Nisam više mogla ignorirati stav ‘tolerirajmo svakoga i sve u ime milosrđa’

Tri mjeseca nije dugo razdoblje, ali je dovoljno dugo da preokrene moj život. Sve što sam znala i što sam postala srušilo se poput kuće od karata kasno jedne večeri 2016.g. I počelo je s papom Franjom.

Rođena sam 80-tih, odgajana kao Katolkinja u ‘modernoj, ekumenskoj’ Katoličkoj vjeri. Međutim, ne bi bilo pošteno od mene kada bi krivila razdoblje nakon Drugog Vatikanskog za moj grješan put. Sebe smatram odgovornom, više nego išta ili ikoga drugog, zbog toga što Vjeru nisam uzimala ozbiljno.

Tvrdila sam da sam Katolkinja, Katolkinja samo imenom. Drugim riječima, bila sam sramota. Svakako, molila sam Boga (kad sam trebala nešto), išla sam na Ispovijed (jednom godišnje), klonula se grijeha (kada to nije bilo previše nezgodno) i vjerovala sam (u lažnu verziju Boga).

Jasno je, živjela sam u laži.

Izabirala ono malo Crkvenog učenja koje mi je odgovaralo, dok sam potpuno ignorirala ostalo, vrlo brzo sam postala učenik sotone, a da to nisam ni primijetila.

I tako, kao žarki sljedbenik sotone, gledala dam neka protestantska videa na Youtube-u. Tada se to dogodilo. Milošću Božjom, zapeo mi je za oko jedan vrlo interesantan video protestanata o papi Franji.

Kao moderna, polu liberalna Katolkinja (hvala Bogu, oduvijek sam bila pro-life), mislila sam da je papa Franjo vrlo zadivljujući. Nikad nisam mnogo znala o njemu, ali vrlo brzo sam povjerovala o cijelu ‘misiju milosrđa’ našeg pape. Gledajući ovaj protestantski video o papi Franji, osjećala sam kako mi srce tone. Premda sam voljela neke protestante, bilo je nešto u meni, zakopano ispod naslaga modernizma, što je bilo istinski Katoličko. Oduvijek sam znala da je Katolička Crkva bila jedina istinita Crkva.

Ipak, ovi protestanti su bili u pravu u svemu na što se odnosi na papu Franju. Video o kojem govorim analizira očitu nečuvenu izmjenu molitve između našeg pape i naprednog evangeličkog varalice Kennetha Copelanda.

( Copeland je u stvari vođa jedne od najvećih pentakostalnih crkava. Njega je pokojni evangelički “biskup laik” Toni Palmer koji je bio i evangelik i pentakostalac, povezao sa Franjom, s kojim je bio dugogodišnji prijatelj. Vatikan je naime financirao Palmera da širi karizmatski pokret u Katoličkoj Crkvi po Južnoj Americi i tako je upoznao budućeg “papu Franju”. – Komentar HKZ)

Moje srce je ludo tuklo. Što to Franjo radi? Što se događa?

I tada mi je pitanje prostrujalo mislima: Je li Katolička Crkva doista Jedina Istinita Crkva?

Moram saznati što se događa. Je li moguće da Katolici podržavaju djela našeg pape?

Ovo je bio početak kraja. Kraj stare mene i prvi korak na mom povratku kući. Jer, dok sam istraživala činjenice o papi Franji i Katoličanstvu, cijeli mi se novi svijet otvorio: svijet tradicionalnih Katolika.

Naučila sam o povijesti Crkve, zabludama modernizma, trulim plodovima Drugog Vatikanskog Koncila, o nekolicini vjernih biskupa i kardinala, Amoris Letitia, Latinskoj Misi i lažnom milosrđu. Ali, što je najvažnije, naučila sam o paklu.

Nikad nisam učila o paklu. Sigurno, imala sam nejasnu sliku negdje u podsvijesti kako bi pakao mogao izgledati. Znate, mjesto gdje idu neki zločesti pedofili i serijske ubojice. Smrtni grijeh – što je to?

Metaforički govoreći, papa Franjo je taj koji me vodio prema paklu. Njegova djela i riječi su postali tako pretjerano liberalni i pogrešni da ja više nisam mogla ignorirati stav ‘tolerirajmo svakoga i sve u ime milosrđa’, a kamoli greške spram Nauka Crkve. Trebala sam znati što je Crkva. Trebala sam znati što je pakao. Zahvaljujući papi Franji, naučila sam sve o ovome i još mnogo više.

Da papa Franjo nije izabran, bi li se promijenila? Jedino Bog zna.

Cijeli smisao ove priče je da se posvjedoči da čak usred kriza bez presedana u povijesti Crkve, Duh Sveti i dalje vodi Katoličku Crkvu. Grješnici se obraćaju svaki dan, neki unatoč krizi u Crkvi, neki zbog nje.

Hvala ti Duše Svati što nas uvijek vodiš.

Oprosti nam, naš Gospodine Isuse, jer smo sagriješili.

Smiluj se našim jadnim dušama, Bože Oče.

Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas.   

http://remnantnewspaper.com/web/index.php/fetzen-fliegen/item/3111-thanks-to-pope-francis-i-m-o-longer-a-neo-catholic

One Comment

  1. Petar

    Hvaljen Isus i Marija!

    Pentakostalci su se infiltrirali u sve kršćanske konfesije. Također i u pravoslavne Crkve. U Katoličkoj Crkvi se nazivaju katolički karizmatski pokret. Da nije bilo uplitanja masonerije na Drugom Vatikanskom Saboru, njima bi bila vrata zatvorena, a ovako ne samo da su im vrata otvorena, nego su progurani u Katoličku Crkvu.
    Dovoljno je samo vidjeti tko su bili i što su činili kardinal Leo Suenens i msgr. Helder Camara,”duhovni oci” karizmatskog pokreta u Katoličkoj Crkvi.
    Nije čudo da ih je “Vatikan” financirao da šire “karizmu” koja će biti glavna poluga crkvene masonerije u nametanju lažnog ekumenizma svim kršćanima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *