Online članci o McCarricku govore da je bio duboko involviran u poslove lažnog proroka

Vezano za američkog kardinala McCarricka za kojeg se nedavno otkrilo da je masovni homoseksualni zlostavljač, niže donosimo članak Lifesitenews-a koji govori o tome kakvu mu je značajnu ulogu lažni prorok povjerio iako se znalo za njegovu skandaloznu narav zbog koje ga je papa Benedikt prethodno sankcionirao i izolirao.

U svjetlu nedavno objavljene knjige neslužbenog glasnogovornika pape, Andree Torniellija, koji sada suprotno od nadbiskupa Carla Marie Viganòa tvrdi da papa Franjo nije dao McCarricku nikakve “službene” zadatke tijekom svoga pontifikata, možda bi bilo bitno nakratko razmotriti neke od dokaza objavljenih na internetu koji ukazuju na utjecajnu McCarrickovu ulogu za vrijeme pontifikata pape Franje.

Primjerice, jedan članak iz 2015. govori da je McCarrick predao pismo predsjednika Obame naslovljeno papi. McCarrick je također putovao u Svetu zemlju, Armeniju, Kinu, Iran i druga mjesta u ime Vatikana pod papom Franjom.

Kardinal McCarrick bio je važan prelat Vatikana, kada su u pitanju međureligijski odnosi ili vanjski poslovi. Kao što se može vidjeti u nastavku, McCarrick je igrao važnu ulogu u uspostavljanju odnosa između SAD-a i Kube. Osim toga, McCarrick je pomogao u odnosima Vatikana s Iranom i razgovorima sa SAD-om o nuklearnoj proliferaciji. U tu svrhu, McCarrick je putovao u Iran. 2015. godine, Vatikan je javno podržavao Obamin sporazum s Iranom o sprječavanju nuklearne proliferacije. McCarrick je, komentirajući taj sporazum, napisao članak za Washington Post, u kojem iznosi svoje sudjelovanje u tom pitanju i navodi riječi pape Franje upućene njemu i njegovim suradnicima. McCarrick je napisao u srpnju 2015.: “Papa Franjo nas je osobno jasno obavijestio o svojoj velikoj zabrinutosti za mirno i pravedno rješenje. U siječnju 2015. čuli smo kako je papa rekao “izrazio sam nadu da će uskoro biti postignut konačan sporazum između Irana i skupine P5 + 1″.”

McCarrick je 2014. putovao u Iran, kako je biskup Richard Pates tada naveo: “on [Pates], umirovljeni nadbiskup Washingtona kardinal Theodore McCarrick i pomoćni biskup Denis Madden iz Baltimorea sastali su se u Qomu s nekoliko istaknutih islamskih klerika kako bi ‘promicali razumijevanje između naroda Irana i Sjedinjenih Država.’ Papa Franjo nije poslao svog poslanika u Qom (i vjerojatno je odbio, ako je suditi po njegovim odnosima s argentinskim vlastima). Međutim, Pates je rekao da je susret bio u skladu sa stajalištem novoga pape: ‘dijalog je ključ otkrivanja istine i izbjegavanja nesporazuma'”.

McCarrick je nastavio nakon 2014. godine uključivati se u međureligijski dijalog s muslimanima koji je započeo 2014. godine u Qomu. Godine 2016. potpisao je međuvjersku deklaraciju nakon sastanka u Rimu, koji se odvijao na izravan poziv pape Franje. Deklaracija započinje riječima: “Susreli smo se u Rimu ove godine, koju je papa Franjo odredio kao godinu milosrđa, da nastavimo naš moralni i vjerski dijalog koji je započeo u Qomu 2014.”

A što se dogodilo u vezi sporazuma između Vatikana i Kine – kojeg je kardinal Zen nazvao izdajom kineskog naroda – čini se da je McCarrick imao svoje prste i u tome. Kako je nadbiskup Carlo Maria Viganò otkrio u svom svjedočenju 25. kolovoza, kardinal McCarrick mu je jednom osobno rekao da će, nakon susreta s papom Franjom, otići u komunističku Kinu.

Kao što je katolička novinska agencija (KNA) rekla o McCarrickovim različitim misijama i putovanjima u Kinu: “Slijedeći izvješća kako su Sveta Stolica i Narodna Republika Kina potpisali sporazum o imenovanju biskupa u toj zemlji, pozornost je posvećena ulozi nadbiskupa Theodora McCarrika u poticanju odnosa Vatikan i Kina tijekom posljednja dva desetljeća. “KNA ističe da je McCarrick više puta putovao u Kinu, a najmanje jednom čak i 2016. godine.

Ove su činjenice u suprotnosti s pokušajem Andrea Torniellija i njegovog kolege Giannija Valente da prikaži situaciju u njihovoj novoj knjizi o McCarricku i Viganòu, koja ima 288 stranica. Kao što The Tablet kaže u prvom predstavljanju nove knjige pod nazivom Sudnji dan (Il Giorno del Giudizio): “Tornielli i Valente ističu da nakon što je bio izabran za papu, [Franjo] nije dao McCarricku službenu ulogu, niti mu je naređivao da putuje u Kinu u njegovo ime, kako je Viganò predstavio u svom svjedočenju. Nego da je McCarrick svoja putovanja obavljao na svoju ruku i da je često radio s dobrotvornim organizacijama i američkim State Departmentom.

https://www.lifesitenews.com/blogs/mccarricks-online-footprint-suggests-he-was-deeply-involved-in-doing-popes

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *