Papa Benedikt XVI nije rekao “Papa je jedan; on je Franjo”

Rim, Srpanj, 04.2019. god., 

 

Nekoliko medijskih objava diljem svijeta konstatirale su, kako je Benedikt XVI rekao u nedavnom intervjuu da je “Papa Franjo jedini papa”, ali ne postoji nikakav trag takve izjave u stvarnom intervjuu.

 

Zahvaljujući čitatelju Svećeniku Alfredu Morselliju, LifeSiteNews došao je u posjed PDF formata stvarnog intervjua sa Papom Benediktom XVI, koji je obavio novinar Massimo Franco iz Corriere della Sera.

 

Intervju, koji se prvo pojavio u printanom izdanju magazina 30. Lipnja, također je dostupan online.

 

I mada su se pojavili razni članci o ovom intervjuu, jedan od njih i u Catholic News Agency (CNA) – koje je glasilo Vatikana, kako je navodno Papa Emeritus izjavio “Papa je jedan; on je Franjo”, dokaz o tome se ne može naći u stvarnom intervjuu!

 

 

 

Paragraf teksta u kojem se nalazi ova fraza ne pripada Papi Benediktu XVI, nego je sugestija novinara koji je vodio intervju. 

Tako je novinar Franko napisao:

 

Bergoglijevi suparnici, koji su često konzervativci, očajnički iščekuju riječ od Benedikta koja bi zvučala kao kritika za Bergoglija, no iznova čuju odgovor –  “Papa je jedan , on je Franjo”.

 

Povjerljivi izvor rekao je za LifeSiteNews, kako Franko odbija potvrditi da je Papa Emeritus doista rekao te riječi!

 

Corriere della Sera vodio je reklamnu kampanju o ovom Frankovom intervjuu, ipak u stvarnosti je euforija splasnula, budući da se gotovo cijeli tekst intervjua odnosi na zapažanje novinara o svakodnevnici Pape Benedikta, a nema skoro niti jedan citat Pape Emeritusa. Najznačajnija izjava Pape Benedikta XVI u ovom intervjuu bila je, kako više voli Talijanske praznike od Talijanske politike. 

Osim toga postavlja se sumnja čitajući tekst intervjua, je li Papa Benedikt XVI uopće bio svjestan da se s njim vodi intervju. 

 

Je li je ovo još jedan u nizu pokušaja, da se skrene sumnja sa Lažnog proroka Bergoglia?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *