Nastavak: Novi dokazi o kanonskoj nevaljanosti posljednje konklave

Dolazimo do paragrafa 79. Apostolske konstitucije pape Ivana Pavla II ‘Universi Dominici Gregis’, kojom je reguliran i zaštićen izbor Kristovog Namjesnika na Zemlji. “Također zabranjujem bilo kome, čak ako se radi i o kardinalu, da za vrijeme dok je papa živ i bez konzultacije s njim, pravi planove u vezi njegova nasljednika, obećava glasove ili na privatnim okupljanjima donosi odluke koje bi išle u ovom smjeru.” Nedvojbeno, ovdje je na pristojan način rečeno “ne pravi urote s drugima”, kad je riječ o izboru papinog nasljednika. Paragraf 80 nastavlja: “Isto tako, želim potvrditi i odredbe koje su izdali moji prethodnici, a koje za cilj imaju isključiti vanjska uplitanja u izbor Vrhovnog Svećenika… Namjera mi je ovim zabranama obuhvatiti sve moguće oblike uplitanja, protivljenja ili sugestije, svjetovne vlasti bilo kojeg stupnja ili poretka, te drugih pojedinaca ili grupa koje bi možda pokušale izvršiti utjecaj na izbor Pape.”

 

Na slici Kardinal Daneels stoji jako blizu “novog pape”, dok se svijetu predstavlja kao ponizni “papa Franjo”

Paragraf 81: “Kardinali elektori imaju se nadalje suzdržati od svakog oblika paktiranja, dogovora, obećavanja ili bilo kakvog drugog priklanjanja koje bi ih moglo obvezati da daju ili ne daju svoj glas osobi ili osobama. Ako bi do toga ipak došlo, čak i pod zakletvom, proglašavam da je takvo opredjeljenje ništavno i nevažeće i nitko nije obavezan izvršiti ga. Namjera mi međutim nije, zabraniti razmjenu mišljenja za vrijeme upražnjene Stolice.” Paragraf 83: “S istom ustrajnošću koju su pokazivali i moji prethodnici, iskreno potičem kardinale elektore, da se u izboru Pape, ne dopuste voditi prijateljstvom ili averzijom tj. da ne padnu pod utjecaj naklonosti ili osobnog prijateljstva prema nikome, te da ne dopuste uplitanje osoba na vlasti, interesnih skupina, mass medija, sile ili straha od gubitka popularnosti.”

St. Gallen mafija

Posljednjih dana, tjedana i mjeseci, na površinu su isplivale optužbe da je tijekom izbora kardinala Jorgea Maria Bergoglia – pape Franje došlo do povrede normi iz Universi Dominici Gregis, konkretno iz 2.dijela, 4.poglavlja, paragrafi 78-86. Prvi dokumentirani dokaz za to imamo u autoriziranoj biografiji kardinala Godfrieda Daneelsa koja je izašla 1.10.2015. U članku koji je objavljen 23.09. iste godine, Karim Schelkens ko – autor Daneelsove biografije izjavljuje:”Bergogliov izbor pripremljen je bez sumnje u Sankt Gallenu (gradić u Švicarskoj gdje su se urotnici prvi put sastali) …Očito su na privatnim sastancima Sankt Gallen grupe i drugih koji su u to bili uključeni, za života pape Benedikta XVI i bez konzultacija s njim, napravljeni planovi za izbor njegova nasljednika upravo protivno Universi Dominici Gregis, paragrafu 79. Također je očito da je na privatnim sastancima Sankt Gallen grupe i drugih uključenih, smišljena zavjera da se individualno i grupno izvrši utjecaj na članove kardinalskog zbora kako bi kardinal Jorge Mario Bergoglio bio izabran za papu – protivno Universi Dominici Gregis, paragrafu 80. Prekršen je i paragraf 81 koji zabranjuje paktiranje, dogovaranje, obećavanje ili druga unaprijed donesena opredjeljenja, koja bi ih obvezala da svoj glas daju određenom kandidatu, u ovom slučaju kardinalu Bergogliu-sadašnjem papi Franji. 24.09.2015. otac John Zuhlsdorf u članku na portalu National Catholic Register, komentirajući biografiju kardinala Daneelsa piše da kardinal u svojoj knjizi zapravo priznaje postojanje “mafia cluba” koji je posudio ime St. Gallen, a koji je osnovan s ciljem pokretanja drastičnih reformi u Crkvi koje bi je “učinile modernijom” i kojom bi upravljao kardinal Bergoglio.

25.09.2015. i portal LifeSite News donosi članak o izlasku autorizirane biografije kardinala Daneelsa u kojoj on priznaje da je dio kleričke “mafije” koja je izrežirala Franjin izbor. U članku se navodi kako sam kardinal Godfried Daneels, javno i uz popriličnu dozu humora priznaje kako je bio redoviti član tajne interesne skupine crkvenih osoba koja se sastajala u švicarskom gradiću Sankt Gallenu. U članku se dalje navode izjave kardinala Daneelsa da su se članovi St. Gallen grupe službeno i diskretno nazvali “mafija” i da su si za cilj postavili zaustavljanje rastućeg utjecaja kardinala Ratzingera pod pontifikatom Ivana Pavla II. Citat iz članka: “Izbor kardinala Bergoglia bez sumnje je bio pripremljen u Sankt Gallenu i glavne točke programa kojeg sada provodi papa Franjo iste su one o kojima su kardinal Daneels i društvo raspravljali pred više od deset godina. Početkom 2000. kada se počeo nazirati kraj pontifikata Ivana Pavla II, strateški su sagledali sve što bi se moglo dogoditi u Crkvi nakon njega. Kada im se pridružio kardinal Silvestrini dobili su više taktički i strateški karakter.”

Sve ove aktivnosti predstavljaju očito i nedvojbeno kršenje normi iz Apostolske Konstitucije Universi Dominici Gregis Svetog Ivana Pavla II kojom se regulira tijek izbora Rimskog Prvosvećenika i ovlasti kardinalskog zbora prije i za vrijeme konklava. Ponavljamo, grubo su prekršene norme od 76. do 83. paragrafa, koje zabranjuju paktiranje, lobiranje, urote, bilo kakve vanjske utjecaje itd. Posljedično, izbor koji nije u skladu s Universi Dominici Gregis nevaljan je i ništavan i nikakvo pravo ne pripada izabranome, čak i ako se nepravilnosti otkriju u budućnosti. 

29.09.2015. LifeSite News je izvijestio i o tzv. “koncilu u sjeni” (shadow council) koji se sastao 25.05. iste godine na Sveučilištu Gregoriana u Rimu, a kojem su prisustvovali biskupi iz njemačkih, švicarskih i francuskih biskupskih konferencija, a na kojemu se raspravljalo u uvođenju modernističkih promjena u “pastoralnoj praksi” po pitanju Pričesti za rastavljene i ponovno vjenčane, kao i prihvaćanju katolika koji žive u “stabilnim” istospolnim vezama. U listopadu iste godine na Sinodi o obitelji raspravljalo se o ovim pitanjima na poticaj pape Franje, a katastrofalne posljedice svega na vidjelo izlaze upravo ovih dana. Lifesite je u ovom članku spomenuo biografiju kardinala Daneelsa u kojoj on spominje upravo “koncil u sjeni.” Švicarski biskupi također su priznali postojanje St.Gallen mafije. Iz svega navedenog imamo dovoljno dokaza za postojanje urotničke skupine, štoviše i urote protiv pape Benedikta XVI, koja je bez njegovog znanja i za njegovog života isplanirala izbor njegovog nasljednika čime je izbor kardinala Bergoglia za papu ​kanonski nevaljan, a sve njegove odluke, imenovanja, dekreti itd. ništavni. 

https://abyssum.org/ 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *