Neki sveci su vjerojatno bili gay – kaže vatikanski savjetnik koji podupire stavove homoseksualaca

Vjerni katolici mogli bi biti “iznenađeni” kada “dođu na Nebo gdje će ih pozdraviti homoseksualni muškarci i žene”, rekao je kontroverzni katolički svećenik kojeg je prošlog mjeseca imenovao papa Franjo u Vatikanski ured za komunikacije.

Isusovački svećenik, James Martin, glavni urednik isusovačkog časopisa America magazine, napisao je ovaj komentar na svojoj Facebook stranici 5. svibnja nakon što je objavio link na pro-homoseksualni događaj kojeg je organizirao New Ways Ministry i nazvao ga “još jednim znakom dobrodošlice i izgradnje mostova.”

Kada je jedan komentator na Facebooku odgovorio da “nijedan kanonizirani svetac ne bi bio impresioniran” infiltriranjem homoseksualnosti unutar Katoličke Crkve, Martin je odgovorio da su neki od svetaca “vjerojatno bili homoseksualni”.

No, katolički svećenik i crkveni naučitelj Sveti Petar Damiani nazvao je homoseksualnost “porokom” koji “otvara pakao i zatvara rajska vrata”.

“Ovaj porok [istospolne seksualne aktivnosti] je smrt tijela, uništenje duša, zagađuje meso, gasi svjetlost intelekta, protjeruje Duha Svetoga iz hrama ljudskog srca, uvodi dijaboličnu pobudnicu požude, baca u zbunjenost i potpuno uklanja istinu iz zavaranog uma”, napisao je u svojoj Knjizi o Gomori.

“On priprema zamke za onoga koji hoda, a za onoga koji pada u jamu onemogućuje bijeg. Otvara pakao i zatvara vrata Raja”, dodaje.

Katolička crkva uči da su homoseksualna djela “inherentno poremećena” jer su “suprotna prirodnom zakonu” i “zatvaraju seksualni čin daru života”.

No, ne samo to: Crkva također uči da je istospolna privlačnost sama “objektivno poremećena” budući da je Bog stvorio seksualnu atrakciju da bude između muškarca i žene poradi rađanja.

Na taj način ne postoji realnost “homoseksualne osobe”, već samo osoba koja se bori s “poremećajem” privlačenja istog spola. Crkva uči da su svi, uključujući one s poremećenom seksualnošću – koji se često izražavaju požudom, masturbacijom, bludnošću, pornografijom i homoseksualnošću – pozvani na čednost. To jest, na moralnu vrlinu ispravno uređene seksualnosti koja je integrirana u tu osobu.

Kršćanska vjera smatra da je homoseksualni čin, uz ubojstvo nevinih, lišavanje radnika plaće i potlačivanje siromašnih, jedan od četiri grijeha koji vape u Nebo za pravdom. Oni koji počine teški grijeh mogu ući u Nebo samo ako odustanu od svojih grješnih načina, tražeći od Boga oproštenje i milosrđe. Isus uči da će oni “čistih srca” vidjeti Boga.

Martin je nedavno objavio knjigu u kojoj iznosi načine na koji misli da bi Katolička Crkva trebala graditi mostove prihvaćanja prema homoseksualcima koji prakticiraju istospolni odnos.

Prošle godine je prihvatio nagradu pro-homoseksualnog New Ways Ministry-a. Tijekom primanja nagrade rekao je da Crkva treba prihvatiti “posebne darove” i “napustiti korištenje” jezika koji govori o “objektivno poremećenoj” prirodi homoseksualnih sklonosti i djela.

Koristio je Twitter platformu za podršku transrodnim pitanjima, kao što su dječaci koji koriste kupaonicu djevojčica i obrnuto, a objavio je videozapise na Youtube-u koji zagovaraju normalizaciju homoseksualnosti u Katoličkoj Crkvi.

https://www.lifesitenews.com/blogs/some-saints-were-probably-gay-vatican-jesuit-advisor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *