedena i uskoro, kada se bude činilo da je lažni prorok na samrti, oni će jecati. Ali tada, upravo kao da se čudo dogodilo, činiti će se da je lažni prorok uskrsnuo od mrtvih. Oni će reći da je on blagoslovljen velikim, nadnaravnim moćima s Neba i pasti će ničice pred njim u klanjanju

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *