Nadbiskup Ivan Jurkovič i njegova jadna uloga izaslanika lažnog proroka Bergoglija

JEDDAH, Saudijska Arabija – Vatikan pojačava savez s panislamskom organizacijom koja je pružala ” materijalnu potporu ” terorističkoj operaciji al-Qaede 11. rujna i koja financira terorizam i globalno propagiranje tvrdog vehabijskog islama.

Kao dio nedavnih napora na stvaranju imidža kroz ” vjersku diplomaciju “, Muslimanska svjetska liga (MWL), pod pokroviteljstvom Saudijske Arabije, ugostila je u Nedjelju izaslanika Vatikana pri Ujedinjenim narodima (UN) na predstavljanju knjige o međureligijskom dijalogu.

Nadbiskup Ivan Jurkovič, stalni promatrač Svete Stolice pri UN-u u Ženevi, održao je glavno obraćanje u Jeddahu o knjizi naslova – Promocija međukulturnog i međureligijskog dijaloga kao instrumenta za mir i bratstvo, ističući razvijanje međureligijskih odnosa između Vatikana i muslimanskog svijeta, koji su započeli za vrijeme lažnog proroka Bergoglija još 2017.

Ne spominjući Krista ili evanđelje, Jurkovič je umjesto toga uzvisio “polikromatsko svjetlo religija koje osvjetljava ovaj svijet i ne suprotstavlja pojedine boje stavljajući ih u antitezu jedna drugoj, već ih kombinira u nekonfliktnoj viziji.”

Ovo neizbježno besmisleno trabunjanje, možemo uočiti kod svih teklića lažnog proroka Bergoglija. U pokušaju da se laž učini lijepom, slugani lažnog proroka Bergoglija moraju biti slatkoriječivi, umiljati, a prije svega beskičmenjaci, kako bi što bolje prenijeli poruku nadređenog im gospodara.

Poslušajmo dalje riječi Ivana Jurkovića…

“Neizbježna posljedica napuštanja civilizacije susreta je pribjegavanje neciviliziranim sukobima”, rekao je Jurkovič, pozivajući se i na encikliku lažnog proroka Bergoglija Fratelli Tutti i na Pakt o ljudskom bratstvu s velikim imamom Ahmadom al-Tayyebom.

Ugledni islamski znanstvenik Robert Spencer primijetio je kako je “Jurkovičeva prisutnost na događaju MWL istinski pokazatelj neumorne odlučnosti Vatikana da slijedi muslimanski dijalog, koja je tolika da je otupila sve svoje kritičke sposobnosti i postala nesposobna razlikovati iskreno mirne entitete, od onih koji su poput MWL-a uvelike uključeni u financiranje džihadskog terorizma.”

“Ovo je nova marketinška strategija koju MWL koristi za utjecaj na javno mnijenje i potčinjavanje Zapada”, rekao je. “MWL je shvatio da ih otvoreno razmetanje vehabizmom neće odvesti daleko.”

Godine 2017. glavni tajnik MWL-a Mohammed al-Issa posjetio je Vatikan kako bi se susreo s lažnim prorokom Bergogliom i Kardinalom Jean-Laurent Tauranom, tadašnjim predsjednikom Papinskog vijeća za međureligijski dijalog, kako bi uspostavio odbor za trajnu vezu sa Vatikanom.

Višestruki izvori potvrdili su ulogu koju MWL igra u financiranju terorizma putem svoje podružnice, Međunarodne organizacije za islamsku pomoć (IIRO). Prema Begin-Sadatovom centru za strateške studije (BSCSS), “islamske dobrotvorne organizacije igraju središnju ulogu u financiranju terora.”

MWL je “umiješan u veliki broj skandala s financiranjem terorizma”, izvještava BSCSS, uključujući “zlatni lanac” koji je uključivao “Osamu bin Ladena i pomogao mu uspostaviti bazu moći”.

“Iako je grupa sponzorirala dobrotvorne aktivnosti za muslimansko stanovništvo Afganistana, značajan dio sredstava odvojila je za vojne i ideološke svrhe, uključujući kampove za obuku koji su odgojili generaciju islamskih terorista”, dodaje BSCSS.

2019 godine istraga od strane Washington Instituta za bliskoistočnu politiku, opisala je MWL kao „organizaciju koja je već više od pola stoljeća bila u samom srcu Riyadh-a, nastojeći uljepšati njezin brand u svijetu.”

Istraga zaključuje slijedeće:

U sljedećim godinama, pritužbe na ligu prešle su s optužbi o izravnim vezama organizacije s terorizmom, na širi fokus ekstremističkih ideja za koje se smatra da potiču takav terorizam – ideje za koje je liga MWL bila optužena da ih je širila putem svojih obrazovnih materijala i sponzoriranja programa obuke.

I ovdje su dokazi koji potiču takve optužbe čvrsti i brojni, o čemu svjedoči čak i letimičan pogled na publikacije lige, kurikularne materijale i javne izjave tijekom godina.

To uključuje upotrebu nastavnih materijala koje obiluju ksenofobnim, antisemitskim, protukršćanskim, protuzapadnim i sektaškim temama.”

Ali Vatikan se pod vodstvom lažnog proroka Bergoglija svim srcem obvezao na lažnu tvrdnju da se putem ovog dijaloga može uspostaviti mir, a za to su mu potrebni umjereni muslimani koji će biti partneri u dijalogu.

Što se tiče Jurčevićeva svjetonazora, odnosa prema pandemiji, cijepivu i jednoj svjetskoj religiji, dovoljno je ponoviti njegovu izjavo od 18.05.2020: “Na globalnu krizu postoji samo globalni odgovor.”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *