Ohola izdaja: Lažni prorok nije htio niti primiti Kardinala Zena

Prije nekoliko dana pisali smo o ulozi nadbiskupa Jozića u nastojanju da se na upražnjeno mjesto biskupa Hong Konga dovede osoba bliska komunističkoj vlasti u Pekingu. Katolicima širom svijeta poznat je umirovljeni kardinal Joseph Zen iz Hong Konga, kao vodeći borac za prava kineskih katolika i veliki kritičar sramotnog sporazuma Vatikana s komunističkom partijom Kine.

Kardinal Zen je zbog zabrinutosti za budućnosti katolika Hong Konga, otputovao u Rim kako bi izmolio dobroga biskupa za Hong Kong. Htio je razgovarati s lažnim prorokom o problemima kineskih katolika, kao i onih u Hong Kongu. Kardinal Zen je rekao:

„Ove godine u Hong Kongu čekamo imenovanje svoga biskupa. Prošlo je više od jedne i pol godine da nemamo biskupa. A sada je cijelo ozračje u velikoj mjeri ispolitizirano, pa bih htio podsjetiti Svetog Oca da nam zaista treba biskup koji je dobar pastir za stado.“

Kardinal Zen također je rekao:

„Došao sam upozoriti papu da bi imenovanje biskupa kojeg podržava kineska vlada donijelo propast u narednim desetljećima.“

Kardinal Zen, koji je u dubokoj starosti od 88 godina, prevalio je ovaj veliki put do Rima i četiri dana čekao da ga Bergoglio primi. Lažni prorok Bergoglio na kraju se nije udostojao primiti kardinala Zena, pa se Zen morao vratiti ponižen i neobavljena posla.

Ovo nije prvi put da je kardinalu Zenu uskraćeno primanje od strane lažnoga proroka. Ovaj Bergoglijev čin u skladu je s njegovom praksom ignoriranja progona kineskih katolika, kao i ignoriranja svih onih koji su ga u posljednjih sedam godina pozivali da vrši papinsku službu, poput ignoriranja vapaja kardinala dubie i mnogih drugih.

Toliko o milosrđu i dijalogu. Lažni prorok je neumoran u dijalogu sa sotonistima i otpadnicima svih vrsta, ali sa katolicima nema dijaloga.

Katolici su čak pokrenuli i peticiju na change.org kako bi se ishodio susret kardinal Zena s Vatikanom. No, znamo kako će to završiti…

Gdje je sada naš Hrvat, nadbiskup Jozić i vidi li sve ovo? Hoće li katolici iz Hong Konga doživjeti izdajstvo i istu sudbinu poput kineskih katolika?

Molimo Gospodina Isusa da se smiluje našoj braći u Kini i Hong Kongu, da im udjeli vjere, hrabrosti i snage u vremenu njihova progona da hrabro svjedoče Spasitelja usprkos svemu!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *