Michael Voris na Papin komentar o gay osobama: ‘Jorge Bergoglio je u krivu’

DETROIT, 1. lipnja 2018 –  Michael Voris iz Church Militant, osvrnuo se na izjavu pape Franje mladiću da ga je Bog “načinio” gay.

U svom izdanju “Vortex” 24. svibnja Voris se usmjerio na primjedbe Juan Carlos Cruza o papi Franji.

Cruz je prošlog mjeseca rekao novinarima da je tijekom privatne papinske audijencije papa govorio o homoseksualnosti.

“Rekao mi je ” Juan Carlos, to što ste homoseksualac nije važno. Bog vas tako voli i mene ne zanima drugo. Ti, moraš biti sretan s onim što jesi, ‘”priznao je Cruz o razgovoru.

Niti Vatikan niti papa nisu zanijekali Cruzov komentar.

Voris je naglasio da u tom komentaru Franjo nije govorio kao papa nego kao čovjek: “Čovjek koji je sadašnji papa je pogrešan u svom osobnom, vrlo nerazumnom mišljenju predstavljenom kao puki čovjek, a ne papa”, rekao je Voris. “Bog ne čini ljude gay i ta se osoba ne rađa takva”.

“Jorge Bergoglio je u krivu”, rekao je. 

“Ako je Bergoglio – čovjek – a ne Franjo papa – doista rekao to, onda Vatikan ima moralnu dužnost i obvezu da izađe i poreče ili da je to rekao ili da to nije ono što je mislio”, rekao je novinar. 

Voris je rekao da, bez obzira na to da li je papa Franjo napravio te primjedbe, one služe programu homoseksualnih klerika u Rimu, koji su iza kulisa na izvanrednoj sinodi za obitelj iz 2014. godine unaprijedili program pro-LGBT-a.

Podsjetio se u to vrijeme sinode. Na polovici sinode izvješće je sadržavalo poglavlje “Pozdravljajući homoseksualne osobe”.  

Prema izvješću: “Homoseksualci imaju darove i kvalitete za kršćansku zajednicu”, a postavljeno je pitanje: “Jesu li naše zajednice sposobne prihvatiti i vrednovati njihovu seksualnu orijentaciju bez ugrožavanja Katoličke doktrine o obitelji i braku? ”

Kao odgovor, Voris je upitao: “Da li su očevi sinode predložili da” darovi i kvalitete “proizlaze iz seksualne orijentacije homoseksualnosti?”

“Je li Sinoda predlagala da postoji nešto urođeno u homoseksualnoj orijentaciji koja nadilazi i uzdiže Katoličku crkvu, kršćansku zajednicu, a ako da, što bi to bili ti posebni darovi?”

Sada Voris kaže da su ljudi koji su napredovali na tom planu “opet na njemu”.

“Vatikanski homoseksualci su sada ponovno na njemu”, rekao je.

Voris je ipak primijetio da Vatikan nije zanijekao ove komentare pape Franje.

“Ono što znamo je ovo”, rekao je Voris. “Vatikan nije” razjasnio “stvar na bilo koji način, a homoheretična banda u Vatikanu pravi smjehuriju iz cijele afere.”

Voris je rekao da je sugestija kako Bog namjerno čini ljude gay “zlonamjerna”.

“Jer netko, bez obzira na to tko je, ako predloži da Svemogući Bog aktivno stvara i namjerno dovodi do postojanja neuredne seksualnosti je vrijedan prezira. Onda … predlagati, ili ostaviti otvoreno za lako tumačenje, da Svemogući voli taj poremećaj je stvarno zlonamjerno.

Voris, koji se javno pokajao o svojoj prošlosti aktivnog homoseksualca, čvrsto je izjavio da Bog ne čini nikoga gay.  

“Nitko se nije rodio gay”, izjavio je.

“Traumatizirani su u to, silovani, emocionalno zlostavljani, i bili lišeni autentične muške prisutnosti, pa čak i podučavani od grabežljivaca – od kojih su neki bili i svećenici”.

Ovaj izvrsni novinar rekao je : “Volio bih da me čovjek koji je trenutno papa, pogleda u oči i kaže da me Bog učinio takvim i zato namjerava da budem takav i da je Bog sretan s tim i da neće imati nikakvih problema sa mnom, jer naposljetku, on me je načinio ovako “, rekao je Voris… „Možete zamisliti što bi moj odgovor bio.”

https://www.lifesitenews.com/news/michael-voris-on-popes-alleged-gay-comment-jorge-bergoglio-is-wrong

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *