Nova “sinodalna crkva” potkopava Katoličku crkvu

Nadbiskup Athanasius Schneider upozorava sve vjernike na nadolazeću Bergoglijevu herezu: 

Nova “sinodalna crkva” potkopava Katoličku crkvu

Prenosimo članak iz Remnant Newspaper  u nadi da će mnogi i u Hrvatskoj otvoriti oči na ovu grozotu koja se događa u Katoličkoj crkvi.

 

“Instrumentum Laboris za Sinodu o sinodalnosti u listopadu 2023 potkopava božansku konstituciju i apostolski karakter života i poslanja Katoličke crkve, zamjenjujući ih izmišljenom ‘sinodalnom crkvom’.”

Instrumentum Laboris za zasjedanje Sinode o sinodalnosti u listopadu 2023. u biti promiče, iako na sofisticiraniji način, iste heterodoksne ideje koje je iznio njemački sinodalni put.

Hijerarhijska struktura Crkve potkopana je dvosmislenom upotrebom riječi “služba”, koja se beskorisno pripisuje i zaređenima i nezaređenima, te se pokušava “poticati prihvaćanje službi koje nisu Svećeničke.” (B 2.4, 6)[ii]

Hijerarhijski ustroj Crkve  potkopava se i nametanjem sudjelovanja žena na svim razinama crkvenog života” (br. 42); od upravljanja, donošenja odluka, poslanja i službama na svim razinama Crkve.” (B 2.3. 3)

Jedinstvo sakramenta svetog reda potkopava se  “pozivanjem” Crkve da dopusti đakonsko ređenje žena: “poziva da se razmotri pitanje uključivanja žena u đakonat”. (B 2.3, 4)

Božanski objavljeni moralni zakon potkopava se na tri glavna načina.

Prvo, postoje  ozbiljni propusti zbog odsutnosti bilo kakve rasprave o grijehu, Deset zapovijedi i vrlini čistoće.

Instrumentum Laboris zamjenjuje Jednu, Svetu, Katoličku i Apostolsku Crkvu fantazijskom “sinodalnom crkvom” koja je svjetovna, birokratska, antropocentrična, neo-pelagijanska, te hijerarhijski i doktrinarno nejasna – cijelo vrijeme prikrivajući te značajke iza sladunjavih izraza kao što je “razgovor u duhu.”

Drugo,  implicitno se promiče takozvani LGBTQ pokret , koji uključuje promicanje homoseksualne aktivnosti i trenutne totalitarne “rodne ideologije” raširene u cijelom svijetu. Tako  Instrumentum Laboris  oplakuje “one koji se ne osjećaju prihvaćenima u Crkvi, kao npr. LGBTQ+ katolici” (B 1.2 a); i poziva Crkvu “da prihvati one koji se osjećaju isključenima iz Crkve zbog svog statusa ili seksualnosti (na primjer… LGBTQ+ osobe, itd.” (B 1.2, 6)

Treće,  nemoral u vezi s brakom se implicitno promiče, kada dokument oplakuje one “koji se ne osjećaju prihvaćenima u Crkvi, kao što su razvedeni i ponovno vjenčani, ljudi u poligamnim brakovima” (B 1.2 a); i kada poziva Crkvu „da prihvati one koji se osjećaju isključenima… zbog svog statusa ili seksualnosti (na primjer, ponovno vjenčane razvedene osobe, osobe u poligamnim brakovima, itd.” (B 1.2, 6)

Život i poslanje Crkve je potkopano.

Apostolski i nadnaravni karakter života i poslanja Crkve potkopava se na tri glavna načina.

Prvo, postoje  teški propusti  izostankom rasprave o euharistijskom klanjanju, Kristovom križu i konačnom čovjekovu kraju u vječnosti.

Drugo, postoji  svjetovna birokratizacija Crkve , promicanje neke vrste neopelagijanske hereze djelovanja kroz povećanje struktura i sastanaka, s ključnim riječima “stvaranje konsenzusa” i “donošenje odluka” koje se koriste kao kad bi Crkva bila mjesto “sklapanja poslova”.

Treće, postoji  subjektivistička “pentekostalizacija” života  Crkve stalnim dijalozima, neslužbenim molitvama i međusobnoj razmjeni mišljenja nejasne duhovne kvalitete kao što je “razgovor u Duhu” (usp. br. 32-42) “pozvani Duhom Svetim”. “protagonizam Duha”.

 

Počinjene su i druge teške povrede.

Prvo,  apostolski zakon o svećeničkom celibatu u Latinskoj Crkvi potkopava se pozivom da se “pokrene razmišljanje o disciplini pristupa svećeništvu za oženjene muškarce, barem u nekim područjima.” (B 2.4, 9)

Drugo,  materijalistička ideologija ekologije promiče se  davanjem prioriteta “brizi za zajednički dom” (br. 4) i tvrdnjama da “klimatske promjene zahtijevaju predanost cijele ljudske obitelji. Radeći zajedno na brizi za naš zajednički dom.” (B 1.1. b)

 

Zaključak

Instrumentum  Laboris  za Sinodu o sinodalnosti u listopadu 2023. u biti promiče, iako na sofisticiraniji način, iste heterodoksne ideje koje je iznio njemački sinodalni put.

On zamjenjuje Jednu, Svetu, Katoličku i Apostolsku Crkvu fantazijskom “sinodalnom crkvom” koja je svjetovna, birokratska, antropocentrična, neopelagijanska, te hijerarhijski i doktrinarno nejasna – cijelo vrijeme maskirajući te značajke iza neukusnih izraza kao što je “razgovor u duh.”

Ali mi ne vjerujemo u – niti bi itko dao život za – “sinodalnu crkvu”. Vjerujemo u Jednu, Svetu, Katoličku i Apostolsku Crkvu koju je utemeljio Gospodin naš Isus Krist, i čvrsto se držimo Njegove nepromjenjive božanske istine, za koju su bezbrojni katolički mučenici prolili svoju krv.

  1. lipnja 2023. — Svetkovina svetih apostola Petra i Pavla

+ Athanasius Schneider, pomoćni biskup Nadbiskupije Svete Marije u Astani

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *