Mnogi Hrvatski Svećenici služe Crkvi Isusa Krista, dok biskupi glume tv zvijezde

Dragi hrvatski svećenici, trebamo vas. Trebamo vas da budete hrabri, odlučni, ustrajni u smirenom pouzdanju u Gospodina našega Isusa Krista.

Gledamo kako u drugim zemljama diljem svijeta svećenici nastoje i u ovim teškim okolnostima služiti svom stadu i brinuti o njihovim dušama.

Predani pastiri u Italiji, Njemačkoj, SAD-u i mnogim drugim zemljama predvode procesije s Presvetim, blagoslivljaju narod iz helikoptera, biskupi uzdižu Presvetog na raskrižjima, služe Mise na krovovima za okolne stanare koji su u karanteni u svojim domovima, ispovijedaju na parkiralištima vjernike koji ostaju u svojim automobilima.

Dok kod nas postajemo svjedoci medijske hajke protiv vjernog svećenika don Josipa Delaša župnika župe na Sirobuji kod Splita, od strane generalnog vikara monsinjora Vidovića.

Kao što smo mogli pročitati u brojnim novinskim naslovima koji osuđuju ovog vjernog svećenika, sada se njima pridružuje i “hrabri” monsinjor Vidović koji staje na stranu sekularnog svijeta protiv ovog svećenika, kojeg je zapravo trebao zaštititi.

Ovaj sveti i svijetli primjer don Josipa Delaša i njegovog nesebičnog služenja Kristu, nailazi na otpor monsinjora.

Monsinjor će vjerojatno dobiti zasluženi pljesak od svijeta, tj. dobit će svoju plaću i hvalu od svjetine, ali i vjerni svećenik Delaš će od Krista dobiti svoju plaću u obliku neraspadljivog blaga kojeg ne nagrizaju moljci i trulež.

Kako je dobro došlo ovo Božje iskušenje, da cijela Hrvatska vidi tko su ti vjerni pastiri koji će po svaku cijenu slijediti Krista, a tko su oni koji su se izgubili u svećeničkom pozivu i koji su nas vjernike izdali ili će nas izdati, kao što su izdali i Krista.

Prilog u medijima je međutim prikazao i tužna lica vjernika koji su se morali vratiti bez Mise i Sakramenata.

Sigurno da nisu toliko iznenađeni djelovanjem policije koja samo radi svoj posao, koliko su šokirani raznim tituliziranim “monsinjorima” koji jedva čekaju priliku da javno stanu u osudu vjernog svećenika.

Dragi vlč. Josipe samo hrabro! Ima nas još koji nismo zabili glave u pijesak zbog straha.

Dobili smo informacije od vjernika koji žive na području župe, da je jučer u ponedjeljak 06. 04. 2020. policija okružila crkvu. Nisu bila dva policajca kako bi se očekivalo, nego najmanje desetak policajaca, uglavnom u civilu.

Bio je postavljen punkt policije na cesti prema crkvi. Oni su zaustavljali automobile i vozačima nisu dopuštali da priđu parkingu Crkve, već su ih natjerali da se okrenu i napuste prostor.

Također su prijetili privođenjem, a kad je jedan vjernik upitao „šefa operacije“ na osnovu čega, ovaj je odgovorio „Ja sam država“.

Vjernicima koji su došli pješke nije dozvoljeno da uđu u prostor dvorišta Crkve, iako u njemu ima dovoljno mjesta da se moli i poštuju sve mjere koje su preporučene za otvoreni prostor.

Dakle, u dvorištu nije bilo nikoga i policija nije dopustila da se klekne i moli.

(Policija u civilu na istočnom ulazu u dvorište crkve)

Na službenoj stranici Splitsko-makarske nadbiskupije postoje kontakt telefoni od generalnog i pastoralnog vikara, kao i glavni kontakt telefon, ali nitko se ne javlja.

Načelnik II. policijske postaje Split koja je zadužena za Sirobuju u telefonskom razgovoru nam je rekao, da oni samo slijede instrukcije i da ne daju ljudima da dolaze u dvorište crkve po odluci Nadbiskupije, jer je tako naređeno.

Dakle, ovdje je problem što policija slijedi odluke nadbiskupije, koje su puno strože od onih koji je propisao nacionalni stožer.

„Mi smo svim svećenicima poslali detaljne upute. Don Josip ima svoje razloge zašto se oglušio, mi ćemo učiniti sve da se to ne ponavlja”, poručio je mons. Vidović kako su prenijeli mediji.

Sad se vidi kako to funkcionira telefonskim pozivima iza kulisa, te se zabije nož u leđa svećeniku koji cijeli život služi Isusu Kristu, Crkvi i Hrvatskom Narodu.

Nadbiskupija je ta koja kaže policiji da je crkva njihovo privatno vlasništvo i da zabranjujemo vjernicima pristup čak i u dvorište. Zbog toga ih policajci slušaju, odnosno postupaju kako im je naređeno.

Monsinjor Vidović zaboravlja, da je upravo ovaj svećenik don Josip Delaš s ovim narodom desetljećima gradio i izgradio ovu crkvu na Sirobuji iz temelja.

Jedini način na koji se vjernici trenutno mogu solidarizirati sa svećenikom za vrijeme trajanja Svete Mise je da dođu na privatne posjede preko puta crkve, da poštuju sva pravila rastojanja na otvorenom, kako su propisana od civilnog stožera i na taj način mole i daju svjedočanstvo vjere.

Tako su neki vjernici jučer učinili, jer policija, a ni nadbiskup ih ne mogu potjerati sa privatnih parkirališta oko crkve, čiji vlasnici su vjernici i u biti svi podržavaju svećenika, ali su uplašeni da bi se pridružili moliteljima koji se spontano okupljaju na ovaj način oko crkve.

Sveta Misa počinje danas 07. 04. i sutra 08. 04. u 17:30h.

 

( Crkva Svetog Leopolda Mandića na Sirobuji. Isus Krist u Presvetom Oltarskom Sakramentu)

Postoje mnogi lijepi primjeri svećenika koji danas jesu podrška vjernicima te vjerno i hrabro služe Kristovoj Crkvi!.

Hrvatski svećenici, samo hrabro naprijed!

Ne bojte se!

2 komentara

  1. Zlatko Janković

    Dakle, crkve i pripadajuća zemljišta trebaju pripadati Crkvi – puku, a nikako hijerarhiji. Ovo je neprihvatljivo ponašanje hijerarhije s osobitim naglaskom na BISKUPE, koji bi prema crkvenom ustrojstvu trebali biti perjanica vjere, a ne tek otuđeni vrh, koji se potpuno odnarodio.

    Pastiru je mjesto uz stado. Pastir čuva stado i bdije nad njime.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *