Nizozemski kardinal krivi Amoris Laetitia pape Franje, za raskol Katoličke Crkve

Kardinal iz Nizozemske izjavio je, kako pitanje Svete Pričesti za rastavljene i ponovno vjenčane cijepa Katoličku Crkvu. Izvor pomutnje, jeste pobudnica pape Franje AL.

“Pitanje, da li je moguće rastavljenima i ponovno civilno vjenčanima dopustiti primanje Euharistije, čini raskol u Crkvi”, rekao je Nizozemski Kardinal, Willem Jacobus Eijk, za talijanski list Il Timone.

Eijk je istaknuo kako neke biskupske konferencije predstavljaju pastoralne smjernice, kojima dozvoljavaju ovakvim parovima pristupanje Svetoj Pričesti, dok dalje žive u grijehu.

To stvara problem.

Kardinal kaže da u Crkvi ne može postojati, nešto kao što je ponovno vjenčano, ako već postoji valjani brak.

Tko se god rastavi i ponovno vjenča u civilnoj ceremoniji, dok prvi brak nije poništen, krši Kristov dar uzajamne ljubavi između supružnika. Drugi brak u civilnoj ceremoniji, nije istinski i valjani brak,” rekao je kardinal.

Kardinal nadalje potvrđuje nerazrješivost braka, ponavljajući zabranu Svete Pričesti za ovakve parove, osim u slučaju da ispunjavaju uvjete iz Familiaris Consortio.

“Ovi parovi se moraju podvrći življenju kao brat i sestra, bez seksualnih odnosa.” rekao je Kardinal.

Kardinal Eijk se osvrnuo i na moralno propadanje Nizozemaca, kroz legaliziranje masovnih abortusa i eutanazije na zahtjev. Eijk krivi UN i druge internacionalne institucije i zbog širenja dehumanizirane “spolne teorije.”

https://www.lifesitenews.com/news/dutch-cardinal-blames-pope-francis-amoris-laetitia-for-fracturing-catholic

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *