Nadbiskup: Kanađani koji odbiju potpisati Trudeauov pro-abortus pristanak, slijede Krista

OTTAWA, 14. svibnja 2018. Kanadski kršćani koji odbiju potpisati potvrdu o pro-abortusu Liberalne vlade kako bi dobili odobrenje za ljetne poslove, slijede križ Krista, rekao je nadbiskup Terrence Prendergast iz Ottawe.

“Mislim da su pro-life pokret i mnogi drugi kršćani, danas svjesni da moramo potvrditi našu vjeru, nemojte se bojati biti hrabri”,  nadbiskup Prendergast rekao je Stephanie Greyu za EWTN, prošlog četvrtka u hodu za život u Ottawi.

“Mislim da je to prirodna stvar koja proizlazi iz našeg razumijevanja križa Isusa Krista i davanja Njegovog života za nas. Želimo to učiniti i ne bojimo se. “

Gray je pitao nadbiskupa kako današnji pro-životni pokret može učiti od ranih kršćana, od kojih su mnogi bili mučeni za vjeru.

“Mislim da polako idemo prema tome u Kanadi gdje građani kažu da neće potpisati potvrdu koja kaže da su pro-abortus i ako to znači gubitak novca ili ako to znači izgubiti status, “rekao je Prendergast.

“Bit ćemo hrabri i potvrdit ćemo [našu vjeru] i mislim da drugi ljudi dolaze i podupiru nas”, dodao je.

Danas, na Twitteru, nadbiskup je nazvao “vladinim zlostavljanjem” potvrde o pro-abortusu. “

Liberalna vlada premijera Justina Trudeaua ove godine izazvala je ogromnu reakciju tražeći od poslodavaca potpisivanje potvrde o potpori pobačaju i transrodnim “pravima” kako bi primili državne subvencije za ljetne poslove u Kanadi.

Više od 90 vjerskih vođa potpisalo je pismo kojim se tražilo od liberala da odustanu od potvrde, koju su opisali kao test ideoloških vrijednosti, koji nisu mogli potpisati zbog savjesti.

Služba Kanade odbila je ove godine 1,561 aplikacija za ljetne poslove u Kanadi, u usporedbi s 126 u 2016. godini, “navodeći da je više od 1.400 zahtjeva odbijeno zbog protesta prema potvrdi”, potvrdio je National Post u travnju.

Među neprofitnim skupinama kojima je odbijena subvencija, jer nisu potpisali pro-abortus potvrdu su  ljetni biblijski kamp  u Alberti,  farma Ontario  koji pruža odmor za siromašne gradske obitelji,  obiteljski posao za navodnjavanje u Alberti i seoski povijesni muzej  u Novoj Škotskoj.

Unatoč protestima, Trudeau je branio potvrdu.

Organizacije “koje ne mogu osigurati da će se pridržavati načela iz Povelje o pravima i slobodama … neće dobiti sredstva od ove vlade”, inzistirao je u  travnju  kada je zastupnik Tory naveo uskraćivanje subvencija za posao na farmi koja pruža besplatan odmor za siromašne obitelji.

“Znam da opozicija to ne voli, jer to znači zauzeti se za ženska prava i reproduktivna prava”, dodao je Trudeau.

Prendergast se ranije suprotstavio Trudeauovom shvaćanju pobačaja kao prava u skladu s Poveljom opisujući ga “neiskrenim i lažnim” za Ottawa Sun u siječnju.

“Nema u povelji reproduktivnih prava ili reproduktivnih sloboda, usprkos premijerovim tvrdnjama”, napisao je nadbiskup.

“Svaki Kanađanin to može vidjeti čitanjem Povelje o pravima i slobodama online.”

Prendergast je također odbio Trudeauove “zbunjene osobne primjedbe” o pomirenju svog katolicizma s prihvaćanjem pobačaja na zahtjev, pišući da je “logički nemoguće da premijer bude Katolik i pro-abortus”.

U međuvremenu, deseci Katoličkih organizacija dobile su subvencije za ljetne poslove. LifeSiteNews ih je kontaktirao kako bi potvrdio jesu li bili svjesni što su potpisali i ako ne, da li planiraju vratiti subvenciju.

https://www.lifesitenews.com/news/canadians-who-lose-summer-job-grants-for-not-supporting-abortion-are-follow

One Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *