Nije to moja istina koju propovijedam, nego Isusova

“Nije to moja istina, nego Isusova”: objasnio je Biskup Strickland odakle mu snaga za herojsku obranu Vjere

12, 04, 2019., – Zapitan od novinara o svojim otvorenim i hrabrim istupima u javnosti po pitanju seksualnih skandala u Crkvi, moralnosti, abortusa i homoseksualnosti, Biskup Strickland jednostavno je odgovorio kako samo radi svoj posao Biskupa.

 

“I dok ovaj nauk nije uvijek jednostavno slijediti, prenijeti učenje Krista svojim vjernicima temeljna je zadaća Katoličkog Biskupa”, rekao je Strickland.

 

Zadnjih mjeseci ovaj Biskup Teksasa, progovorio je hrabro u više navrata, o temama koje muče Katolike, a odnose se na skandale zlostavljanja, moralnosti i abortusa.

 

 

U svom nastojanju da što bolje prenese Istinu Katoličke Vjere svojim vjernicima, ustanovio je i Institut Kateheze i Evangelizacije Sveti Filip.

 

Na nedavnoj Konferenciji Katoličkih Biskupa Amerike o seksualnim skandalima Crkve, koja se odvijala u Baltimoru u studenom prošle godine, Biskup Strickland hrabro je zapitao svoju braću biskupe, da li oni uopće vjeruju u stav Crkve o homoseksualnosti ili ne.

Pitao je kako je to moguće da se omogući djelovanje nekome poput McCarricka, za kojeg su postojale dokazane tvrdnje o brojnim seksualnim zlostavljanjima i unatoč tomu izabere ga se za kardinala.

 

Također se osvrnuo na javne istupe Isusovca Jamesa Martina, pro LGBT svećenika i propovjednika, kojem se bez ikakvih sankcija nadređenih, omogućuje javna sablazan vjernika.

 

 

Biskup Strickland, jedini je od 200 pozvanih biskupa, koji se odazvao i došao na javnu potporu vjernika, u nezadovoljstvu zbog krize u Crkvi.

 

Javno je okarakterizirao slavlje u New York-u, zbog novog zakona o kasnim abortusima, “prizorom iz Pakla”.

 

Javno je podržao biskupa koji je želio ekskomunicirati katoličkog guvernera, zbog glasovanja za novi abortivni zakon, koji dopušta abortuse do samog rođenja djeteta.

 

 Biskup Strickland objasnio je svoju hrabrost riječima :

 “To nije moja istina koju propovijedam, nego Isusova. Osim toga moj posao je naučavati ono što je Krist naučavao. I ako me Gospodin odluči upotrijebiti kao Davida naspram Golijata naše grešne kulture, znajte da sam spreman potegnuti praćku.”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *