Nepotpuni i prazni Bergoglijanski Krist

Upoznajte čovjeka koji je izabran da ove godine drži Franji i članovima Rimske kurije korizmene duhovne vježbe.

Njegovo je ime José Tolentino Mendonça, “pjesnik”, svećenik, koji iako nije isusovac, očigledno preferira poslovnu odjeću umjesto svećeničke.

To, međutim, vjerojatno nije razlog zbog kojeg je izabran da propovijeda ove godine. Umjesto toga, vjerojatnije je da je izabran zbog njegove Bergoglianske kristologije.

Prema Vatikanskim vjestima :

Fra Tolentino kaže da Isus dolazi k nama u svojoj vlastitoj nepotpunosti, u vlastitoj praznini.

To je, ukratko, Bergoglijanski Isus – “izgubljeni i iskrivljeni Krist” (da posudimo frazu  iz NostraChargeApostolique  od pape Sv. Pija X) – samo čovjek koji je nepotpun i prazan kao i sam Franjo.

Očigledno, gospodin …. hoću reći fra Tolentino goni vodu na svoj mlin od Svetog Pavla u Poslanici Filipljanima (usp. 2:7), gdje je napisano da se Isus “oplijenio, orobio, ponizio”.

Ovo “pražnjenje sebe” poznato je u Katoličkoj teologiji kao “kenoza” (grčka riječ koja se upotrebljava u Filipljanima) i mnogo je pisano i raspravljano o tome od strane crkvenih otaca; osobito u borbi protiv (zamislite) kršćanskih krivovjerja poput arijanizma koji potkopavaju našu vjeru u Sveto Božanstvo našeg Gospodina.

I čovječe stvarno imamo kriminalne heretike koji danas pustoše po cijelom Rimu; uključujući i one koji hodaju u papinskim bjelilima.

Katolička Enciklopedija to ovako navodi:

Prema Katoličkoj teologiji, poniženje Riječi sastoji se u preuzimanju čovještva i istovremenoj okultaciji Božanstva.

Napomena: “Occultation” se jednostavno odnosi na nešto što je pokriveno, skriveno ili blokirano od pogleda nečim drugim.

Sada, ja nisam teolog, ali mi se čini prilično jasno da nema sada, niti je ikada bilo, nekakve “nepotpunosti” ili “praznine” u Našemu Gospodinu; ne, čak ni u Njegovoj ljudskoj naravi, onoj koja je pomoću hipostatske zajednice uvijek bila ujedinjena s Božanskom naravi.

Napomena: Bilo kako bilo, Tolentino govori o našem odnosu s Uskrslim Gospodinom Kristom Kraljem kojemu pripada sva vlast na nebu i na zemlji.

K tome, čitatelji se mogu sjetiti Franjine Uskrsne propovijedi iz 2015. godine u kojoj je proglasio:

Isus Krist je uklonio svoju Božansku slavu …

Ako uopće postoji “tradicija” u Rimu, ona je jednostavno u ovome:

Slijepci vode slijepce.

Gospodine, izbavi nas od tih zlih ljudi!

https://akacatholic.com/the-incomplete-and-empty-bergoglian-christ/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *