Nazvati Kinu najboljom u Katoličkom socijalnom nauku je psihotično

Tvrditi da je Kina najbolja u implementiranju Katoličkog socijalnog nauka, zahtijeva psihotično razmišljanje, koje je potpuno odvojeno od realnosti, ili namjerno ignoriranje kojim zatvaramo oči pred represijom i progonom, iz jedinog razloga da udovoljimo socijalističkim fantazijama režima“, rekao je biograf Ivana Pavla II.

Biograf Ivana Pavla II, George Weigel napisao je ovo kao odgovor na tvrdnju nadbiskupa Marcela Soronda, da je Kina najbolje implementirala Katoličko socijalno učenje. “Ova tvrdnja je sramota za Crkvu i veliko izokretanje Katoličkog učenja i izdaja progonjenih Katolika u Kini“, napisao je Weigel.

Sorondo je mali igrač u trenutačnoj drami koja se odnosi, na sadašnji, potpuno disfunkcionalni Vatikan“, napisao je Weigel

“Teško je zamisliti da se Kineski laogai kampovi, gdje je robovski rad pravilo i gdje se politički zatvorenici učestalo ubijaju, kako bi se njihovi organi transplantirali političkoj eliti, mogu nazvati implementiranje Katoličkog socijalnog nauka.”

“Također njihova politika dva djeteta i režim prisilnih abortusa, kao i službeni ateizam države nemaju nikakve veze sa Katoličkim socijalnim naukom.” objasnio je Weigel.

Sorondov komentar nepobitno utječe na papu i baca sumnju na čestitost i integritet Vatikana,” nastavlja Weigel.

Weigel također navodi Sorondovo odvajanje od realnosti, koji svojom primjedbom da je Kina, s tim što je pristala uz Pariški sporazum o klimi, preuzela moralno vodstvo.

“Kakav zrak, možemo se zapitati, je ovaj biskup udisao kad je bio u Kini, jedan od najzagađenijih u svijetu možda? upitao je Weigel. 

“I da li njegova excelencija možda zamišlja, da će ovaj totalitarni režim ozbiljno riješiti problem masivne zagađenosti zraka, vode i tla zato što je potpisan komad papira?

Weigel je također nedavno kritizirao Vatikanskog tajnika Pietra Parolina, kako je učenje pape Franje u AL donijelo promjenu pravila u Crkvi.

“Katolička Crkva ne mijenja pravila, odgovorio je Weigel.

https://www.lifesitenews.com/news/jpiis-biographer-saying-china-is-the-best-at-catholic-social-doctrine-is-ps

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *