Papa Franjo imenovao pobornika pobačaja u Vatikansku akademiju za život

Rim, 13. 06. 2017. Između 45 novih članova Papa Franjo je imenovao Anglikanskog svećenika u Pontifikalnu akademiju za život, a koji se zalagao da abortus treba biti legalan do “18 tjedna od začeća”.

Profesor na Oxfordskom Sveučilištu Nigel Biggar, koji je imenovan u Akademiju za život na pet godina, izjavio je 2011. u dijalogu sa etičarom Peterom Singerom koji promiče čedomorstvo, kako prerano rođena beba “nije isto biće kao odraslo ili potpuno razvijeno ljudsko biće” te stoga ne zaslužuje “isti tretman”.

“Ja bih bio sklon podvući liniju za abortuse u 18 tjednu nakon začeća, što je okvirno najranije vrijeme kada postoje dokazi o moždanoj aktivnosti i svjesnosti,” rekao je za Standpoint magazin.

Onda, slijedeće godine, kada je bio glavni govornik na događaju u Mayo klinici u Minesoti, rekao je da “nije istina da su svi abortusi jednaki ubojstvu”.

Kada je Life Site News pitao Biggar , da li njegovo imenovanje u Akademiju za život znači da se crkva pod Franjom okreće prema abortusima, rekao je – da on kao osoba koja nije Rimski Katolik – nije prikladan komentirati Crkvenu poziciju o tim stvarima.

“Vjerujem da je razlog za moje nedavno imenovanje leži u mom neprekidnom radu o pitanjima dobrovoljne eutanazije i asistiranog samoubojstva. O tim pitanjima moj zaključak je u skladu sa Crkvenim” dodao je.

Na Oxfordu, Biggar obnaša dužnost profesora morala i pastoralne teologije i Direktora McDonald Centra za teologiju, etiku, i javni život. On je također Kanonik Kristove Katedrale.

Imenovanje akademika koji podupire legalni abortus u Akademiju osnovanu 1994 god. od Pape Ivana Pavla II dolazi kao šok, a posebno kada predsjednik Akademije, Nadbiskup Vincenco Paglia, nedavno uvjerava da će novi članovi biti “istinski predstavnici svih koji cijene život u svim njegovim stupnjevima.”

Unatoč imenovanju Bigagara, Paglia danas na tweeteru izjavljuje da su izabrani članovi “posvećeni svetosti i promociji života”.

Papa Franjo je počeo svoj “remont” Akademije za život prošle godine uvodeći nove statute, koji između ostalog, više ne zahtijevaju da novi članovi potpišu deklaraciju kojom su suglasni da će obdržavati Crkvena pro-life učenja, koja promiču i štite život u svakom obliku (stupnju).

Papin slijedeći potez bio je uklanjanje svih starih članova Akademije za život uz obećanje da će osobno imenovati nove članove.

Bivši član Akademije Judie Brown napisala je u jednom članku rano ove godine, kako je bila šokirana Franjinom potezom da “raspusti ” Akademiju koja je smatrana utvrdom tradicionalnog katoličkog učenja.

“Pontifikalna Akademija za život prolazi remontiranje od Pape Franje i njegovih političkih operativaca unutar Vatikanske hijerarhije i to je najtužniji događaj koji sam vidjela u mom životu. Ali kad se vidi politika Vatikana to i nije iznenađujuće,” napisala je Judie Brown.

www.lifesitenews.com/news/pope-francis-appoints-legal-abortion-advocate-to-vatican-pro-life-academy

U Knjizi Istine 14.06. 2013. naš Kralj i Gospodin Isus jasno kaže: „Ubijte bilo koga od Božje djece i nećete imati Život.“ Ovo se odnosi na svakoga od nas griješnika koji trenutno živimo na Zemlji uključujući i Pagliu i Bergoglia.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *