Nadbiskup Vigano odgovara na kritike Vatikana prema Kardinalu Zenu

Dragi Eminencio,

Ovo vama piše Nadbiskup Carlo Maria Vigano, bivši Apostolski Nuncio pri Sjedinjenim Američkim Državama.

Pozorno pratim – dijeleći u molitvama vašu patnju – vaše brojne iskrene apele papi Bergogliu o tragičnoj situaciji Mučeničke Crkve u Kini, koju je on svojom osobnom krivnjom pogoršao, kroz izdajnički i opaki tajni Dogovor potpisan između Svete Stolice i Kineske komunističke partije.

Vaši iskreni apeli dragi brate u Kristu, sustavno su se odbijali čuti i čak ismijavali na licemjeran i izopačen način. A što se tiče Kardinala Parolina, on je djelovao kao obični nemarni izvršitelj opakog i zlog rada iznad sebe.

Čitao sam jutros sramotno i nečasno pismo, koje je Kardinal Giovanni Battista Re poslao svim kardinalima protiv vas. Duboko sam rastužen i ogorčen, i želim vam izraziti svu moju potporu, molitve i očinsku solidarnost u vašoj službi.

Vi ste hrabri Svjedok Istine i imate sve moje poštovanje i divljenje!

Nažalost, u Vatikanu su laži puštene u sustav, istina je potpuno izokrenuta i najizopačenije prevare se besramno prakticiraju čak i od osoba od kojih to najmanje očekujete, koje se sada stavljaju na raspolaganje i djeluju kao suradnici neprijatelja.

Idu čak toliko daleko da kažu kako je “Papa Benedikt XVI dozvolio ovaj tajni ugovor sa Komunističkom Partijom Kine” koji je potpisan 2018 godine, a svi znamo da se on oštro opirao, više puta odbijajući uvjete koje je nametao ovaj diktatorski i krvavi režim.

 

Vatikan je učinio sve i više od toga da preda Mučeničku Crkvu Kine u ruke neprijatelja; i to potpisujući Tajni Pakt, u kojem su legitimizirali ekskomunicirane biskupe – tajne agente Kineske vlade; zatim uklanjanjem legitimnih biskupa i prisiljavajući vjerne svećenike da se podčine crkvi Komunističkog diktatorstva; i to su činili svakodnevno, proganjajući svećenike i vjernike i to upravo nakon potpisivanja ovog nesretnog Dogovora.

A sada to nastavljaju činiti sa ovim prostačkim pismom svim kardinalima, čiji je cilj vas optužiti, oklevetati i izolirati.

Naš Gospodin uvjerava nas da nitko i nikada neće moći ukrasti iz Njegovih ruku one koji se opiru paklenom neprijatelju i njegovim sljedbenicima, pobjeđujući ih “Krvlju Janjetovom” i svjedočanstvom njihovog mučeništva (Otkr-12:11).

Vaš primjer Dragi Kardinale, i visoka cijena koju plaćate braneći Boga i Njegovu Crkvu, čini da vam se naklonimo, da se trgnemo iz inercije i učmalosti dok svjedočimo potpunoj predaji Katoličke Crkve, na njenim najvišim mjestima i hijerarhiji, dok svjedočimo herezi i otpadništvu u kojem se slijepo slijedi princ ovoga svijeta, koji je lažljivac i ubojica od samog početka.

Parce, Domine, parce populo tuo, quem redemisti, Christe, sanguine tuo, ne in aeternum irascaris nobis. 

(Poštedi, Gospode, poštedi narod svoj, koji si otkupio Kriste Krvlju Svojom, ne ljuti se na nas dovijeka.)

Carlo Maria Vigano

Nadbiskup, Apostolski Nuncij Ulpiane

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *