Nadbiskup Vigano: Širom otvorite vrata Kristu i Njegovim Crkvama

Ožujak 14.,2020. 

Ono čemu svjedočimo u ovim satima je dramatično – diljem Italije sigurno, ali u najtragičnijem obliku je u Rimu – srcu Katolicizma.

Ovaj scenarij utoliko je uznemirujući po onome što je na kocki, a to je ne samo javno zdravlje, nego i spasenje duša.

Već neko vrijeme, kao pastiri, mi smo prestali ispunjavati srca naših vjernika željom za Vječnim Spasenjem. I tako smo ih lišili onih natprirodnih darova koji su nam svima potrebni da bi se suočili s iskušenjima koja su pred nama.

Izjava Talijanske Biskupske Konferencije, od Kardinala Vikara Rima, koja nam kao nadrealna i avetinjska slika, dolazi iz Vatikana, je samo jedna od mnogih ekspresija tame vjere koja je udarila najviši vrh Crkve. Službenici svjetla, kako ih je Sv. Katarina Sienska običavala zvati, uzrokovali su pomrčinu, i stado predali oblaku debele tame.

U odnosu na ograničene državne mjere koje se odnose samo na određena mjesta i određeno vrijeme, Talijanska Biskupska Konferencija potpuno otkazuje sva javna liturgijska slavlja u svim crkvama u zemlji, nadolijevajući ulje na vatru straha i panike, i onemogućavajući vjernicima sakramente.

 

Teško je ne pomisliti da su takve mjere došle od predsjednika Talijanske Biskupske Konferencije, onoga kojeg štite debeli Vatikanski zidovi i koji sanjari već sedam godina o otvorenoj, siromašnoj, poljskoj bolničkoj Crkvi koja ne oklijeva prihvatiti svakoga i zaprljati ruke.

Kardinal Basseti, toliko voljan da je izgledao spremniji od kralja, čini se da je zaboravio vrlo važnu lekciju: da se Crkva ne smije nikada odreći sebe i svog poslanja, propovijedanju Krista , našeg jedinog Gospodina i Spasitelja. Crkva ne smije zanemariti svoje prioritete Mudrosti i Istine i ni u kojem slučaju odustati od Autoriteta koji joj dolazi od Našeg Gospodina Isusa Krista.

Crkveni događaji ovih sati manifestirali su jasno – tragično potčinjavanje Crkve Državi koja čini sve što je u njenoj moći da uništi kršćanski identitet naše Italije, porobljujući je ideološkom, nemoralnom, globalističkom, Maltuzijanskom, pro abortus, migrantskoj agendi koja je neprijatelj čovjeka i obitelji. Cilj ove agende je uništenje Crkve i jasno, ne dobro našoj zemlji.

Hrabrost i mudrost požrtvovnih svećenika i vjernika laika, djelomično je popravila nedostatak autoriteta i srčanosti od strane Kristovog Vikara i njegovih pastira.

Otvorite, širom otvorite vrata Kristu! Otvorite, širom otvorite vrata naših crkvi da vjernici mogu ući, pokajati se za svoje grijehe, sudjelovati u Svetoj Misnoj Žrtvi i donijeti bogatstvo milosti koje teku iz probodenog Srca Kristova, našeg jedinog Spasitelja koji nas može spasiti od grijeha i smrti.

Carlo Maria Vigano

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *