Novi Bergolijanski prefekt Kongregacije za Nauk Vjere Ferrer upleten u pedofilski svećenički skandal !!!

Još jedan skandal, ovaj put, novi Isusovački prefekt Luis Laderia Ferrer koji je zajedno sa Kardinalom William Levada, laicizirao (izaći iz svećeničke službe-što je usput budi rečeno Benedikt XVI strogo zabranjivao) jednog svećenika zbog zlostavljanja djece, koji je kasnije silovao 8 dječaka, a to sve nisu prijavili policiji. 

Crkva je u krizi prljavštine i perverzije. Gdje su Kardinali i Biskupi koji će ovo prozvati i tražiti punu odgovornost za ova djela?

Prisjetimo se, prošlog četvrtka rizničar Vatikana, Australijski Kardinal George Pell, formalno je optužen za počinjenje seksualnog napada na djecu. Kardinal Pell, koji je prefekt za Ekonomiju u Vatikanu, a što je isto što i ministar financija u Vatikanu, osobno treći po važnosti u Katoličkoj Crkvi, koji je optužen u skandalu o seksualnom zlostavljanju među klerom.

Još se skandal nije stišao, a Sveta Stolica servira još jedan. pokušali su to zataškani nekoliko mjeseci, ali slučaj je objavljen. U njemu je glavni akter Tajnik Kardinala, jednog od najužih suradnika pape Franje. Taj Tajnik je organizirao gay orgije u apartmanu zgrade Kongregacije za Nauk Vjere, gdje je također uzimao kokain. Premješten nakon toga zbog kriminalnih radnji u samostan monte Cassino gdje ponovno upada u drugi sex skandal. Postavlja se pitanje da li papa Franjo to podržava?

“Tek su dva dana prošla od imenovanja novog prefekta Kongregacije za Nauk Vjere i već su tamni oblaci nad glavom novog nasljednika Gerhagda Mullera, Isusovca Luisa Ferrer Ladarii-napisao je Jacek Palasinski dugogodišnji dopisnik u Rimu.

List La Repubblica objavljuje _ Novi prefekt sakrio najozloglašeniji skandal u Italiji. Autori objavljuju slučaj pedofila svećenika Gianni Troty-ija, o kojem je donosio odluku upravo nadbiskup Ferrer i njegov kardinal tadašnji prefekt Kongregacije za Nauk Vjere William Lavady. Zamjera im se što nisu obavijestili civilne vlasti o tom svećeniku, a sve se zbilo 2012 god.. Ubrzo nakon toga isti svećenik, odlazi u mali gradić raditi kao trener dječjeg nogometnog tima. Roditelji nisu znali ništa o njegovoj prošlosti. 2015 god. prema optužbama jednog dječaka ustanovljeno je da je seksualno zlostavljao deset dječaka i djevojčica. Uhićen je prošle godine i osuđen na 8 godina zatvora, zbog zlostavljanja jednog od dječaka. “Zapravo – napisao je Fittipaldi i Foschini, on je uništio cijelu generaciju toga malog grada”.

Kako će sada reagirati papa Franjo na ovu informaciju? I da li će ispuniti zadatak čišćenja Crkve (ili samo miče pojedince koji njemu smetaju)?

http://wolnosc24.pl/2017/07/04/kolejna-seks-afera-w-watykanie-tym-razem-zamieszany-jest-w-nia-zaufany-czlowiek-papieza/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *