Napadi noževima i mačetama postali pošast Europe

Marokanski ilegalni migrant uhićen je u Rimu nakon što je žestoka rasprava o religiji eskalirala u nasilje, a migrant je ranio nožem jednog talijanskog katolika nakon što je primijetio njegov lančić s raspelom.

Napad se dogodio u blizini željezničke stanice u Rimu, kad je Marokanac ušao u sukob s žrtvom, beskućnikom, koji je ulazio u autobus.

Sukob je ubrzo eskalirao, prema riječima svjedoka koji tvrde da je Marokanac uzvikivao uvrede čovjeku, prije nego što ga je ranio nožem i zatim mu pokušao prerezati grkljan – izvješćuje Il Giornale.

 

Marokanac je pokušao pobjeći sa scene nakon ubadanja, ali je uspio napraviti samo nekoliko koraka prije nego što je uhićen. Optužen je za pokušaj ubojstva zbog vjerski motivirane mržnje.

Nadamo se da neće naići na nekog suca koji bi ga mogao osloboditi pod izlikom da to u njih u Maroku nije zločin, tako da dotični migrant nije znao da kršćanima ne smije prerezati vrat.

 

Francuska proživljava svaki dan u prosjeku tri napada na kršćanske crkve, a broj napada i izgreda zasnovanih na međureligijskoj mržnji je nemoguće izbrojati.

Daleko najveći broj napadnutih su naravno kršćani.

 

Ova vijest je jedna od vijesti iz Njemačke.

Mladi arapskog govornog područja bili su snimljeni u napadu i probadanju beskućnika iz Berlina.

Video prikazuje dva mladića koji govore arapski i verbalno maltretiraju beskućnika na postaji metroa u Berlinu 9.4.2019.

Nakon što je fizički napao beskućnika, jedan od muškaraca je zatim izvukao nož i nekoliko puta ga izranio. Ostavljen je s teškim ozljedama stražnjice, bedra i ruke, tvrde istražitelji.

 

U njemačkom tisku se spekulira da je to antikršćanski motivirani napad.

Sumnja se da je motiv mogao biti povezan s tim što je 29-godišnji beskućnik kršćanin – javlja Berliner Zeitung.

 

U odnosu na ovo, ovih dana u Engleskoj je prava poplava incidenata povezanih s mačetama i noževima.

 

 

Razlog za ovo mnogi vide u situaciji koja je nastala zbog dugogodišnje politike otvorenih granica, gdje je današnje stanovništvo Engleske apsolutno multikulturalno.

U Rotherhamu je 19. travnja 28-godišnji muškarac ozljeđen mačetom. U međuvremenu, u Stokeu, dvojica muškaraca uhićena su nakon što je viđen čovjek koji je trčao po gradu s mačetom. Dvojica muškaraca su uhićena pod sumnjom da su provalnici, ali nije nađeno oružje.

 

U Liverpoolu je 42-godišnji muškarac uhićen nakon što je navodno prijetio drugom čovjeku mačetom.

 

U Manchesteru je taksista napadnut mačetom i čekićem nakon što je odgovorio na poziv na adresu.

 

London doživljava najgoru stopu ispada, nakon što je u utorak navečer bilo čak sedam osoba koje su pretrpjele ubodne rane u šest odvojenih napada u glavnom gradu.

Jedan čovjek je ubijen, a jedan je ostavljen da se bori za svoj život nakon napada.

Ranije ovog mjeseca, objavljen je službeni podatak ureda za nacionalnu statistiku, da je u Londonu svakodnevno u prosjeku bilo 40 zločina koji uključuju noževe, što čini 38% svih zločina nožem u Engleskoj i Walesu.

 

Ovakva situacija vezana za ratove bandi, noževe i drogu je navela mnoge roditelje porijeklom iz Afrike, da svoje sinove tinejdžere vrate natrag, bojeći se za njihovu vlastitu sigurnost.

Jako teško je utvrditi koliko je tu međureligijskih sukoba, jer u biti nitko ne vodi takvu vrstu statistike.

Jedno je sigurno – u Engleskoj je život postao jako jeftin.

Službeni podaci pokazuju da je u Engleskoj u 2017. i 2018. bilo zabilježeno ukupno 29 232 incidenata povezanih s noževima, uključujući 9 030 uboda nožem.

Stopa ubojstava s noževima bila je u prosjeku jedna smrt povezana s nožem svaka četiri dana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *