Nadbiskup Vigano: Kardinal ima dokaz da je Bergoglio nepošteno izabran za papu, te da je njegovo ‘papinstvo’ nevažeće

LifeSiteNews prenosi da imamo novi razvoj situacije kada je u pitanju konklava iz 2013. godine na kojoj je Jorge Mario Bergoglio izabran za papu. Vijest je donio nadbiskup Vigano u intervjuu kojega je dao za Catholic Family News.

Nadbiskup Vigano tvrdi da je kardinal koji je sudjelovao u konklavi 2013. rekao svojim prijateljima „da je svjedočio činjenicama radi kojih je izbor Jorgea Maria ništavan i nevažeći“.

Govoreći o razlozima zašto ovaj kardinal nije izašao u javnost, nadbiskup je rekao da nije izašao „javno kako ne bi prekršio papinsku tajnu: tajnu koju je već prekršio govoreći o njoj s onima koji ništa ne mogu učiniti, što Njegovu Uzoritost tjera na šutnju pred Crkvom.“

„Ne govorimo o ispovjednoj tajni“ kaže Vigano, „nego radije o stvarima koje imaju razloga biti pridržane sve dok to ne bude na štetu ustanove koja ih je donijela; inače smo poput farizeja iz Evanđelja, koji su pitali Gospodina je li dopušteno izvući magarca iz bunara na dan subotnji“.

Vigano je viđenja da bi ove činjenice pomogle „pastirima da sada riješe pitanje“ konklave iz 2013. godine.

Još 2022. godine on je izrazio sumnju u validnost Bergoglijevog izbora i zatražio „istragu“.

Eto, nakon deset dugih godina propasti za Crkvu i za duše, jedan tračak nade da će neki od prinčeva Crkve napokon otvoreno progovoriti o tom zlu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *