Međupričest uskoro u vašoj biskupiji

Dr. Maike Hickson, čiji se uvid u aktivnosti Crkve u Njemačkoj dosljedno pokazao neprocjenjivim, izvještava kako je nadbiskup Luis Ladaria poslao pismo kardinalu Marxu u kojemu ga je obavijestio da Franjo ne želi da njemačka biskupska konferencija objavi svoje kontroverzno izlaganje dopuštajući protestantskim supružnicima Katolika da primaju Svetu Pričest pod određenim uvjetima.

Prema riječima dr. Hicksona, ključni dio pisma, kojeg je napisao nadbiskup Ladaria, daje se “s eksplicitnim odobrenjem pape”, a navodi:

Jasno je kroz naš razgovor u Rimu, da tekst njemačkog pastoralnog prikaza podiže skup pitanja koja su od izuzetne važnosti. Stoga je sveti otac došao do zaključka da ovaj dokument nije zreo za objavljivanje.

Čitatelji se mogu sjetiti da je gore spomenuti sastanak onaj koji se dogodio u Rimu između određenih članova njemačke biskupske konferencije i predstavnika Svete Stolice kako bi razgovarali o prijepornim tzv. “Pastoralnim izlaganjima”.

Nakon sastanka, Vatikanska služba za novinare objavila je izjavu:

Tijekom sastanka, koji je održan na njemačkom jeziku, nadbiskup Ladaria je objasnio da papa Franjo cijeni ekumensku predanost njemačkih biskupa i traži od njih da pronađu, u duhu crkvenog zajedništva, eventualno jednoglasni dogovor.

Očigledno, do sada nisu bili u stanju to postići.

Je li netko iznenađen?

Ako jest, ne bi trebao biti – ako ne iz drugog razloga onda zbog činjenice da su prije samo jedan mjesec biskupi dobili zadatak postizanja konsenzusa, a trideset dana u crkvenom vremenu je poput pet i pol minuta za vas i za mene.

Da podcrtamo: Franjo zapravo nije očekivao da biskupi dođu do jednoglasja.

Gledajte, stvarno mi se ne sviđa ponavljati, evo što sam vam rekao, ali …

Nakon sastanka od 3. svibnja, rekao sam da je zahtjev da biskupi traže jednoglasan rezultat u konačnici besmislen. Svi s pulsom već dobro znaju da Franjo želi međupričest s protestantima; ne samo u Njemačkoj, već svugdje.

Kao što sam pisao u to vrijeme:

Što se tiče čovjeka kojeg neki još uvijek nazivaju “svetim ocem”, prijedlog njemačkog biskupa je:

A) Stvar “kršćanskog jedinstva”

B) Ona koja se odnosi na “doktrinu vjere” u cjelini

C ) Je u potpunosti izvediva – ne samo za Njemačku – nego i za sve

Zapamtite moje riječi, ljudi, osim u slučaju Božje intervencije ili smrti ovog heretičkog despota, doći će vrijeme kada će Bergoglio inzistirati na stvaranju i primjeni normi za Univerzalnu Crkvu koja odražava njegovu nečasnu volju.

Pa, moji prijatelji, ti kotači okreću se ravno pred našim očima i da budem vrlo iskren, prije nego što sam ikad zamišljao.

Kao što je izvijestila dr. Hickson, nadbiskup Ladaria je iznio sljedeće razloge zašto je Franjo odlučio protiv objavljivanja izlaganja:

– U njemu obrađena tvar “dotiče vjeru Crkve i važna je za Univerzalnu Crkvu”.

– Ona također “utječe na ekumenske odnose s drugim crkvama koji se ne mogu podcijeniti”

– Ona se također odnosi na “zakon Crkve” o kojem postoje “u nekim dijelovima Crkve, otvorena pitanja”.

Na ovom posljednjem mjestu, nadbiskup Ladaria je ukazao na to da je nekoliko dikasterija dobilo “zadatak da uskoro pojasni ta pitanja na razini Opće Crkve”.

Ozbiljno, ljudi, da li ima itko da doista vjeruje da je željeni ishod uopće ovdje u pitanju? (SAVJET: Razmislite o sinodi o obitelji, Amoris Laetitia, Buenos Aires smjernicama, AAS …)

Kao reakcija na vijesti o Ladarijevom pismu, austrijska katolička web stranica Kath.net sugerira da to označava drugi put da je Rim prevladao protiv njemačkog izlaganja. Ne baš.

Ladariajevo pismu izričito navodi da izjava “nije zrela za objavljivanje”. U tome, Rim ne ukazuje ni na to da se njihova politika ne može dogoditi; naprotiv, jednostavno govore da još nije.

Zašto ne?

U toliko mnogo riječi, pismo nam upravo to govori. To je zato što glavni heretik neće biti zadovoljan sve dok se ne dozvoli raku međupričesti da inficira cijelo tijelo.

Dobro razglašen sastanak u Rimu s glavnim glavama kurije i pismo poslije, koje kaže da je “papa” (ako to dopustite) zadužio nekoliko dikasterija sa “zadaćom da uskoro pojasne ta pitanja na razini Opće Crkve”, može značiti samo jedno:

Osim ako Bog unaprijed ne intervenira, međupričest s protestantima službeno dolazi u vašu biskupiju, a štoviše, postoji dobar razlog za vjerovanje da će doći uskoro.

U svom prethodnom postu o ovoj temi, rekao sam da je Bergoglio dijabolički dovoljno suptilan da igra dugu igru; to jest, bira svoje vrijeme dok ne vjeruje da je pravi trenutak otkriti univerzalnu normu koju želi.

Zaboravite na dugu igru; kao što stvari danas stoje, sve su indicije da je prilično nestrpljiv da se ovaj show izvrti što prije.

https://akacatholic.com/coming-soon-universal-norms-for-intercommunion/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *