Novi njemački biskup potkopava Vjerovanje u Crkvu

Novi njemački biskup Hildesheima, Heiner Wilmer, dao je intervju u kojem kaže kako je u svjetlu krize zlouporabe “zloupotreba moći postala DNK Crkve”, dodajući kako se “moramo oprostiti” od tvrdnje da je “Crkva u sebi čista i besprijekorna”.

Istodobno, ovaj prelat navodi da je Eugen Drewermann – laicirani svećenik kojega je Rim disciplinirao zbog heretičkih učenja i koji je napustio Crkvu – napisao “proročke” knjige.

Govoreći s regionalnim novinama Kölner Stadt-Anzeiger u intervjuu 13. prosinca, biskup Wilmer komentira trenutnu krizu zloporabe i kaže: “Vjerujem da je zloupotreba moći u DNK Crkve. Ne možemo više ovo odbacivati kao nešto zanemarivo, a moramo ponovo razmotriti (hijerarhiju) na radikalni način. “Međutim, još nemamo pojma o tome kakve bi posljedice trebale biti za teologiju.”

Dio biskupovog prijedloga za promislom katoličke teologije uključuje doktrinu da je Katolička Crkva Sveta – jedna od četiri osobine Crkve. On objašnjava: “U budućnosti ćemo samo moći priznati vjeru u “Svetu Crkvu”, kada također priznajemo istodobno: Ova Crkva je također grješna Crkva.”

Katolička doktrina smatra da je Crkva mistična Kristova Zaručnica koja je stvorena da bude besprijekorna i Sveta jer je pročišćena i posvećena Kristovom Krvlju. Njeni članovi, muškarci i žene koji još uvijek traže takvu svetost, su uzrok skandala i patnje u Crkvi.

Heiner Wilmer bio je nominiran od strane pape Franje da postane biskup Hildesheima u travnju 2018. godine. Prije toga, bio je nadređeni general njegovog reda, svećenika Presvetog Srca Isusova, u Rimu.

Dr. Markus Büning, teolog i autor knjiga, rekao je da je Wilmerova izjava “očito suprotna poučavanju posljednjeg koncila. U Lumen Gentiumu br. 8 jasno je navedeno da je Crkva – Sveta. Ali u njoj se okupljaju grješni ljudi koji žele primiti jednu stvar: posvećenje i otkupljenje od zla!

“Stoga, kaže Büning,” DNK Crkve je njezina Svetost koju prima od Krista “. Odbija ideju da se koristi krizu zlostavljanja kao prigodu za “zahtijevanje pomaka paradigme u ekleziologiji”.

Njemački novinar Peter Winnemöller, komentirajući za Kath.net o tom pitanju, naziva Wilmerovu pohvalu “ezoteričnog Drewermanna” “ciničnom”.

Za njega Wilmerove izjave “definitivno treba provjeriti Kongregacija za nauk vjere”.

“Nije prihvatljivo da biskup vrlo otvoreno potkopava rečenicu Creeda (Vjerovanja)”, kaže on, s obzirom na Wilmerove tvrdnje o navodnoj DNK Crkve.

https://www.lifesitenews.com/blogs/new-german-bishop-abuse-crisis-means-good-bye-to-church-as-pure-and-immacul

Iako je u gornjem tekstu zadržana izvorna terminologija, onoga kojega danas nazivaju papom, na HKZ-u nazivamo njegovim pravim imenom – lažni prorok

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *