Ministrica vlade u Irskoj: Crkva treba slaviti homoseksualnost na Svjetskom susretu obitelji

Irska vlada je upozorila Irsku Katoličku Crkvu, da homoseksualni partneri trebaju biti slavljeni, a ne isključeni sa nadolazećeg Svjetskog susreta obitelji u Dublinu ove godine.

Ministrica za djecu i mladež Katherine Zappone, rekla je kako se nada da ovaj događaj neće biti upotrjebljen kao platforma za isključivanje, izoliranje ili vrijeđanje bilo koje obitelji.

LGBT obitelji, kao i sve obitelji, trebaju se slaviti, a ne biti isključene. To je poruka koja treba doći ne samo sa Svjetskog susreta obitelji, nego i od svih onih koji vjeruju u pravdu, jednakost i poštenje,” rekla je Ministrica.

„Kao učesnici kampanje, kao aktivisti i kao vlada, mi moramo osigurati da se nikakvim okupljanjima, grupama ili individualcima ne dozvoli podcjenjivanje ovih prava.”

Zappone je prva Irska lezbijska ministrica. Njezina pokojna “supruga” Ann Louise Gilligan, bila je bivša Katolička časna sestra.

Zappone je također i pro-abortus aktivistica.

Pristane li Katolička Crkva Irske na ova zastrašivanja svoje vlade i pape Franje, kompromitirati će vlastita učenja i odbiti će Isusa.

https://www.lifesitenews.com/news/irish-govt-minister-warns-church-to-celebrate-homosexuality-at-world-meetin

Komentar prevoditelja: Ovo me podsjeća na komunistički režim bivše Jugoslavije, koji je progonio Katoličku Crkvu i njene svećenike, a koji se unatoč svemu nisu bojali i život dati za svjedočanstvo prave vjere. Sjetimo se tadašnjeg Vatikana i onda Pape Ivana Pavla II koji je među prvima priznao Hrvatsku.

No ovaj puta situacija je daleko gora, jer sekularni režimi imaju na svojoj strani papu Franju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *