Najave: Lažni prorok priprema novi napad na Misu – ovoga puta ne samo Latinsku

Sve se više govori o Bergoglijevom novom napadu na liturgiju i sv. Misu. Katolici širom Hrvatske nisu se do sada previše obazirali na Bergoglijeve napade na Tradicionalnu latinsku Misu, tradicionalisti zbog toga što dosadašnji napad putem motuproprija Traditionis custodes za sada nije pogodio Hrvate, a ostali katolici što ih nažalost uglavnom nije briga za Tradicionalnu latinsku Misu. No, ovoga puta govori se o novom napadu koji izgleda ne će samo pogoditi Tradicionalnu latinsku Misu, nego i smjerno slavljenje novog oblika Mise.

U zadnjih nekoliko dana sa svih strana stižu vijesti o pripremi novih napada Jorgea Bergoglija na Tradicionalnu latinsku Misu. Iz samog Vatikana sve više curi informacija o tome, no za sada nema službene potvrde. Slična je bila situacija i prije izdavanja motuproprija Traditionis custodes, no to i dalje nije jamstvo da će i kada će izaći novi dekret.

Za razliku od drugih izvještaja, Insidethevatican.com objavio je pismo u kojem se kaže da nacrt vatikanskog dokumenta kojim bi se dodatno ograničilo slavljene Latinske Mise već postoji, te da je takav dokument vidio jedan nadbiskup u SAD-u.

Lažni prorok je izgleda nezadovoljan (ne)provedbom motuproprija Traditionis custodes te će primorati biskupe da radikalno ograniče slavljenje Tradicionalne latinske Mise. Navodno, će jedine iznimke biti privatno slavljene Latinske Mise (izvan župnih crkava) te možda neke iznimke za Bratstvo sv. Petra. Izvor vjeruje da će takav dekret „gurnuti Latinsku Misu u ilegalu“, ali i da će također pogoditi i novi oblik Mise. Na koji način i u kojoj formi ostaje da vidimo.

Isti izvor govori da će nova naredba lažnog proroka doći će u obliku apostolske pobudnice, koja inače predstavlja Magisterijski dokument kojeg piše Papa i nosi veću težinu od motuproprija poput Traditionis custodes koji je nedavno izdan. Ima obvezujuću silu zakona i biskupi se ne mogu oduprijeti (naravno kad bi lažni prorok doista imao papinsku vlast).

Najavljuje se da će ovakav dokument biti objavljen na proljeće ove godine, neki spominju travanj ili svibanj. Dakle, za svega nekoliko mjeseci.

Više pročitajte na linku niže:

https://insidethevatican.com/news/newsflash/letter-23-2023-wed-jan-18-no-secrets/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *