Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH srušilo Interpretativnu izjavu Vlade RH za samo 6 dana

“Republika Hrvatska smatra da odredbe Konvencije ne sadrže obvezu uvođenja rodne ideologije u hrvatski pravni i obrazovni sustav ni obvezu promjene ustavne definicije braka.”

– Vlada Republike Hrvatske, Interpretativna izjava

Hrvatski sabor je 13. travnja 2018., na prijedlog Vlade Republike Hrvatske, ratificirao Istanbulsku konvenciju i potvrdio Interpretativnu izjavu koja je trebala umiriti državljane Hrvatske da se ni u kom slučaju ne radi o uvođenju rodne ideologije u pravni i obrazovni sustav Republike Hrvatske.

Trebalo je smo 6 (šest) dana da se pokažu učinci ratifikacije i „snaga“ Interpretativne izjave Vlade RH.

Naime, 19. travnja 2018. Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske poslalo je upitnik mladim znanstvenicima koji se odnosi na (Samo)procjenu stavova o mobilnosti, i moli da ga se u što većem broju popuni i proslijedi drugima.

Sam Upitnik “(Samo)procjena stavova o mobilnosti” može se naći na poveznici:

Upitnik je anoniman i sadrži 22 pitanja, od kojih se posljednjih 20 zaista odnose na mobilnost znanstvenika, a prva dva (koja su među onima na koje je potrebno obvezno odgovoriti) glase:

  1. Koliko imate godina? *
  2. Molimo Vas označite svoj rod. *

Ženski

Muški

Drugi/e

Dakle, Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske želi znati kojeg je roda osoba koja ispunjava upitnik. Pri tome, pitanja o spolu nema. Da li se radi o uvođenju rodne ideologije u hrvatski znanstveni sustav čitatelji lako mogu procijeniti sami.

Voljeli bismo da se o upitniku očituje i najodgovornija osoba za ratifikaciju Istanbulske konvencije i Interpretativnu izjavu koja ju prati, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković. U protivnom je jedino što se može logički zaključiti da se Predsjednik vlade RH slaže s uvođenjem rodne ideologije danas u znanstveni, a sutra nesumnjivo i obrazovni sustav Republike Hrvatske, upravo kako su mnogi kritičari upozoravali, dok im je predsjednik vlade poručivao da ne znaju čitati.

https://www.hkv.hr/izdvojeno/komentari/djl/29214-trebalo-je-samo-6-dana-od-ratifikacije-istanbulske-konvencije-da-ministarstvo-znanosti-i-obrazovanja-rh-umjesto-spola-uvede-rod.html

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *