OPET NEŠTO KUHAJU! Franjo opet s Tedrosom, šefom SZO

Ovog ponedjeljka Jorge Bergoglio primio je u Vatikanu Tedrosa Ghebreyesusa, glavešinu SZO (Svjetske zdravstvene organizacije), poznatu po promicanju abortusa, kontrole i nadzora nad ljudskom populacijom, te općenito agende uperene protiv Boga i Njegovog poretka.

Vatikan nije htio objaviti detalje ovoga susreta, samo je plasirana informacija da se radi o „privatnoj audijenciji“. Inače Bergoglio je primio Tedrosa i oko godinu dana prije „izbijanja“ korona plandemije. Tedros je hvalio Bergoglijevu „podršku u nastojanjima da se proširi pravo na život i zdravlje za sve ljude“.

Ova izjava djeluje licemjerno ako znamo da je isti Tedros javno napao nedavnu odluku američkog Vrhovnog suda da ograniči abortus, nazivajući je korakom „unazad“, te pokušavajući dokazati da je sakaćenje i ubijanje nerođene djece „zdravstvena skrb“ i izražavajući svoju „zabrinutost“ što se tako „ne štite prava žena“.

Tedros i Franjo dijele iste poglede kada je u pitanju korona injekcija. Tedros je 2020. odgovarajući na Bergoglijeve komentare javno istaknuo kako je „korona prilika da se izgradi novi, bolji svijet“, a Bergoglio je rekao kako je to trenutak kada treba „izliječiti društvenu nepravdu“.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *