NAJNOVIJA VIJEST: Papa Benedikt XVI. kaže kako je Crkva “barka na rubu prevrtanja”

Papa Benedikt XVI. uputio je ozbiljnu poruku na sprovodu kardinala Joachima Meisnera danas, rekavši kako ga je ganula sposobnost kardinala koji je izdao dubiu da “živi duboko uvjerenje da Gospodin ne napušta Svoju Crkvu, čak ni kad je toliko mnogo vode prodrlo u barku kao da je na rubu prevrtanja.”

Crkva “stoji u osobito zahtjevnoj potrebi za uvjerljivim pastirima koji se mogu oduprijeti diktaturi duha vremena i koji žive i promišljaju vjeru s odlučnošću“, rekao je papa Benedikt XVI. U poruci koju je čitao nadbiskup Georg Gänswein, njegov osobni tajnik i čelnik Papinskog kućanstva. Zbog ove “hitne potrebe”, Meisneru “je teško bilo napustiti njegov položaj”.

“Ono što me još sve više ganulo bilo je to da je u ovom posljednjem razdoblju svog života naučio prepustiti se i živjeti iz dubokog uvjerenja da Gospodin ne napušta Svoju Crkvu, čak i kada se barka napunila s toliko vode kao da je na rubu prevrtanja”, zaključio je Papa Emeritus.

Meissner, koji je imao 83 godine, bio je jedan od četvorice kardinala koji su poslali papi Franji dubie, koje se sastoje od pet pitanja, pitajući je li Amoris Laetitia usklađena s katoličkim moralom. Umro je još uvijek čekajući Franjin odgovor. Iako papa Franjo nije odgovorio na dubiu, on je dao suglasnost za tumačenje kontroverzne pobudnice prema kojem oni koji žive u preljubničkim zajednicama mogu primiti Svetu Pričest.

Papa Benedikt je također spomenuo u svojoj izjavi da je telefonski razgovarao s kardinalom Mesinerom dan prije njegove smrti.

Kanonski pravnik Kurt Martens izjavio je da je poruka pape Benedikta “nevjerojatan, ali diplomatski oblik podrške kardinalima dubie”.

U lipnju 2017. papa Benedikt se susreo s novim kardinalima i s papom Franjom. Imao je kratku poruku za njih: “Gospodin na kraju pobjeđuje.”

Meisner je umro, držeći svoj brevijar, pripremajući se slaviti Misu.

https://www.lifesitenews.com/news/pope-benedict-church-is-on-the-verge-of-capsizing

Kako znamo preko Knjige Istine, Papa Benedikt XVI će preuzeti odgovornost i voditi vjerne sa mjesta svoga progonstva. I ovo proročanstvo iz Knjige Istine se iz dana u dan sve više očituje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *