“Papa Diktator”: Misteriozna nova knjiga otkriva što se nalazi “Iza Franjine Maske”

Nevjerojatna nova knjiga o Franjinom papinstvu objavljena je danas 4. prosinca 2017. S naslovom “Papa Diktator”, opisana je kao “Priča iza kulisa o najtiranskijem i najnepoštenijem papinstvu modernih vremena.”

Knjiga obećava pogled “iza maske” Franje, navodno “srdačnog čovjeka za ljude,” otkrivajući kako je on “učvrstio svoju poziciju kao diktator koji vlada strahom, a okružio se sa najkorumpiranijim elementima u Vatikanu kako bi spriječio i obrnuo reforme koje su se očekivale od njega.”

One Peter Five dobio je prvu kopiju Engleskog teksta. Mada je većina njenog sadržaja poznata onima koji prate ovaj neobični pontifikat, prednost je što se sve najvažnije teme sada nalaze na jednom mjestu.

Autor ovog djela imenovan je kao Marcantonio Colonna – ime Colonna je povijesnog značenja a predstavlja Talijanskog plemića koji je služio kao Admiral papinske flote u Bici kod Lepanta. Autor nam govori da je on diplomac Oxfordskog sveučilišta sa širokim iskustvom povijesnih istraživanja, a koji je živio u Rimu od početka Franjinog pontifikata, i čiji su kontakti sa ljudima u Vatikanu – uključujući Kardinale i druge važne figure – pomogli složiti ovu priču.

Neki izvori čak su rekli da je Vatikan razjaren tvrdnjama u knjizi, da neumorno traži informaciju o autorovom pravom identitetu, navaljujući na svakoga za kojeg bi pomislili da ima neko saznanje o ovome. Talijanska verzija web stranice knjige već je ugašena odmah nakon objave. Razlog je navodno uznemiravanje dizajnera stranice iako ta osoba nema ništa sa knjigom osim što su ga angažirali da je stavi online.

Colonna počinje svoj tekst zloslutnim portretom Franje osobno, opisujući “čudesnu promjenu koja se dogodila na njemu od kada je izabran” – promjenu koju su Katolici njegovog rodnog Buenos Airesa primijetili istog trenutka: 

” Njihov strogi, nenasmijani nadbiskup pretvorio se preko noći u smiješećeg, radosnog papu Franju, idola ljudi sa kojima se potpuno identificira. Ali ako govorite sa bilo kim tko radi u Vatikanu, reći će vam o obrnutom čudu. Kada se ugase kamere, papa Franjo se pretvara u različitu osobu: arogantnu, nedruželjubivu, zlog jezika i poznat po bjesnim eksplozijama temperamenta, znanim svima od kardinala do vozača.

Colonna također piše o žaljenju onih koji su lobirali za njega, kada su vidjeli da on nije demokratičan, liberalni vođa kojeg su mislili da su izabrali 2013 god., nego papa tiranin, koji nije viđen stoljećima.”

Colonna nakon toga prelazi na St. Gallen-sku mafiju (skupina kardinala koja je lobirala za Jorgea Bergoglia), iz koje su se uzdigli do jučer nepoznati Kardinali i biskupi: kardinal Martini, Danneels, Kasper, Lehman i Cormack, svi zahvaljujući njihovom velikom štićeniku koji je uzdignut osobno na Petrovu stolicu. Svi su oni odigrali važnu ulogu u Crkvi “novog milosrđa”, a naročito Kasper čiji je “prijedlog” postao kamen temeljac heretičkih prijedloga na dvije sinode za obitelj.

No ono što Colonna ističe, a posebno kroz određene novinarske intervjue sa Kardinalom Murphy OConnorom, je susret Bergoglia  i St. Gallenskih konspiratora prije izbora za papu.

“Krajem 2013 god., nadbiskup Westminstera dao je intervju za Catholic Herald u kojem je priznao ne samo da je lobirao na Konklavi nego i da je dobio pristanak od Bergoglia da je on njihov čovjek.

Članak od Miguela Cullena od 12. listopada 2013 god., iz Heraldovog izdanja kaže: “Kardinal je također otkrio da je razgovarao sa budućim papom nakon Missa pro Eligendo Romano Pontifice, završne Mise prije početka Konklave u travnju 2013 god.”

Murphy OConnor je rekao: “Razgovarali smo malo. Rekao sam mu :Budi oprezan, naslućujem …, a on je shvatio  i odmah rekao Si capisco!

Dva dana nakon Konklave svi Kardinali su išli na sastanak s njim u Dvoranu Blagoslova. Dolazili smo jedan po jedan. Dočekao me je vrlo sretan rekavši: “Ovo je tvoja krivica. Što si mi to napravio?”

U intervjuu za Independent nakon Konklave, Murphy OConnor dao je naslutiti kako je pred novoizabranim papom stajao poseban program koji je trebao ostvariti u slijedeće četiri godine. 

Osim toga Colonna prolazi kroz Bergoglijev čudan odnos sa njegovim roditeljima, kao i njegov brzi napredak preko Isusovačkog Reda unatoč protivljenju njegovih nadređenih. Pa tako otac Kolvenbach optužuje Bergoglija za niz nedostataka, od uobičajene uporabe vulgarizama do neiskrenosti, neposlušnosti skrivene ispod maske poniznosti, te manjak psihološke ravnoteže. 

Ovo je trebala biti ocjena njegove prikladnosti za budućeg biskupa.

U knjizi se još spominju i druge aktualnosti od ignoriranja pitanja dubie, trančiranja Akademije za život, uništenja Franjevačkog reda Bezgrešne, pa do progona svećenika koji se nisu podčinili njegovoj agendi – zajedno sa svakodnevnim ispitivanjem u KGB stilu koje dolazi iz doma Svete Marte. 

Colonna nas vodi kroz Bergoglijev život od početka bez dlake na jeziku, sa nevjerojatnim uvidom u fenomen Franjinog papinstva, kroz zrcalo njegove prošlosti. 

Velika količina materijala nalazi se u ovoj knjizi za sve Katolike. Postoje također i mnoge stvari koje nisu objavljene. Na 141 stranici omogućuje dovoljnu količinu podataka za prosječnog čitatelja, a opet ne preveliku.

U Italiji, ova e-knjiga već je postala Amazon najprodavanija knjiga u toj kategoriji.

https://onepeterfive.com/the-dictator-pope-mysterious-new-book-looks-behind-the-mask-of-francis/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *