Na amazonskoj sinodi je ustoličen zloduh

Bilo tko, tko je pratio amaozonsku sinodu u Rimu, nije mogao zaobići sveprisutni kip gole trudne žene. Naime, ovaj kip već je danima u središtu događanja amazonske sinode. Kipu se klanjalo, pjevale su mu se pjesme, nošen je na ramenima biskupa i svećenika u procesijama, itd. Podsjeća li vas to možda na zlatno tele?

 

  1. listopad: obožavanje kipa u vatikanskim vrtovima

Ovaj kip pojavio se na šamanskom ritualu u vatikanskim vrtovima pred otvaranje sinode na kojoj je prisustvovao Bergoglio okružen biskupima. Tijekom ove ceremonije kip je obožavan, a Indijanci i neki fratri su se klanjali i prostirali pred njim u divljenju.

 

 

 

Klanjanje pred kipom idola u vatikanskom vrtu

 

  1. listopad: himne kipu u Bazilici Svetog Petra

Na onome što je trebala biti Sveta Misa pred otvorenje sinode opet se pojavio isti drveni kip gole trudne žene u središtu Bazilike Svetog Petra. Pred kipom su pjevane himne, te je iznošen u procesiji koju je predvodio lažni prorok. Sve se ovo odvijalo pred Svetohraništem i pred grobom Svetog Petra!

 

Video niže:

 

https://gloria.tv/video/HJwPwSH9cGDj2WCwTH1gJM38N

 

 

  1. listopad: biskupi u procesiji na ramenima nose kip

Biskupi su u procesiji koju je predvodio lažni prorok nosili ovaj kip u Sinodsku dvoranu na zasjedanje amazonske sinode.

 

 

 

Lažni prorok je na ulazu pozdravio biskupe koji su nosili ovaj kip. U Sinodskoj dvorani kip je bio postavljen pred stolom za kojim je lažni prorok predsjedao i vodio sinodu. Tu je kip i ostao te se pred njim vodi amazonska sinoda (slika niže).

 

 

 

Koga, odnosno što predstavlja kip?

 

Nakon što se dio Crkve koji se još uvijek smatra katoličkim uzbunio zbog ove idolatrije, vatikanski spin doktori pokušali su umiriti javnost dajući raznorazne izgovore, od toga da kip gole žene predstavlja Blaženu Djevicu (Bože, oprosti im!) do izjave Paola Ruffinija, vatikanskog prefekta Dikasterija za komunikacije, da će „dobiti informacije“ o umjetniku i značenju kipa iznoseći „osobno mišljenje“ kako je „traženje poganskih simbola u kipu traženje zla tamo gdje nema zla“ zamućujući dalje kako „neke stvari u povijesti imaju mnogo interpretacija“.

Mons. David Martínez de Aguirre Guinea, OP, kojeg je Bergoglio izabrao u Povjerenstvo za elaboraciju i pripremu Završnog dokumenta sinode o kipu je rekao: „Oni koji su koristili ovaj simbol željeli su da on odražava plodnost, žene, život, život prisutan među amazonskim narodom i Amazonijom kao cjelovitim životom. Mislim da ne moramo povlačiti veze s Djevicom Marijom ili s poganskim elementom.“

 

Poganska božica plodnosti pachamama (majka zemlja)

 

Naravno da je uvreda Blaženoj Djevici bilo kakvo spominjanje u kontekstu poganskog idola. S druge strane, točno je da kip odražava plodnost, jer već i vrapci na vatikanskim granama znaju da se radi o drevnom idolu plodnosti, života i žetve, poganskoj božici majke zemlje koju Indijanci nazivaju pachamama.

 

Naime, radi se o poganskom vjerovanju drevnih Inka, prema kojem postoje četiri boga: pacha kamaq (otac koji je stvorio svijet), pacha mama (majka zemlja) i njihovo dvoje djece inti (sunce) i killa (mjesec). Ova vjerovanja su kroz povijest bila povezana uz žrtvovanje ljudi, osobito male djece. Ovo zapravo ne čudi, jer mnoga poganska amazonska plemena i danas ubijaju netom rođenu djecu, osobito kada žena rodi blizance.

Poganski kult pachamame održao se sve do danas u Latinskoj Americi, a sada nažalost vidimo da je prisutan i u samom Vatikanu. Štoviše, on se vrlo dobro uklapa u novu ekološku agendu lažnoga proroka.

 

Ustoličavanje zloduha i ekskomunikacija

 

Prije lažnoga proroka Jorgea Bergoglija, a usudili bismo se reći i prije kulture ekumenizma koja je nastupila nakon Drugog vatikanskog sabora, prosječnom katoliku bilo bi savršeno jasno da su lažni bogovi zlodusi, a samim time i pachamama. Jer kako Sveti Pavao kaže:

 

Zato, ljubljeni moji, bježite od idolopoklonstva… Ne! Već, kako su njihove žrtve ponuđene zlodusima, a ne Bogu, ja neću da vi uđete u zajedništvo sa zlodusima. Vi ne možete u jedan put piti kupu Gospodinovu i kupu zloduhovu; vi ne možete istovremeno dijeliti stol Gospodinov i onaj zloduhov. Ili pak, želimo li mi potaknuti ljubomoru Gospodinovu? Jesmo li mi jači od njega? (1. Korinćanima 10, 14, 20 – 22)

 

 Dakle, oni koji sudjeluju u poganskom šamanskom idolopoklonstvu demona su na različite načine bili u kontaktu s demonima. Neki od njih su na taj način onemogućeni od daljnjeg slavljenja Gospodina. U najgorim slučajevima, oni koji su svjesno sudjelovali u demonskom idolopoklonstvu sami su se ekskomunicirali.

 

Ključno praktično pitanje koje se sada nameće svakom vjerniku je ovo:

 

Koji od onih koji nose svećeničke halje Katoličke Crkve jesu doista svećenici?

Vrijeme da svećenici zauzmu strane je jako blizu, jer oni koji stanu i ostanu uz Zvijer, ako su i bili svećenici, prestat će to postojati.

One koji ostanu vjerni prepoznat ćemo po progonu kojega će morati podnijeti, jer će biti izbačeni iz lažne crkve, skupa s nama i svima onima koji ostanu vjerni Isusu Kristu.

Prije par dana je grupa vjernih Katolika uzela sve idole pachamame koji su bili postavljeni u karmelićanskoj crkvi na samom ulazu u Vatikan, a koja je iskorištena za propagiranje amazonske sinode te ih bacili u Tiber. Taj događaj i još neke detalje vezane za idolopoklonstvo u Vatikanu ćemo obraditi u jednom od idućih članaka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *