Papa Franjo izabrao pro Lgbt svećenika da vodi Korizmeno razmatranje

RIM, 05. 02. 2018., papa Franjo je izabrao Portugalskog “svećenika pjesnika”, da propovijeda na Korizmenom bdijenju 2018 god., a koji je otvoreni promicatelj legalizacije abortusa i priznanje homoseksualnih brakova i usvajanja.

Svećenik Jose Tolentino Calca de Mendonca, zamjenik rektora Katoličkog Sveučilišta Lisabona, napisao je uvod u Portugalski prijevod “Ženske teologije u povijesti”, od Terese Forcades, koju BBC zove “najradikalnijom časnom sestrom Europe.”

Sestra Forcades, poznata je širom svijeta kao glasni promicatelj abortusa i legalizacije homoseksualnih brakova. Objavila je svoj video koji je posvećen Venecuelanskom diktatoru Hugu Chavezu.

U svom uvodu za njenu knjigu, Tolentino de Mendonca govori čitateljima kako Isus nije ostavio nikakva pravila ili zakone čovječanstvu. On je samo ustanovio etiku odnosa, koju je sumirao kroz svoje tijelo kao primjer. 

Tolentino de Mendonca uspoređuje sestru Forcades, sa Hildegardom, govoreći kako njena teologija govori simbolično, otvoreno i senzitivno o stvarnome, a ne kao Crkvena tradicija koja je oštra i doslovna.

2016 god., u intervjuu za Lisabonski radio Renascenca, Tolentino de Mendonca ocrnio je Katolike i Kardinale koji su kritizirali papu Franju.

“Danas mi vidimo da je papa Franjo kritiziran sve više od konzervativnog krila Crkve i to od nekih važnih imena, čak i kardinala, koji na neki način žele nametnuti tradicionalizam tradiciji,” rekao je.

Obzirom na stav dobrodošlice pape Franje prema onima koji uporno žive u teškim grješnim situacijama homoseksualnosti i preljuba, Tolentino de Mendonca rekao je u intervjuu : “Nitko ne može biti isključen iz ljubavi i milosrđa Isusa Krista. I to milosrđe treba biti omogućeno svima, bilo oni Kršćani koji su ponovno vjenčani, ozlijeđeni užasnim bračnim iskustvom ili je to realnost nove obitelji, ili su to homoseksualne osobe, koje u Crkvi moraju naći mjesto dobrodošlice i milosrđa.

Tolentino de Mendonca propovijedat će i dati duhovno vodstvo papi Franji i visokim dužnosnicima kurije za vrijeme njihovog Korizmenog razmatranja od 18. do 23. veljače ove godine.

https://www.lifesitenews.com/news/pope-francis-chooses-pro-lgbt-priest-to-guide-lent-retreat-who-holds-jesus

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *