Obljetnica Benediktove abdikacije i Manifest vjere Kardinala Gerharda Mullera

Kardinal Gerhard Muller, bivši šef Vatikanskog ureda za doktrinu vjere, objavio je Manifest kojim ispravlja mnoge doktrinarne greške koje Bergoglio naučava tijekom svoje uloge pape.

 

Namjera Kardinala bila je objaviti Manifest 10. Veljače, na godišnjicu kada je papa Benedikt XVI objavio 2013 god. svoju abdikaciju.

 

U svojem Manifestu, kardinal Muller ne spominje Franju, ali navodi kako je zamoljen da učini javno svjedočanstvo vjere “u svjetlu rastuće pomutnje o doktrini Vjere”.

 

 

Manifest je objavljen u svjetlu kontroverznog zajedničkog dokumenta, kojeg je Franjo nedavno potpisao sa Islamskim vođom tijekom svog posjeta UAE, a u kojem se navodi da je pluralizam i raznolikost religija zapravo “Božja želja koju je Bog omogućio u svojoj Mudrosti”, izjava koja se direktno sukobljava sa Katoličkom Vjerom.

 

Kardinal Muller ovaj puta zauzima čvrst suprotan stav, gdje bez okolišanja navodi:

“Razlučivanje Tri osobe u Božanskom jedinstvu, čini temeljnu razliku u vjerovanju u Boga ili u sliku čovjeka u drugim religijama. Religije se ne slažu upravo oko vjerovanja u Isusa Krista… Stoga , prva rečenica Ivana odnosi se na one koji zaniječu Isusovo Božanstvo, kao što to čini antikrist (Ivan 2:22), budući da je Isus Krist – Sin Božji, od vječnosti jedno sa Bogom Njegovim Ocem.”

 

Kardinal objavljuje svoj manifest svjetskoj javnosti na sedam različitih jezika.

 

Dajući detaljan uvid i jasnoću Crkvenog pogleda na Islam, kardinal Muller odbija Muslimansko stajalište koje Isusa Krista vidi samo kao proroka, a ne Mesiju.

“Moramo se oduprijeti padu u drevnu herezu, koja Isusa Krista vidi samo kao dobru osobu, brata i prijatelja, proroka i moralistu,”

 

Manifest također detaljno obrađuje nekoliko točaka koje ispravljaju izjave pape Franje, uključujući :

– nedopustivost Svete Pričesti za rastavljene i ponovno vjenčane Katolike kao i Protestante,

– zatim postojanje pakla;

– zabranu ređenja žena za svećenički red i

– celibat svećenika.

 

Manifest nastavlja : “rastavljene i ponovno vjenčane osobe, čiji sakramentalni brak postoji pred Bogom, kao i oni Kršćani koji nisu u punom jedinstvu sa Katoličkom Vjerom i Crkvom nisu u mogućnosti primiti Svetu Euharistiju.”

 

Manifest dodaje : “Zato, Sveto Pismo upozorava da – tko god nedostojno jede i pije iz Gospodinovog Kaleža, kriv je za obeščašćenje Tijela i Krvi Gospodina Našega Isusa Krista.”

 

Također u Amoris Laetitia Franjo piše da nitko ne može biti osuđen zauvijek, jer to nije logika Evanđelja nastavljajući još dalje, da oni koji odbiju Boga zapravo nestaju, a ne budu osuđeni na vječne muke u paklu.

 

No Kardinal Muller dokazuje suprotno citirajući Katekizam Katoličke Crkve: “Onaj koji umre u smrtnom grijehu bez pokajanja biti će zauvijek odvojen od Boga. Vječnost kazne u paklu, užasna je realnost, koja prema svjedočanstvu Svetog Pisma obuhvaća one koji umru u stanju smrtnog grijeha.

 

“Šutjeti o ovim stvarima i drugim istinama Vjere te krivo naučavati, predstavlja najveću prevaru protiv Katekizma “, oštro upozorava Kardinal.

“To predstavlja ujedno i posljednje iskušenje Crkve koje će dovesti čovjeka do religijske obmane i prevare Antikrista”, upozorava Kardinal.

 

Muller također ispravlja Franjino nastojanje ženskog ređenja:

“Implicirati da je nekako moguće zarediti žene, pokazuje samo nerazumijevanje ovog sakramenta, koje ne predstavlja zemaljsku moć nego Krista, Mladoženju Crkve.”

 

Osim toga Kardinal Muller ističe određene istine Katoličkog morala koje se danas javno ne spominju i čini se da ih se prešutno krivo interpretira:

“Ljudski život se mora poštivati i štititi od samog začeća, odlučno odbija kao teški grijeh – abortus, kontracepciju, eutanaziju, samoubojstvo, kohabitacijske veze izvan braka, masturbaciju, bludnost, pornografiju i preljub.”

 

Kardinal Muller posebno se osvrnuo na dio Katekizma Katoličke Crkve koji opisuje “homoseksualna djela kao tešku izopačenost i intrinzičko zlo”, te poziva homoseksualne osobe na život u čistoći.

 

I mada ne spominje ime pape Franje, Muller zaključuje upozorenjem Apostola Pavla :

“Ali čak i ako bi vam Mi (Apostoli) ili Anđeli sa neba navijestili neko novo Evanđelje mimo onoga koje vam navijestismo i primismo, neka je proklet.”

 

https://www.lifesitenews.com/news/cardinal-mueller-issues-manifesto-a-quasi-correction-of-pope-francis-pontif

 

Puno blagoslova Božjeg za ovakvo svjedočanstvo hrabrog Kardinala Gerharda Mullera.

Ovdje smo donijeli skraćenu verziju Manifesta, punu verziju ćemo objaviti uskoro.

Ovo je veliki povijesni događaj i nema nikakvih razloga da ne vjerujemo, da iza ovoga stoji papa Benedikt XVI, posebno zato što je Manifest trebao biti objavljen danas, na godišnjicu kada je papa Benedikt XVI objavio 2013 god. svoju abdikaciju

Međutim, zbog nesporazuma Poljska stranica je izletjela ranije sa prijevodom, a mi na HKZ-u objavljujemo ovu skraćenu verziju točno na dan na koji je i trebala biti objavljena.

Cijeli tekst Manifesta će na HKZ-u biti objavljen uskoro.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *