„Papa F“ – heretik ili lažni prorok?

Nakon najnovije u nizu hereza iz usta lažnog proroka, za koju je profesor Josef Seifert rekao da je hereza svih hereza, a to je izjava potpisana u Arapskim Emiratima u kojoj se tvrdi da je Bog u Svojoj mudrosti želio više religija, uvaženi i poznati katolici raspravljaju je li „papa F“ heretik, ako je, je li javni heretik i je li kao takav onda uopće papa i kako je to sve skupa moguće itd.

 

 

Jadni ljudi posjedit će od velikoga mozganja.

 

Dosta ozbiljna izjava dolazi iz društva Svetog Pija X., u kojoj piše da je taj emi(g)ra(n)tski potpis, bezbožnost koja prezire Prvu zapovijed i koja Mudrosti Božjoj, koja je za nas u Isusu Kristu postala čovjekom i umrla na Križu, govori da je ,,pluralizam i raznolikost religija mudra božanska volja“.

 

Oni dalje nastavljaju da se takva izjava suprotstavlja dogmi koja glasi da je katolička religija jedina prava religija (usp. Syllabus, 21. teza),

te dodaju da kada se radi o dogmi, ono što joj se protivi označava se krivovjerjem (herezom),

Zaključuju da Bog ne može sam sebi proturječiti.

 

Dakle, po ovome ispada da je lažni prorok heretik.

 

Svećenici engleskog govornog područja su na stranici denzinger-bergoglio izdvojili mnoge hereze koje je lažni prorok izbljuvao iz svojih usta.

 

Kroz povijest Crkve je bilo preko pedeset Papa koji su osudili te iste hereze.

 

Dakle preko pedeset Papa je već osudilo bljuvanje lažnog proroka.

 

Nevjerojatno je da neki tek sada pitaju sebe i druge je li „papa F“ heretik?

 

Primjerice, dr. Robert Royal, uvaženi katolički intelektualac, nakon niza pitanja koja postavlja u članku na thecatholicthing, na kraju dolazi do odgovora da ne zna.

Netko je komentirao da kad bi Royal kazao da je „papa F“ heretik, to bi ga strmoglavilo duboko u ponor na ljestvici uvaženih katoličkih intelektualaca.

Slično se ovih dana pita i dr. Peter Kwasnievski u svom članku na lifesitenews, pa tvrdi da bi heretik papa ili papa apostat bio sam po sebi kontradiktoran, a da „papa F“ počinje biti skoro takav.

I tako dolaze do pitanja zašto je Bog dopustio ovo zlo?

I onda se muče i traže melem svojim ranama u Svecima i tradiciji Crkve, što je dobro.

 

Ipak mi koji smo povjerovali od početka Knjizi Istine izabrali smo bolji dio. Mi od početka znamo da imamo posla s lažnim prorokom. Mi smo sada spremni, dok se oni muče, mi stupamo, jer znamo kuda idemo i koja je naša trenutna borba, znamo tko su nam neprijatelji, nemamo potrebu identificirati ih.

 

Netko se našalio da će mainstream katolicima trebati još šest godina ovog takozvanog pontifikata uništenja i hereza da progledaju da stvarno imaju posla sa heretikom.

 

Zar nije lakše prihvatiti ono što Bog želi da prihvatimo i vidimo?

 

Nemamo posla samo s heretikom, već s heretikom svih heretika, lažnim prorokom, osobom koju je Sveti Ivan Evanđelista opisao u Knjizi Otkrivenja.

 

Kad to prihvatimo puno lakše, sigurnije i brže ćemo se kretati kroz ovu džunglu otpada i nevjere, uvijek dostojanstveno, ponizno i sigurno do našeg konačnog cilja.

 

Naš konačni cilj je Punina Kraljevstva Gospodina našega Isusa Krista.

 

Je li ti lakše reći da je „papa F“ heretik, što bi bio prvi korak prema istini ili reći da je lažni prorok što bi značilo prihvatiti puninu istine u kojoj se Crkva trenutno nalazi?

 

U svakom slučaju već sada je puno lakše to, nego izjedati i sebe i druge sumnjom koju nagriza savjest, jer si možda izdao Isusa Krista.

 

Mario L

4 komentara

  1. Đuro Karlo Bošnjak

    U taj isti čas uskliknu Isus u Duhu Svetom: »Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da, Oče! Tako se tebi svidjelo. Lk 10, 21

  2. Vedran

    “Svaki koji niječe Sina, nema ni Oca….” Svijetli nam i danas poput svjetionika ova jednostavna i duboka Božja Riječ, u ovom vremenu koje je teško ali jednako tako i milosno jer na nama je sada čuvati i sačuvati ovo svjedočanstvo koje su nam ostavili Apostoli i Kristovi svjedoci kroz generacije. Prisjećajući se početaka ove stranice i gledajući je danas mogu slobodno reći da je ono što je u početku bila tek zraka svjetla, uz pomoć Milosti Božje, sada postaje pravi svjetionik istine bez kojega bi se mnogi nasukali na oštre hridi novodobnih hereza koje Kristu Isusu hoće, kao i od samog početka, oduzeti Mesijanstvo, Kraljevsku Vlast i Božanstvo. Na sve čitatelje, administratore i suradnike zazivam preobilje Ljubavi Božje u Sinu Njegovom jedinorođenom koji je Bog od vjeka do vjeka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *